Francesca’s Weekmenu #298 – Weekje extra energie

Iedereen heeft wel eens een moment in het jaar waarin je wat extra energie kunt gebruiken. Zo’n moment dat je niet vooruit te branden bent en dat aan alles voelt. Ik zit er nu middenin en dat inspireerde om een weekmenu te maken waar je extra energie van krijgt. Want geloof me, als je lichaam roept om energie heb je vaak aan de ene kant rust nodig, maar kan het ook maar zo zijn dat je lichaam meer voedingsstoffen nodig heeft. En hoe magisch is het dat je daar met prachtige ingrediënten zoals verse groenten verandering in kunt brengen?

Dus deze week vinden jullie veel groenten in het menu, maar ook vezels, gezonde vetten en eiwitten. Doordeweeks eten we shakshuka met wortel en curry madras, een kidsproof pasta met zalm, noedels met groenten en biefreepjes, zelfgemaakte groentesoep, en een traybake met krieltjes en kip. In het weekend maken we geroosterde aubergine met yoghurt en pijnboompitten en op zondag ontbijten we met havermout pancakes met yoghurt, appel en kaneel. Eet lekker!

Wil je al mijn gezonde recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Shakshuka is altijd goed om de week mee te beginnen! Deze is rijkelijk gevuld met wortel, tomaat en curry madras specerijen. Je kunt het eten met naan of ga voor een vezelrijker alternatief: afgebakken volkoren broodjes.

Dinsdag

Van deze romige pasta met zalm, doperwten en courgette worden mijn kinderen super blij! En ik ook trouwens, want hij is in 20 minuten klaar. Ik gebruik er volkoren pasta voor.

Woensdag

Weer een makkelijk recept vandaag, maar dan met een Aziatisch tintje. Voor deze noedels met wortel, Chinese kool en gemarineerde biefreepjes sta je ook maar 25 minuten in de keuken. Het bevat lekker veel groenten en is heel rijk van smaak.

Donderdag

Vandaag maken we een heerlijke pan groentesoep! En daar kun je natuurlijk nog veel meer groenten aan toevoegen, afhankelijk van wat je nog in huis hebt. Zo’n pan soep is perfect om restjes mee op te maken. Serveer met je favoriete bonen voor een extra vullende soep.

Vrijdag

Op comfortfood vrijdag schuif ik deze traybake met kip, krieltjes en harissa in de oven. Voor extra groenten zou ik gaan voor roergebakken broccoli of bimi.

Mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken, nu overal verkrijgbaar

Is iedere dag bedenken wat je ’s avonds weer gaat eten een uitdaging? Nu niet meer! In mijn nieuwe kookboek vind je 365 gevarieerde recepten, ingedeeld in seizoenen, een comfortfood hoofdstuk en heel veel kook- en vegatips. Een kookboek waar je energie van krijgt! Te koop bij alle (online) boekhandels, bol.com en hier in mijn eigen shop.

Zaterdag

Ik ben echt dol op geroosterde aubergine! Vooral deze variant met yoghurt en pijnboompitten die zowel kruidig als rokerig is. Geweldig gerechtje voor het weekend.

Zondag

Wij hebben thuis kleine pancake-monsters rondrennen. Ze eten het liefst iedere dag pancakes, maar zo gek is mama natuurlijk niet ;-). En ik varieer soms ook met een gezondere variant zoals deze havermout pancakes met yoghurt, gebakken appeltjes en kaneel. Zijn ze ook dol op!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu