Zoete aardappelcurry met kip van Marleen Kookt

Het recept van deze milde zoete aardappelcurry met kip heb ik gekregen van Marleen en ook zij kookt. Al jaren komen er fantastische kant-en-klare maaltijden uit haar keuken die ze eerst alleen bezorgde met de bakfiets in een paar grote steden. Maar inmiddels is haar bezorggebied vergroot naar de volledige

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten. De

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Pompoen is een heerlijke groente om te roosteren in de oven, zoals in deze traybake met pompoen. Ik voegde ook nog bietjes, wortel, chipolataworstjes en specerijen zoals venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Een lekker warme blend die perfect combineert met de pompoen en wortel. De finishing touch van deze traybake

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te maken, ziet

Andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes

Ik kreeg een tijdje terug het nieuwe kookboek van Colette Dike (die je wellicht ook kent als FoodDeco) toegestuurd. In De Nieuwe Winterkeuken bladerde ik langs Colette’s 50 recepten uit haar lievelingsseizoen en daar werd ik blij van. Lekkere kost met winterse kruiden en aardse smaken die je verwarmen. Met

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten

Het ziet er prachtig uit, het is heel makkelijk om te maken, ideaal gerecht voor kliekjes en bij mij is er nog nooit eentje mislukt. Dan heb ik het over een galette natuurlijk! Oftewel een taart gemaakt van taart- of bladerdeeg die je vult met ingrediënten en daarna rondom ‘dichtklapt’.

Geroosterde groenten met dukkah en een spiegelei

Vandaag deel ik met jullie het recept van geroosterde groenten met dukkah en een spiegelei. Een recept uit de Eetkalender 2019 en een van mijn favorieten, omdat de smaak zo goed in balans is. Dukkah is een fijngemalen mengsel van geroosterde noten, zaden en specerijen uit de Midden-Oosterse keuken en

Pittige zoete aardappelsoep met gamba’s

Deze pittige zoete aardappelsoep met gamba’s is een heerlijke maaltijdsoep. De combinatie van zoete aardappel, peper, kruidige gamba’s en frisse limoen is een hele fijne en maakt deze soep op en top verwennerij. Meer recepten met zoete aardappel? Laat je hier inspireren. Wat je nodig hebt voor 2-3 personen: 500

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca