Francesca’s Weekmenu #295 – Keuze van mijn kind

Eens in de zoveel tijd vraag ik aan Jessey, mijn oudste kind van 10 jaar, wat hij voor gerechten zou willen hebben in het weekmenu. In jullie weekmenu dus ;-). Daarbij geef ik ‘m wel wat kaders (vega op maandag, vis op dinsdag, et cetera), maar verder mag hij zelf …

Eens in de zoveel tijd vraag ik aan Jessey, mijn oudste kind van 10 jaar, wat hij voor gerechten zou willen hebben in het weekmenu. In jullie weekmenu dus ;-). Daarbij geef ik ‘m wel wat kaders (vega op maandag, vis op dinsdag, et cetera), maar verder mag hij zelf alle gerechten uitkiezen.

En vandaag heeft hij dat weer eens gedaan! In het weekmenu vind je deze keer dan ook zijn selectie. Met doordeweeks een zoete aardappelcurry met doperwten en kikkererwten, zelfgemaakte vissticks, kippensoep met tomaat en venkel, shoarma nasi en spaghetti bolognese. In het weekend maken we wortelwraps met vegan chili als lunch en op zondag bakken we mijn cake met mango, blauwe bessen en kokos. Eet lekker!

Wil je al mijn familierecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

We beginnen de week vegetarisch met deze kruidige zoete aardappelcurry met doperwten en kikkererwten die je binnen 30 minuten op tafel hebt staan.

Dinsdag

Vandaag maken we zelf vissticks met koolvis. Je kunt er een frisse salade bij serveren of kies voor frietjes of aardappelpuree met groenten zoals wortel of paprika.

Woensdag

De nieuwste favoriete soep van Jessey! Hij is dol op deze kippensoep met tomaat, venkel en kruiden.

Donderdag

Ja, je leest het goed: dit is shoarma nasi. Oftewel nasi die je maakt met gebakken shoarma en paprika. En dat is me toch lekker :-).

Vrijdag

In het weekmenu van mijn kind zal altijd deze spaghetti bolognese zitten. Ik verwacht de rest van zijn leven wel.

Zaterdag

Dit is dus echt een heerlijke weekendlunch. De vegan chili is zo gemaakt (en kun je zelf zo pittig maken als je wilt) en die eet je met wortelwraps, tomaat en avocado. Kliekje over? Dat kun je gewoon invriezen! Zowel de chili als overgebleven wortelwraps.

Zondag

We bakken nog even een lekker zomers taartje, omdat de zon zich nog lekker laat zien deze week. De pompoentaart komt daarna vanzelf ;-). Vandaag bakken we een cake met mango, blauwe bessen, kokos en limoen.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)