Francesca’s Weekmenu #318 – Lekkere vakantieweek

De zomervakantie is nu voor iedereen in Nederland begonnen! Tenminste, voor alle kinderen dan ;-). Misschien ga je nog niet gelijk op vakantie, maar heb je wel het vakantiegevoel al een beetje te pakken, omdat het ook heerlijk weer is. Nou, daar gaat dit nieuwe weekmenu je dan wel bij …

De zomervakantie is nu voor iedereen in Nederland begonnen! Tenminste, voor alle kinderen dan ;-). Misschien ga je nog niet gelijk op vakantie, maar heb je wel het vakantiegevoel al een beetje te pakken, omdat het ook heerlijk weer is. Nou, daar gaat dit nieuwe weekmenu je dan wel bij helpen. Want het zit vol lekkere vakantiegerechten waarmee we ook kleine uitstapjes naar het buitenland maken.

In het weekmenu vind je deze week geroerbakte sperziebonen en krieltjes met gremolata, egg fried rice met garnalen, Mediterraans gestoofde kip, roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous en groente enchiladas. In het weekend staat mijn spaghetti bolognese op het menu en op zondag steken we de barbecue aan om Portugese kip piri-piri te maken. Eet lekker!

Maandag

Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, want zo blijven ze nog een beetje knapperig. Voor deze maandag heb ik een heerlijk recept voor jullie: mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes, paprika, cherrytomaten en frisse gremolata. Waar je ook nog eens zo mee klaar bent.

Dinsdag

Met wat gekookte witte rijst maak je heel simpel egg fried rice! Dit klassieke Chinese gerecht is super makkelijk te maken en iedereen vindt het lekker hier in huis, vooral de kids. Je bent in een kwartiertje klaar, met als resultaat een lekker kommetje comfort food. Ik voegde aan mijn versie wat garnalen toe, maar je kunt ook kiezen voor sliertjes kip. Of hou ‘m vegetarisch, dat kan ook prima.

Woensdag

Deze Mediterraans gestoofde kip met rijstsalade is niet alleen snel klaar, maar smaakt ook nog eens heerlijk. Het gerookte paprikapoeder in combinatie met de rozemarijn werkt geweldig met kip en geeft gelijk diepgang aan de smaak, ook al stoof je maar kort. Mijn geheime ingrediënt: een plukje saffraan bij het vocht!

Donderdag

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent. Iedereen hier in huize Kookt is er dol op!

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Vrijdag

Als ik enchiladas maak als avondeten, zit er vaak niet heel veel groente in.  Terwijl het wel een ideaal gerecht is om veel groente in te (ver)stoppen, dus ik vond het een mooie uitdaging om eens groente enchiladas te maken waar meer groente in zit dan je zou verwachten. Om precies te zijn: ruim een kilo groente zelfs! En ook nog een klein beetje geroosterde kip, omdat ik die over had van de avond ervoor. Een super lekkere combinatie, maar als je de kip uit het recept laat, is het helemaal vegetarisch.

groente enchiladas met geroosterde kip 1

Zaterdag

We maken vandaag de spaghetti bolognese zoals ik ‘m het liefst maak. En da’s dus niet de echte Italiaanse ;-), maar wij vinden ‘m thuis zálig!

spaghetti bolognese

Zondag

Buiten in de Algarve heb ik nog nooit ergens de echte kip piri-piri gegeten. Vaak worden er sauzen bij geserveerd die er niets mee te maken hebben. Of marinades gebruikt die een hele andere smaak geven. Tijdens mijn reizen naar Portugal heb ik de kunst afgekeken bij een aantal Portugezen waarmee ik mijn eigen barbecuerecept voor kip piri-piri heb gemaakt. En daar gaan we vandaag van genieten!

Meer inspiratie voor op de barbecue vind je hier.

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 318 lekkere vakantieweek pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca