Panna cotta met karamel, zeezout en passievrucht

Ik ben niet zo’n trendsetter. Meer een ‘erachteraan hobbelaar’. Zo hebben de hippe foodies al een jaar (of is het inmiddels jaren) geleden kilo’s met Tony’s Chocolonely melk, karamel en zeezout opgegeten. En ik heb dat pas de afgelopen maand gedaan. Het is nu een ‘klassieker’ smaak die ik onder

Win de Marley Spoon paasspecial voor 4 personen

Kennen jullie Marley Spoon al? Je kunt bij hen op basis van je smaakprofiel iedere week bijzondere gerechten laten thuisbezorgen. Niet kant-en-klaar (dat koken doe je lekker zelf), maar je ontvangt de ingredienten ervan thuisbezorgd met een heldere uitleg erbij. Die ingredienten zijn van topkwaliteit en de recepten zijn net

Vier de lente en zet jouw favoriete sap in het AH

SPONSORED – De coco pineapple, green monster, apple almond of raspberry sun…hoe zou jij je favoriete sapje of smoothie noemen? En nog belangrijker, wat stop je er allemaal in? De een is dol op basic sapjes met maximaal een paar ingrediënten en de ander gaat los met nog een snufje

Francesca’s favorieten voor Pasen

Over 2 weken is het Pasen…tijd om mijn favorieten voor Pasen op een rijtje te zetten! De allerlekkerste kip voor de paasbrunch Heb je een paasbrunch in de planning staan met veel mensen, dan heb ik een hele goede tip voor je. De mensen van Boers&Boers, weet je nog van

Review Philips keukenmachine

Jarenlang heb ik overleefd zonder keukenmachine. Mijn staafmixer en hakmolentje waren in die tijd mijn grote vrienden en deeg kneedde ik gewoon met het handje. Nou ben ik zo’n type die niet veel nodig heeft in de keuken qua apparatuur. Tenminste, dat dacht ik altijd. Met een pan en een

Culy Food Festival – Pasen wordt dit jaar

Ein-de-lijk, Culy gaat een eigen food festival organiseren: het Culy Food Festival! Al die heerlijke inspiratie die ze ons al jaren online geven, kunnen we nu ook offline gaan beleven tijdens 2 bomvol gevulde dagen op zaterdag 4 en zondag 5 april in Sugar City, Halfweg. Voordat ik jullie het

#VerrassendAH assortiment – Het eindoordeel

SPONSORED – Weken zijn we aan het testen geweest met het nieuwe #VerrassendAH assortiment. De blogs, facebook posts, mailtjes, tweets en vooral heel veel leuke reacties vlogen me om de oren. Wat me opviel was dat mijn 25 bloginsiders het echt helemaal te gek vonden om eventjes in mijn schoenen

2x zoete aardappel met salie

De combinatie van zoete aardappel met salie vind ik ontzettend lekker. In een puree, ovenschotel of pasta (ja, blokjes zoete aardappel in de pasta is fijn). Maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees, kip of kalkoen. Een tijdje terug maakte ik 2 bijgerechten van zoete aardappels en paar blaadjes

24Kitchen&Cottages: een weekend lang

Worden jullie ook zo blij van  24Kitchen? Een TV-kanaal met de hele dag door alleen maar eten, het walhalla voor iedere foodie! In plaats van kijken kun je het binnenkort ook beleven, want van 17 t/m 20 april wordt 24Kitchen&Cottages bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde georganiseerd. Een weekend

Aan de slag met het #VerrassendAH assortiment

SPONSORED – Dat ik samen met mijn bloginsiders het nieuwe #VerrassendAH assortiment van Albert Heijn aan het testen ben kan jullie bijna niet zijn ontgaan. Vorige week publiceerde ik al een update van de dames en vandaag zijn mijn ervaringen aan de beurt. Benieuwd wat ik allemaal heb geprobeerd met

Stevige rode Italiaanse wijnen en wat je daarbij

SPONSORED – Van de Nero d’Avola druif van Sicilië tot aan de Sangiovese druif uit het Chianti gebied. In Italië worden prachtige wijnen gemaakt met druivenrassen die alleen in deze gebieden worden verbouwd. Italiaanse wijn is niet te beschrijven in een paar zinnen, het is een roman dat je vol

#VerrassendAH update van mijn bloginsiders!

SPONSORED – Het is tijd voor een update van mijn bloginsiders! Want hoe gaat het met de 25 testers en wat vinden ze van het #VerrassendAH pakket wat ze een week geleden thuis op hun mat vonden? Laaiend enthousiast zijn ze, dat is 1 ding wat zeker is. Ik word

Review Het Paleo Kookboek met een stukje wortelcake

Ik schreef het al eerder: met diëten heb ik niet zo veel, maar eten volgens de paleo wijze is daar een uitzondering op. In januari hebben we geregeld thuis een aantal paleo gerechten gegeten en stuk voor stuk waren we er enthousiast over. Zo was er de Chinese kip met

Testers gezocht voor het nieuwe assortiment van AH!

SPONSORED – Albert Heijn is het assortiment aan het vernieuwen en hoe! Van babymaaltijden van Ella’s Kitchen tot Belvoir siroop van Bio Today, zelfs mij weten ze de laatste tijd echt te verrassen. Merken die je normaal alleen in speciaalwinkels of online kon kopen zijn nu steeds beter verkrijgbaar bij

12 restaurants van de Nationale Restaurantweek

SPONSORED – De Nationale Restaurantweek komt er weer aan! Dol ben ik op deze week, omdat het voor mij een uitgelezen moment is om weer eens een nieuwe restaurant te ontdekken. In de buurt of wat verder weg. Lekker toegankelijk door de prijs die je voor een menu betaald en

Culinair op vakantie met Eliza was here – top 3

Sponsored – Zo’n 10 jaar geleden ging ik voor het eerst op vakantie met Eliza was here. Naar Gozo, het kleine broertje van Malta waar het toerisme nog niet heeft toegeslagen. Waar het landschap ruig is, de sfeer ontspannen en je kunt slenteren door authentieke vissersdorpjes. Wat me het meest

De favoriete Canei cocktail van Nederland

SPONSORED – Canei bestaat dit jaar 40 jaar en viert dit op bijzondere wijze. Aan de Canei fans werd vorig jaar gevraagd om hun favoriete Canei cocktail samen te stellen. Hier werden de 10 beste uit geselecteerd die tijdens een cocktailworkshop hun eigen cocktail mochten mixen. Dit gebeurde op 9

Special: Alles over groenten en fruit #1

Er is een nieuwe rubriek op Francesca Kookt: vanaf vandaag gaan we elke twee maanden samen met groente- en fruitspecialist Van Gelder een blik werpen op wat het komende seizoen ons gaat bieden qua groenten en fruit en natuurlijk geeft Francesca daar een aantal heerlijke recepten bij. Met in deze

Goed en vooral lekker ontbijten met teff

Een goed ontbijt in de ochtend. Het is zo belangrijk, maar het schiet er ook heel vaak bij in. Vaak ingegeven door tijd waardoor we met een lege maag de deur uit rennen. In mijn ‘roaring twenties’ gebeurde me dit ook heel vaak en rond een uur of 10 in

Kom proeven op de Vakantiebeurs 2015

Ik vind niets leuker dan mezelf helemaal onder te dompelen in de cultuur van het land waar ik op vakantie ben. Vooral in de culinaire cultuur, dat zal jullie niet verbazen. Steeds vaker staat de menukaart van een vakantieland in de top van redenen om ergens naartoe te reizen en

Schatzoeken met Venz in de hagelzee

Ken je ‘m nog van vroeger…”Het hagelt, het hagelt, grote korrels Venz!”. Een filmpje uit mijn jeugd, toen ik net zo’n kleine dondersteen was als mijn peuter. Dol was ik op hagelslag vroeger, zo ook mijn kindje nu. Het hagelt bij ons thuis dus nog steeds grote korrels Venz. En

Kerst bij Albert Heijn wordt wel heel bijzonder dit

Op een rustige dinsdagochtend komt er een gigantisch pakket binnen. Gevuld met een selectie van de bijzondere Kerstspecials van Albert Heijn. Of ik daar iets over wil schrijven. Ik kijk eerst een paar minuten vol ongeloof naar het stuk ossenhaas van 1,5 kilo wat in mijn pakket zit. “Dit kan

Snacks frituren doe je voortaan in de oven

Samenwerking – Jarenlang heb ik de frituursnacks buiten de deur gehouden. Om 1 simpele reden, ik had en heb nog steeds geen frituurpan. Vanwege de nare luchtjes en de hoeveelheid vet die het met zich meebrengt. Maar soms heb je wel eens zin in een frietje. Of een bitterbal. Een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)