4 van 4 stemmen

Geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata

30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, want zo blijven ze nog een beetje knapperig. Ook buiten het seizoen eet ik ze gewoon, maar dan uit de diepvries. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes, paprika, cherrytomaten en frisse gremolata. …

Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, want zo blijven ze nog een beetje knapperig. Ook buiten het seizoen eet ik ze gewoon, maar dan uit de diepvries. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes, paprika, cherrytomaten en frisse gremolata. Waar je ook nog eens zo mee klaar bent.

In mijn diepvries heb ik altijd wel een voorraadje verse groenten liggen. Denk aan doperwten, broccoli, gegrilde aubergine en courgette en bloemkool- en wortelrijst. Die ik soms als hoofdcomponent van een maaltijd gebruik als ik niets in huis heb of ik voeg een portie toe aan een maaltijd of soep. Denk aan een handje doperwten die ik door de risotto roer of wat gegrilde groenten die ik verwarm voor de lunch. De groenten die overblijven doe ik weer in de zak en plaats ik afgesloten terug in de diepvries voor later gebruik. Hartstikke handig en zo kan ik lekker variëren als ik aan het koken ben.

In het recept voor mijn geroerbakte sperziebonen met krieltjes dat ik vandaag met jullie deel zit zeker 800 gram groente en die combineer ik met gekookte krieltjes en zelfgemaakte gremolata van peterselie, citroen en knoflook. Deze geeft het gerecht een heerlijk kruidige kick met een fris zuurtje. Een smaakbom op je bord en ook nog eens volledig plantaardig. Kom, we gaan koken.

Ingrediënten

 • 800 gr krieltjes in de schil
 • zout
 • 2 sjalotten, gesnipperd
 • bakolijfolie
 • 2 paprika’s (3 mag ook) in verschillende kleuren, in reepjes
 • 1 zak (400 gr) Bonduelle Franse Sperzieboontjes uit de vriezer, of verse sperziebonen in het seizoen
 • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
 • 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
 • zwarte peper
 • 4 el gremolata, kijk hier voor het recept

Aan de slag!

 • Schrob de krieltjes schoon en kook ze 15 minuten voor in gezouten water. Giet daarna af.
 • Verhit een grote hapjespan en fruit de sjalot een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak deze 3 minuten mee.
 • Roer de bevroren sperziebonen erdoor samen met de gekookte krieltjes, Italiaanse kruiden en een goede snuf zout. Roerbak 5 minuten.
 • De laatste minuut roer je de cherrytomaten erdoor en breng je het gerecht op smaak met wat gemalen zwarte peper.
 • Verdeel de geroerbakte sperziebonen met krieltjes over vier borden, schep er een eetlepel van de gremolata op en serveer direct. Geniet van dit heerlijke gerecht!

Notities

 • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
 • Bereiding: 30 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)