Nieuwe Haagse liefde: maak kennis met MaMa Kelly!

Ze is nieuw, prachtig, gezellig en kan ook nog goed koken. Ze is de ideale vrouw, vermomd als bistro. De nieuwste hotspot van Den Haag en haar naam is MaMa Kelly. Donderdag 16 april is de grand opening van deze mooie nieuwe horecazaak, vanaf vrijdag 17 april zijn ze geopend voor het publiek en gisteren mochten wij alvast komen voorproeven. Wat een feest!

MaMa_Kelly_Den_Haag_22 MaMa_Kelly_Den_Haag_4

In het voormalige Ketelhuis op het terrein van de Caballero fabriek in de Binckhorst begon driekwart jaar geleden een nieuw avontuur. Een unieke samenwerking tussen gepassioneerde ondernemers die niet alleen verstand hebben van de horeca, maar ook van design, interieur en kwaliteit. Ik ben licht bevooroordeeld, ik geef het toe. Want ik ken de mannen achter MaMa Kelly goed en heb het avontuur vanaf de zijlijn meegekregen. Het enthousiasme over de rauwe, industriële locatie. De zoektocht naar kwaliteit zonder pretentieus te worden. De selectie van de allerbeste mensen en producten. En uiteindelijk de verbouwing die geresulteerd heeft in een van de prachtigste horecazaken die ik recentelijk heb mogen aanschouwen. Urban, ruimtelijk en sfeervol. Ontworpen door een van de heren zelf: Rein Rambaldo, tevens eigenaar van De Horecafabriek. Laat die man zijn gang maar gaan, dan ontstaan er hele mooie dingen.

MaMa_Kelly_Den_Haag_15 MaMa_Kelly_Den_Haag_13 MaMa_Kelly_Den_Haag_10 MaMa_Kelly_Den_Haag_9

Ondanks bevooroordeeld, blijf ik toch kritisch. Verhalen kunnen mooi zijn, maar dan moet je het in de praktijk wel waarmaken. Ik was dan ook razend benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring tijdens de pre-tasting. En eerlijk is eerlijk, de mannen hebben alles waargemaakt. Ok, kleine schoonheidsfoutjes hebben we wel ontdekt, maar dat mag. Juist in de dagen voorafgaand aan de echte opening. Goed dat ze deze testavonden in het leven hebben geroepen en daarbij ook echt luisteren naar opbouwende kritiek. Dan weet je waar je mee bezig bent.

Bij MaMa Kelly kun je straks 7 dagen in de week terecht. Je kunt er lunchen, bestel een uitmuntende koffie bij de barista, drink een van de cocktails, dineer in de bistro of meer je bootje aan terwijl je geniet op het grote terras in de zon.

MaMa_Kelly_Den_Haag_12

Ingewikkeld doen ze hier niet. Je bestelt kip óf kreeft. Natuurlijk hebben ze ook sappige steaks, vegetarische gerechten, broodjes, flammkuchen, hotdogs van Brandt & Levie, salades, desserts en meer op de kaart staan. Maar hier geen polonaise op het bord. Wel uitmuntende producten die met respect voor de pure smaak worden bereid door chef IJsbrant Wilbrenninck en zijn team. Gepekelde kip die daarna geroosterd wordt bijvoorbeeld. Daar serveren ze de beste frietjes van Jack Sackman uit Den Haag bij met homemade mayonaise en een perfect aangemaakte salade.

MaMa_Kelly_Den_Haag_14 MaMa_Kelly_Den_Haag_16

Genoeg getypt nu, ik laat het jullie wel gewoon zien.

We starten de avond met een aperitief. Gin-tonic van het Schiedamse merk Loopuyt met een vleugje sereh.

MaMa_Kelly_Den_Haag_21

Op tafel vinden we een zakje brood van Menno met zeewier in olie en een romige hummus om mee te beginnen. We bestellen er gelijk nog een zakje bij.

MaMa_Kelly_Den_Haag_8

Als voorgerecht kiezen we voor carpaccio, bietenrisotto en een romige preisoep. De carpaccio is perfect op smaak, het vlees is botermals en goed op temperatuur. Ik geniet met volle teugen van mijn romige bietenrisotto en vraag me vervolgens af waar de romigheid in de preisoep is gebleven. Schoonheidsfoutje tijdens de pre-tasting en dat wordt heel snel in orde gemaakt.

MaMa_Kelly_Den_Haag_20 MaMa_Kelly_Den_Haag_1

Kreeft en bavette domineren ons hoofdgerecht. De halve kreeft is super op smaak en de bavette wordt geserveerd met een kruidenboter. Bij de hoofdgerechten krijg je die heerlijke frietjes waar ik het al eerder over had en een salade. We proeven de kip ook nog even. Lekker kluiven aan tafel met een mals kippetje. Nu al lekker en deze was nog niet eens gepekeld. Dat gaat straks helemaal goedkomen.

MaMa_Kelly_Den_Haag_19 MaMa_Kelly_Den_Haag_7

Dan het dessert….een van de beste cheesecakes die ik ooit heb geproefd! Niet zwaar op de maag, maar luchtig opgeklopt met een perfecte koekjesbodem. Geserveerd met fudge. Ja echt, om gek van te worden zo lekker.

MaMa_Kelly_Den_Haag_2

De koffies van barista Stefan Coster moesten we natuurlijk ook even proeven. Een perfecte straffe espresso met een glaasje water (die deze keer echt een doel heeft), een flat white en een fenomenale macchiato fudge. Ik ben niet zo van de smaakjes in mijn koffie, maar hier wil ik meer van!

MaMa_Kelly_Den_Haag_18

We sluiten de avond af met een cocktail. Deze zijn ontwikkeld door David Trampe (een van de beste bartenders van Nederland) en als je zo eens naar de flessen achter de bar kijkt dan zie je gelijk dat hier geen commerciële concessies zijn gedaan in het aanbod. Als ik de hele collectie van Van Kleef zie staan dan word ik al blij.

MaMa_Kelly_Den_Haag_17

Ik heb een nieuwe liefde en ze heet MaMa Kelly. Ga daar heen.

MaMa Kelly
Saturnusstraat 100
2516 AH Den Haag
070-2170546
reserveren@mama-kelly.nl

Maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 – 24.00 uur.
Zaterdag en zondag geopend van 10.00 – 24.00 uur.
Parkeren voor de deur of leg je bootje aan.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Nieuwe Haagse liefde: maak kennis met MaMa Kelly!”

  1. Wow wow wow! Ik verhuis nu direct naar Den Haag. Ziet er geweldig uit en klinkt heerlijk. Binnenkort ga ik een keer naar DH met een vriendin en jij raadt vast wel waar wij gaan eten?!!

  2. Hi, i think that i saw you visited my website so i came to
    return the want?.I’m trying to to find issues to
    enhance my web site!I assume its adequate to make use of a few of your ideas!!

  3. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment
    but after I clicked submit my comment didn’t appear.
    Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just
    wanted to say excellent blog!