Francesca’s Weekmenu #302 – Kleuren van de herfst

Een van de mooiste dingen aan de herfst vind ik de kleuren die ontstaan in de natuur. Van mosgroen, bruinrood, mosterdgeel tot auberginepaars. Kleuren die ook op je bord verschijnen als je je laat inspireren door de herfstgroenten. En dat is precies wat ik deze keer heb gedaan in het …

Een van de mooiste dingen aan de herfst vind ik de kleuren die ontstaan in de natuur. Van mosgroen, bruinrood, mosterdgeel tot auberginepaars. Kleuren die ook op je bord verschijnen als je je laat inspireren door de herfstgroenten. En dat is precies wat ik deze keer heb gedaan in het weekmenu!

Deze week vind je dan ook allemaal gerechten waarin de kleuren van de herfst de gerechten hebben bepaald. Doordeweeks eten we een andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes, hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten, gebakken gnocchi met pompoen, salie en chorizokruim, kiprolletjes met balsamico en ovengroenten, rode koolstamppot met hachee. En in het weekend maken we een tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen en een zalige tiramisu. Eet lekker!

Wil je al mijn herfstrecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Een heerlijk begin van de week is deze andijviestamppot met zoete aardappel, brie en gefrituurde kappertjes. Die ook nog eens heel makkelijk te maken is.

Dinsdag

Dit blijft een van mijn favoriete gerechten voor de herfst. Een hartige galette die rijkelijk gevuld is met biet, zoete aardappel, kruiden, gorgonzola en hazelnoten. Hier kun je ook nog een soepje bij serveren. Bijvoorbeeld een pompoensoep.

Woensdag

Gnocchi kun je ook heel goed bakken in een pan en smaakt heerlijk in combinatie met pompoen, salie en chorizokruim.

Donderdag

Deze kiprolletjes zijn gevuld met spinazie en amandelen en worden gegaard met balsamicoazijn. Daarbij serveer je krieltjes met herfstgroenten uit de oven.

Vrijdag

Vandaag maken we heerlijke hachee! Geserveerd met een rode koolstamppot.

Zaterdag

In het weekend is het heerlijk om een pan soep te maken. Deze tomatensoep krijgt een diepe, warme smaak door de komijn en wordt gecombineerd met knoflookgarnalen.

Zondag

Ik zocht een dessert in een warme herfstkleur, nou gelukt hoor! Deze tiramisu bewijst maar weer eens dat ‘bruin eten’ vaak één groot feest is.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)