Francesca’s Weekmenu #314 – Bomvol groenten

Groenten zijn enorm veelzijdig om mee te koken. Je kunt ze onder andere stoven, roosteren, wokken, roerbakken, grillen, stomen en koken. Alhoewel ik dat laatste zo min mogelijk probeer te doen, want qua smaak worden ze daar meestal niet veel beter van ;-). Afgelopen week vroeg iemand aan mij hoe …

Groenten zijn enorm veelzijdig om mee te koken. Je kunt ze onder andere stoven, roosteren, wokken, roerbakken, grillen, stomen en koken. Alhoewel ik dat laatste zo min mogelijk probeer te doen, want qua smaak worden ze daar meestal niet veel beter van ;-).

Afgelopen week vroeg iemand aan mij hoe mijn flexitarische eetpatroon eruitziet en of ik vaak gebruik maak van vleesvervangers. Het antwoord daarop was nee, alhoewel ik ze ‘vroegah’ wel regelmatig op het menu had staan. De reden daarvan was simpel; ik wist gewoon nog niet wat ik allemaal kon doen met groenten, peulvruchten en andere plantaardige ingrediënten. Dat inspireerde me om deze week eens een weekmenu te maken bomvol groenten waarmee ik jullie ook kan laten zien hoe veelzijdig ze zijn. Een echt kijkje in onze privé-keuken is het geworden, want zo ziet ons eetpatroon thuis er precies uit. Doordeweeks eten we voornamelijk vegetarisch en richting het weekend komt er wat vlees en/of vis bij. Daar voelen we ons goed bij en onze jongens vinden gerechten met alleen groenten daarom ook heerlijk. Alhoewel ze soms wel vragen, met van die puppy ogen, waarom er geen kip bij zit, haha.

Deze week vinden jullie onder andere shakshuka met wortel en curry madras, bloemkoolrijst met ovengroenten, vegetarische roerbakschotel, snelle couscous met gestoofde groenten en een lasagne met extra groenten in het menu. Ook heb ik mijn panna cotta met rabarber en aardbei erin gezet, want, jawel, ook daar zit groente in ;-). Eet lekker!

Maandag

Shakshuka is een heerlijk gerecht voor het begin van de week, omdat je er makkelijk kliekjes groenten van het weekend in kunt verwerken. Je kunt ‘m zo pittig maken als je wilt, of je laat de pit er helemaal uit als er kleintjes mee eten. Deze shakshuka is gevuld met wortel en tomaat en op smaak gebracht met curry madras specerijen.

Dinsdag

Ik ben dol op het roosteren van groenten, dit gebeurt vaak meerdere keren per week in huize Kookt. Deze geroosterde groenten zijn op smaak gebracht met ras el hanout en ik voegde ook nog bloemkoolrijst toe. Over een berg groenten gesproken…

Woensdag

Als ik weinig tijd heb, maar wel wil dat iedereen voedzaam eet in huis maak ik deze vegetarische roerbakschotel met kikkererwten. In 15 minuten staat ‘ie op tafel! Dit is dus het gerecht waar de kinderen liever kip bij hebben, maar soms hebben ze gewoon pech ;-).

Donderdag

Met een traditionele Marokkaanse couscous ben je wel even bezig. Voor de momenten dat je  minder tijd heb, is deze snelle couscous met gestoofde groenten een heerlijk alternatief.

Vrijdag

Mijn kinderen zijn dol op lasagne, en ik ook. Maar meestal zitten mijn lasagnes vol vlees en saus, maar verder is er weinig voedzaams aan. Heel lekker is die wel trouwens 😉. Ik ben de uitdaging aangegaan om een gezondere lasagne te maken met extra groenten en vezels en na meerdere testrondes is deze zeer goedgekeurd door mijn jongens!

Wil je meer lasagne recepten zien? Kijk dan ook eens hier!

Zaterdag

Het weekend is een ideaal moment om een poké bowl te maken en deze met zalm, komkommer en avocado is een van mijn grote favorieten.

Zondag

Ik zei het al in de inleiding, rabarber is natuurlijk ook groente. Moet wel bekennen dat ik er weinig hartige gerechten mee maak, maar zoet daarentegen… Deze panna cotta met rabarber en aardbei is een klassieker van mijn site en nog steeds een heerlijk toetje voor de lente.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 314 bomvol groenten pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)