Ovenrisotto met pastinaak, kruiden en heek

Een risotto bereiden in de oven en dan ook nog zonder boter en kaas. Heel veel meer uit mijn comfort zone kun je mij niet krijgen. Maar ik heb het toch gedaan. Soms moet je gewoon eens iets proberen om te weten hoe het uitpakt en mijn ‘beter eten’-uitdaging van

3x snack voor kinderen met fruitspread

Sponsored – Een aantal maanden geleden ontdekte ik de nieuwe fruitspreads van Yespers. Een uitgebreide review kunnen jullie hier lezen, maar ik herhaal voor het gemak nog even waar het kort op neer komt. Yespers maakt fruitspreads die smaken naar echt fruit en waar geen onnodige toevoegingen of suiker in

De mooiste foodcadeaus voor onder de kerstboom

Hebben jullie alle cadeaus voor onder de kerstboom al geshopt? Nee? Mooi, want ik heb een berg aan inspiratie voor jullie vandaag. Mijn allermooiste foodcadeaus die je met liefde weggeeft tijdens de kerstdagen. Van een klein prijsje tot ‘tast maar in je buidel, want je houdt zoveel van je partner’.

Maak een cadeautje van je kerst hoofdgerecht

Cadeautjes onder de kerstboom, ik word er altijd heel erg vrolijk van. Maar je kunt ook een kerstcadeau van je hoofdgerecht maken! Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn 2 rollen koelvers bladerdeeg en een vulling naar keuze. Wedden dat je gasten het fantastisch vinden om dit geserveerd te

Uitdaging: Kerstkoken als een echte chef met Jumbo

SPONSORED – Met de kerstdagen iets echt bijzonders serveren, willen we dat niet allemaal? Wekenlang worden er recepten gezocht, menu’s gemaakt en gerechten uitgeprobeerd. Als een echte thuis-chef gaan we aan de slag. Een beetje hulp van een chef-kok is op zo’n moment meer dan welkom. En daar ga ik

Tip: Organiseer een Running Dinner!

SPONSORED – Er is iets nieuws in het land wat steeds populairder aan het worden is en dan heb ik het over een Running Dinner. Dit is een avond waarbij je met vrienden, familie, collega’s of buren van huis naar huis hopt. Op elke locatie geniet je van een nieuwe

Win: De kerst Foodeliciousbox

Deze winactie is afgelopen. Maar geen nood, de kerst foodeliciousbox kun je gewoon nog bestellen op deze pagina tot 8 december! Al na de eerste editie was ik verslingerd aan de Foodeliciousbox. De delicatessenbox van Foodelicious Food & Gifts die tweemaandelijks uitkomt. Iedere keer weer gevuld met de meest fantastische

Lekker de dag doorkomen met Zonnatura

SPONSORED – Ze hebben bij Zonnatura niet stilgezeten de laatste tijd. Het assortiment is flink uitgebreid met nieuwe, 100% biologische producten. Voor het ontbijt, de lunch, snelle maaltijd of als je gewoon even lekker, maar toch een beetje verantwoord wilt snacken. Ik kreeg onlangs een heel pakket toegestuurd met alle

Review Yespers: puur fruit voor op je boterham

Sponsored – Een smoothie op je boterham. “Wat zeg je nou?”, hoor ik jullie denken. Dat dacht ik ook de eerste keer toen ik het las, zo eerlijk ben ik dan ook wel weer. Maar toen ging ik verder kijken en proeven. En daar werd ik zo enthousiast van dat

Lindenhoff levert nu ook in jouw keuken

Sponsored – Als gepassioneerde thuiskok kun je dolgelukkig worden van een uitgebreide kooksessie in je eigen keuken. Dan wil je een prachtig stuk vlees, topkwaliteit groenten, verse kazen of heerlijk geurende kruiden in huis hebben. Waarmee je je even gelukzalig kunt opsluiten. Met als resultaat een chef-waardig gerecht waar je

Uitslag! De risotto maestro van Nederland is…?

SPONSORED – Wat heb ik de afgelopen weken genoten van de risotto maestro wedstrijd van Riso Gallo. Met name door alle heerlijke recepten die jullie hebben ingestuurd. Ruim 40 recepturen zijn er binnengekomen en dat zijn zeker niet de minste. Spannende combinaties die verder gaan dan doperwten met citroen of

Samen bouwen aan de toekomst van cacao

SPONSORED – In de wereld zijn er bijna 6 miljoen boeren die cacao verbouwen rond de evenaar. Dat zijn heel veel kleine boeren die dagelijks keihard werken zodat wij kunnen genieten van de door ons zo geliefde chocolade. Ik ben verzot op chocolade, op het zoete vlak is dit mijn

Wie wordt de risotto ‘maestro’ van Nederland?

SPONSORED – Voor een perfect bordje risotto neem je de tijd. Langzaam nemen de rijstkorrels al roerende het vocht tot zich. Met als eindresultaat een smeuïg gerecht dat zich moeiteloos laat combineren met verschillende groenten, vlees, kip of vis. De oorsprong van risotto ligt in de Italiaanse regio’s Piemonte en

Als je echt iets wilt weten over je eten

Wat velen van jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik ooit gewerkt heb in de reclamewereld. Niet onverdienstelijk en vrij lang, zo’n 15 jaar. In die tijd kreeg ik weleens briefings van klanten die ik eerst een aantal keren moest lezen om te begrijpen wat ze nou in hemelsnaam wilden.

Pastéis de nata (ook wel Pastéis de Belém)

Al is het 35 graden, ik bestel nog liever een pastel in Portugal dan een ijsje. Deze traditionele roomgebakjes zijn de trots van Portugal en wat ben ik de Portugezen er dankbaar voor. Pastel is het enkelvoud en wil je er meer bestellen dan heb je het over pastéis. Ooit

Glutenvrij eten, hoe smaakt dat nou?

Sponsored – Ik eet nooit glutenvrij, omdat ik geen coeliakie (glutenintolerantie) heb. Ook heb ik geen opgezette buik, diarree of andere klachten na het eten van gluten. Ik kan dus overal prima tegen en dat is een zegen. In mijn omgeving zijn er echter wel mensen die er niet tegen

Genieten van yoghurt met geraspte pure chocolade

SPONSORED – Mijn verslaving voor Lindt chocolade dateert uit 1845. Zo oud ben ik natuurlijk zelf niet. Nee, in dat jaar besloten David Sprüngli-Schwarz en zijn 29 jaar oude zoon Rudolf voor het eerst chocolade te maken in een klein patisserie winkeltje in Marktgasse, Zürich. Tot dat jaar kenden mensen

Lekker (uit) eten met Vaderdag

Met Vaderdag voor de deur is het tijd om na te denken over een origineel cadeau. Als kind kon je natuurlijk een tekening of eigen knutselwerk cadeau geven, maar als je de kinder- en tienertijd voorbij bent, is het tijd voor wat serieuzere cadeaus. Waarom neem je je vader niet

Tarte tatin

Ben je in Frankrijk, dan maak je tarte tatin. Ook in Nederland trouwens. Het is namelijk het perfecte excuus om je even in Frankrijk te wanen. Deze omgekeerde appeltaart is ontzettend makkelijk om te maken, je moet er alleen wel even bij blijven. En zelf je karamel maken. Nou is

Opnieuw genieten van BonBonBloc

SPONSORED – Ik ben een waar chocolademonster, al van jongs af aan. Blijkbaar is het genetisch bepaald, want mijn kleine jongen doet hier vrolijk aan mee. Vroeger kocht mijn moeder weleens de Côte d’Or BonBonBloc. Met die zachte pralinevulling. Die nog net niet in je hand smelt, maar wel direct

Toffe tassen voor levensgenieters

SPONSORED – Maandag is vriendinnendag. Tenminste, in mijn wereld. Mijn vriendinnetje Wendy is dan vrij en ik neem vaak een paar uurtjes vrij om gezellig wat samen te doen. Thee drinken, lunchen, terrasje pakken of even lekker wandelen als de zon weer begint te schijnen. Wendy is blond en zeker

Review SoFine plantaardige vleesvervangers

SPONSORED – Hoe vaak laat jij tegenwoordig vlees of vis staan en eet je in plaats daarvan plantaardig? Oftewel, ben jij ook zo’n flexitariër als ik? Bij ons thuis gebeurt het regelmatig, want je kunt enorm lekkere vegetarische gerechten maken. Af en toe mis ik dan alleen wel iets van

Nieuwe Haagse liefde: maak kennis met MaMa Kelly!

Ze is nieuw, prachtig, gezellig en kan ook nog goed koken. Ze is de ideale vrouw, vermomd als bistro. De nieuwste hotspot van Den Haag en haar naam is MaMa Kelly. Donderdag 16 april is de grand opening van deze mooie nieuwe horecazaak, vanaf vrijdag 17 april zijn ze geopend

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca