5 van 1 stem

Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

30 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk …

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk Tex Mex, maar dan wat lichter dan normaal doordat ik onder andere de kaas heb weggelaten. In plaats daarvan zit de taco vol met knapperige groenten en dat combineert heel goed met de malse, kruidige zalm.

Voor deze zalmtaco’s marineer ik de zalmmoten met een mengsel van de Santa Maria Taco Seasoning, citroensap en olijfolie. Vervolgens bak ik de zalm rosé in de oven. Maar je kunt ‘m ook bakken in een koekenpan of even grillen op de barbecue (makkelijk voor op de camping). Terwijl de zalm in de oven ligt, maak je heel makkelijk de koolsalade en alles komt uiteindelijk samen in een tortilla wrap met een frisse citroenroom en wat verse dille.

Je kunt deze zalmtaco’s lekker thuis in de tuin of op het balkon eten, maar je kunt ze ook meenemen voor een picknick of als je op het strand wilt eten! Vul de tortilla wraps vast helemaal thuis en neem ze mee in een goed afsluitbare bewaardoos. Koud smaken ze namelijk ook heerlijk, dus het is een perfect gerecht om mee te nemen.

Hieronder vind je het recept! En in de notities heb ik ook nog een tip gegeven voor het toevoegen van extra groenten.

Meer Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 125 gr zure room sour cream
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • 4 zalmfilets met vel, totaal circa 400/500 gram (vers of bevroren)
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • olijfolie
  • 1 tl honing
  • 200 gr rode kool, fijngesneden
  • 200 gr witte of spitskool, fijngesneden
  • 150 gr mais uit blik, uitgelekt
  • 1 stengel lente-ui, in dunne ringetjes
  • 1 el fijngehakte dille + extra voor de garnering
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 flesje Santa Maria Hot Pepper Sauce
  • zout
  • 1 pak medium Santa Maria Tortilla Wraps naar keuze, bijvoorbeeld de Original, Corn & Wheat of Whole Wheat tortilla’s

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier.
  • Meng 75 gr zure room, met de rasp van een ½ citroen en wat zwarte peper in een kommetje en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Leg de zalmfilets (met het vel naar beneden) op het bakpapier. Meng een ½ zakje van de taco specerijen (14 gram), het sap van een ½ citroen, 1 el olijfolie en 1 tl honing in een kommetje en smeer de zalmfilets er rondom mee in.
  • Als de oven is voorverwarmd kunnen de zalmfilets erin. Houd circa 10 – 12 minuten aan voor verse zalmfilets en circa 20 – 25 minuten voor bevroren zalmfilets. De exacte tijd is afhankelijk van hoe dik de filets zijn. Ik test het altijd door met een lepel voorzichtig in het midden van een filet te duwen. Als deze mals uit elkaar valt en de binnenkant nog mooi rosé is, is je zalm goed gegaard. Haal de zalm daarna uit de oven en trek 'm voorzichtig uit elkaar met twee vorken zodat je stukjes zalm hebt waarmee je de taco's straks kunt vullen.
  • Maak ondertussen de koolsalade door de rode kool, witte kool, mais, lente-ui en fijngehakte dille te mengen in een kom. Klop 50 gr zure room, 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 2 tl honing, 1 tl hot pepper saus een snuf zout en wat zwarte peper door elkaar in een kommetje en hussel daarna goed door de salade. Proef de salade en voeg naar wens eventueel nog extra hot pepper saus, zout en/of zwarte peper toe.
  • Tip: Wil je nog extra groenten toevoegen? Maak dan de gebakken courgette er ook nog bij, het recept daarvan vind je in de notities.
  • Vlak voor serveren verwarm je een tortilla wrap (in de koekenpan of magnetron) en daarna vul je deze royaal met de koolsalade, optioneel wat gebakken courgette en daarover verdeel je wat van de gebakken zalm. Garneer met wat dotjes van de citroenroom, extra dille en optioneel nog extra hot pepper saus. Eet smakelijk!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Je kunt de zalm ook marineren met de Taco Seasoning Mix waar geen zout en suiker aan is toegevoegd. Deze vind je in het Santa Maria schap en je herkent ‘m aan de blauwe band op het zakje. Ik zou hier nog wel wat zout aan toevoegen, maar de hoeveelheid bepaal je dan zelf.
  • In de supermarkt kun je zakjes voorgesneden kool kopen, soms ook een mengsel van witte en rode (spits)kool. Dit zorgt ervoor dat je nog sneller klaar bent.
  • Extra groenten toevoegen? Snijd 1 courgette in kleine blokjes en bak deze in olijfolie met zout, 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 stengel lente-ui in ringetjes en wat zwarte peper. Blus af met citroensap en serveer de gebakken courgette bij de zalmtaco’s.
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: JoorKitchen

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca