Samenwerking – Deze kip taco’s met koolsalade en romige knoflooksaus zijn perfect voor jouw Taco Friday! De vulling van de taco’s maak je met kippendijen, Tex Mex specerijen, ui en paprika en dat laat je even lekker pruttelen met tomaat. Uiteindelijk komt alles samen in zachte tortilla’s met een frisse, knapperige koolsalade en een romige knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt.
Dit is nou echt comfort food met een voedzaam randje en daar houden wij van thuis! Onze kinderen zijn dol op deze kip taco’s, dus dit gaat helemaal goed komen aan het einde van de week. En met de heerlijke Tex Mex producten van Santa Maria ben je ook nog eens snel klaar met koken.
Meer Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten
- olijfolie
- 600 gr kippendijen, in blokjes
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix (er is ook een variant zonder toegevoegd zout)
- 1 ui, in halve ringen
- 2 paprika’s, in repen
- 200 gr tomatenpulp
- 1 citroen
- 200 gr koolmix (of 100 gr gesneden witte of rode kool + 100 gr wortel julienne)
- 2 stengels lente-ui, in dunne ringen
- 10 gr krulpeterselie, fijngehakt + 1 el, fijngehakt
- zwarte peper & zout
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 – 2 tl knoflookpuree (naar smaak)
- optioneel: chilivlokken
- 1 pakje (à 8 stuks) Santa Maria Corn & Wheat Tortilla’s (of kies voor de Whole Wheat of Oat Tortilla's voor meer vezels)
- ook lekker voor erbij: guacamole en Santa Maria Chunky Wrap Salsa
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan en schenk er 2 el olijfolie in. Voeg de kippendijen toe met de kruidenmix en 1 el water. Bak de kip op middelhoog vuur rondom bruin aan.
- Voeg de ui en paprika toe en bak kort mee.
- Schenk de tomatenpulp bij de kip en knijp een halve citroen erbovenuit. Roer door en laat 10 minuten pruttelen.
- Maak de koolsalade door de koolmix te mengen met de lente-ui en krulpeterselie. Breng op smaak met citroensap (van je resterende halve citroen), olijfolie, zwarte peper en zout. Ook lekker hierbij zijn mais en stukjes cherrytomaat.
- Voor de knoflooksaus meng je de Griekse yoghurt met de knoflook, 1 el peterselie, chili vlokken naar smaak, zout en een snufje peper.
- Warm de tortilla’s op en vul ze naar wens met de kippendijen en koolsalade. Garneer met knoflook-yoghurtsaus en eventueel salsa of guacamole.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 25 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze kip taco’s! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.