Francesca’s Weekmenu #304 – Lekker snel op tafel

De weken voor Kerst zijn altijd loeidruk in huize Kookt. Je ziet me dan meer achter mijn laptop zitten in plaats van in de keuken staan en vaak heb ik ook echt heel weinig tijd om te koken. En dan is het heerlijk als je een repertoire aan recepten hebt …

De weken voor Kerst zijn altijd loeidruk in huize Kookt. Je ziet me dan meer achter mijn laptop zitten in plaats van in de keuken staan en vaak heb ik ook echt heel weinig tijd om te koken. En dan is het heerlijk als je een repertoire aan recepten hebt die lekker snel klaar zijn. Vaak gerechten die in maximaal 30 minuten op tafel staan. Gerechten die het liefst ook weinig handelingen hebben zodat ik tussendoor ook gelijk de keuken kan opruimen. Nou, laat ik nou zo’n repertoire hebben en daar een weekmenu van hebben gemaakt deze week!

Zo eten we doordeweeks gebakken miso aubergine met witte rijst, tagliatelle met zeevruchten, shakshuka met wortel en curry madras, gebakken gnocchi met pompoen, salie en chorizokruim en noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes. In het weekend borrelen we met een zalige yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten en op zondag bakken we een kruimelcake met appel, peer en koekkruiden. Eet lekker!

Wil je al mijn makkelijke recepten zien? Neem dan hier een kijkje voor het volledige overzicht.

Maandag

Deze gebakken miso aubergine is een explosie aan smaak en de saus combineert fantastisch met witte rijst.

Klaar in 20 minuten als je het pekelen achterwege laat.

Dinsdag

Simpel om te maken, maar altijd heerlijk. Dat is deze tagliatelle met zeevruchten.

Klaar in 30 minuten.

Woensdag

In deze shakshuka zit lekker veel wortel en curry madras specerijen. Wat goed samen gaat met de tomaat en natuurlijk de eitjes. Serveer er wat (volkoren) broodjes bij om de maaltijd compleet te maken.

Klaar in 30 minuten.

Donderdag

Gnocchi kun je ook goed bakken en dat is precies wat ik deed in dit recept. De pompoen en salie bakte ik mee en de chorizokruim gaat er op het laatst over.

Klaar in 30 minuten.

Vrijdag

Voor mij zijn deze noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes echt comfortfood. En je bent er ook nog eens heel snel mee klaar.

Klaar in 25 minuten.

Zaterdag

Mijn favoriete nieuwe yoghurtdip is deze met tahin en komijn. Waarover nog een heerlijke topping gaat van granaatappelpitjes, pijnboompitten, kruiden en olijfolie. De geroosterde groenten smaken er zalig bij. Lekker borrelhapje voor het weekend.

Klaar in 30 minuten (waarin de oven 20 minuten van het werk doet).

Zondag

Op deze zoete zondag maken we een kruimelcake met appel, peer en koekkruiden. Die echt supersnel in de oven staat, namelijk in 15 minuten!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)