Samenwerking – Dit kleurrijke bordje ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens superlekker! Voor deze kabeljauw met wokgroenten heb ik de groenten gecombineerd met koriander en de cashewnoten en zachte kabeljauw maken het helemaal af. Het zoetzuur van wortel is een lekker frisse aanvulling.
Om het jezelf makkelijk te maken kan je het zoetzuur van wortel prima een dag (of twee) van tevoren maken. Extra pit? Maak het zoetzuur dan met halve tot een hele gesnipperde Spaanse peper.
Deze kabeljauw met wokgroenten, zilvervliesrijst en zoetzure wortel is onderdeel van het ‘Ga voor Kleur’ weekmenu, dat je in zijn geheel kan vinden hier op Veggipedia. Dit weekmenu zit boordevol groenten en fruit en is zo samengesteld dat je groenten in meerdere gerechten kan gebruiken, ideaal! Ik maak me de komende weken hard voor deze challenge en kook met meer kleur op het bord. Doe je met me mee?
Slimme tips voor we gaan koken
- De halve Chinese kool die over blijft kun je invriezen. Snijd de kool eerst in reepjes, blancheer een paar minuten en laat uitlekken en afkoelen. Vries de kool daarna in. Lekker voor door een nasi bijvoorbeeld. Je kunt de halve kool, goed afgedekt, ook prima een week in de groentelade van de koelkast bewaren.
- Wokgroenten, zoetzure wortel en rijst over? Maak daar de volgende dag een lunchsalade van door alles door elkaar te mengen. Dit kun je ook koud eten.
- Van fruit maak je heel makkelijk ook ijs! Snijd bijvoorbeeld de dag ervoor een watermeloen in stukjes en vries dat in. Dan hoef je het de volgende dag alleen maar fijn te maken met een blender of staafmixer. Eventueel wat siroop en munt erbij en klaar is kees! Dit kan eigenlijk met alle soorten fruit. Dus ook met banaan, aardbei en peer bijvoorbeeld. Ook heel lekker om met warm weer mee te ontbijten met wat yoghurt en muesli erbij.