Zelfgemaakte gnocchi met paprika-gorgonzolasaus

Het tussengerecht van het Italiaanse menu van 4 november was zoete aardappelgnocchi met paprika-gorgonzolasaus. Omdat het een tussengerecht was hebben we de gnocchi iets groter gelaten en 6 stuks per persoon gegeven. Als je het als hoofdgerecht eet, is onderstaand recept ideaal. Als je nog wat hulp nodig hebt bij …

Het tussengerecht van het Italiaanse menu van 4 november was zoete aardappelgnocchi met paprika-gorgonzolasaus. Omdat het een tussengerecht was hebben we de gnocchi iets groter gelaten en 6 stuks per persoon gegeven.

Als je het als hoofdgerecht eet, is onderstaand recept ideaal. Als je nog wat hulp nodig hebt bij het maken van de gnocchi dan is dit een goed instructiefilmpje ervoor.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
450gr zoete aardappel (ongeschild)
450gr bloemige aardappel (ongeschild)
185gr bloem tipo ’00’ (te krijgen bij de grotere supermarkt of bij de Italiaanse winkel) + extra voor het bestuiven
8 rode paprika’s
3 pomodori tomaten
100ml slagroom
25gr gorgonzola
geraspte Parmezaanse kaas
basilicumblaadjes voor de garnering
olijfolie extra vergine
olijfolie om te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 250gr. Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen en halveer ze. Leg ze met de snijkant onder in een grote blaadslee en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de paprika’s in de oven totdat ze licht geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en leg ze in een bak met ijswater. Je kunt hierna heel makkelijk de velletjes van de paprika afhalen.

Kook in de tussentijd de aardappels (in de schil) samen in een pan met kokend water en zout totdat ze gaar zijn. Dit heeft circa 30 minuten nodig. Controleer tussentijds met een vork of de kleinere aardappels al gaar zijn, haal deze er dan gelijk uit. 

Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Pel de aardappels (nog wel warm) en doe de aardappel in een keukenmachine samen met een snuf zout. Laat de keukenmachine draaien totdat je een mooi glad mengsel hebt. Haal dit uit de keukenmachine en doe het in een kom. Voeg geleidelijk de bloem toe, terwijl je met je handen kneedt, totdat je een gladde, zacht deeg hebt die nog wel een beetje kleverig is. Kneed niet te lang door.

Verdeel het deeg in 3 stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lange rol van 2cm dik. Snijd de rollen in stukjes van 2 cm. Je kunt de stukjes ook nog indrukken met de tanden van een vork voor een patroontje. 

Bewaar de gnocchi tot gebruik op een met bloem bestoven theedoek en dek ze ook weer af met een theedoek. 

Ontvel de tomaten. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Trek de velletjes van de paprika af. Doe de stukken paprika in de keukenmachine en pureer dit helemaal fijn.

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg hier de paprika en tomaat aan toe. Breng op smaak met peper en zout en laat al roerend 10 minuten zachtjes koken. Voeg als laatste de slagroom en blokjes gorgonzola toe en laat dit op een laag vuur al roerend nog 5 minuten zachtjes koken. 

Kook de gnocchi in delen van 8-10 stuks zo’n 20-30 seconden in een pan met ruim kokend water en zout. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan en laat uitlekken. Dek het vergiet wel af zodat ze warm blijven. 

Serveer de gnocchi direct met de saus. Strooi hier nog wat Parmezaanse kaas over en garneer met wat gescheurde blaadjes basilicum. 

Inspiratie: Delicious Magazine

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca