Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen. Ideaal om te meal preppen én in te vriezen. Comfort food waar je blij van wordt!
Meer makkelijke pasta recepten? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten
- 100 gr bleekselderij
- 200 gr wortel
- 1 flinke ui
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- zout
- 400 gr kipgehakt
- 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
- 2 tl Italiaanse kruiden
- zwarte peper
- 1 pakje (Ã 350 gr) Tomato Frito basilicum
- 1 blik (Ã 400 gr) gepelde tomaten
- 3 el (suikervrije) tomatenketchup
- 500 gr volkoren macaroni (zie ook de notities hieronder)
- handje verse basilicumblaadjes, grof gehakt
- om te serveren: Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Hak de 100 gr bleekselderij, 200 gr wortel, 1 ui en 3 tenen knoflook samen fijn. Dit kan met de hand of je gooit alles in een hakmolen of keukenmachine.
- Verhit een braad- of grote hapjespan en fruit de fijngemalen groenten in een royale scheut olijfolie met een snuf zout. Circa 10 minuten op laag vuur, roer af en toe.
- Voeg daarna het kipgehakt toe, samen met de stukjes paprika, 2 tl Italiaanse kruiden, wat gemalen zwarte peper en nog een snufje zout. Roerbak dit tot het gehakt gaart.
- Schenk de Tomato Frito en gepelde tomaten in de pan en voeg ook de 3 el tomatenketchup toe. Roer alles goed door en laat 15 minuten pruttelen (zonder deksel). Roer af en toe door en maak de gepelde tomaten zo ook klein (je kunt ze ‘stuk roeren’ als ze warm worden).
- Proef bijna aan het einde en bepaal of het gerecht nog wat peper en zout nodig heeft. Op het laatst roer je de verse basilicum door de saus.
- Kook ondertussen de (volkoren) macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Giet daarna af en roer de gekookte macaroni door de saus. Laat daarna nog een paar minuten staan.
- Serveer de macaroni met tomaat en kipgehakt met wat Parmezaanse kaas en optioneel met nog wat blaadjes verse basilicum.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Dit gerecht kun je perfect met volkoren macaroni maken. Belangrijk daarbij is dat je de pasta dan echt al dente, oftewel beetgaar kookt. Want volkoren pasta kan anders snel te zacht worden.
- Deze macaroni is perfect om te meal preppen en per portie in te vriezen.
- Bereiding: 45 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze macaroni met tomaat en kipgehakt! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious