12 restaurants van de Nationale Restaurantweek die je niet wilt missen

SPONSORED – De Nationale Restaurantweek komt er weer aan! Dol ben ik op deze week, omdat het voor mij een uitgelezen moment is om weer eens een nieuwe restaurant te ontdekken. In de buurt of wat verder weg. Lekker toegankelijk door de prijs die je voor een menu betaald en altijd een verrassing.

De komende Restaurantweek is van 5 t/m 15 maart en op dit moment kun je je reservering al maken op de site. In deze 10 dagen hebben ze bij 1.000 restaurants een select aantal tafels beschikbaar voor een 3-gangen diner waar je slechts € 27,50 per persoon voor betaald (met een kleine toeslag voor restaurants met een ster). Voor dat geld kun je nog wel eens nieuw restaurant uitproberen!

Nationale Restaurantweek_2

Het leek me leuk om mijn favorieten per regio voor jullie op een rijtje te zetten! Wat zijn de pareltjes die ik al ken of waar zou ik zelf nog een keer graag willen eten? Hier komen ze!

Amsterdam – Restaurant Merkelbach

Gevestigd in het rechter koetshuis van Huize Frankendael, het laatste Buitenhuis van Amsterdam. Waarbij je uitkijkt over een oase van groen: de stijltuin en Park Frankendael. Hier wordt gekookt met eerlijke ingrediënten en liefde voor bijzondere producten. Ik kom zelf al jaren bij Restaurant Merkelbach en iedere keer is het weer een plezier om aan tafel te schuiven in het intieme en bijzonder sfeervolle restaurant.

Nationale_Restaurantweek_Restaurant_Merkelbach

Dit restaurant is de trotse bezitter van een DiningCity Ster. Restaurants met een DiningCity Ster vragen een supplement van € 10,00 pp. Tijdens de Nationale Restaurantweek krijg je de 4e gang gratis. Reserveer hier.

Rotterdam – Fred

Wil je een keer bij een fantastisch 2-sterren restaurant eten? Dan is dit je kans. Fred Mustert behoort al jaren tot de eredivisie van de Nederlandse gastronomie. Iedere dag opnieuw gebruikt hij zijn zintuigen om zijn passie vorm te geven. Met zijn witte en zwarte brigade wordt er intens gewerkt om de top te bereiken met een eigen signatuur. En die eigen signatuur proef en voel je. Zelf heb ik een keer bij Fred gegeten tijdens de Nationale Restaurantweek en ik was onder de indruk van het menu. Alles werd uit de kast gehaald en we kregen dezelfde behandeling als een ‘normaal’ betalende gast, hulde!

Nationale_Restaurantweek_Restaurant_Fred

Dit restaurant is de trotse bezitter van twee Michelin Sterren. Restaurants met twee Michelin Sterren vragen een supplement van € 25,-pp. Reserveer hier.

Den Haag – HanTing Cuisine

Bij HanTing laten ze de Oosterse met de Franse keuken versmelten. Chef Han haalt niet alleen bekende ingrediënten uit beide werelden, maar combineert ook traditionele bereidingswijzen en technieken. Zo heeft hij zijn eigen, unieke stijl gecreëerd. Een verrassende keuken, echt een aanrader.

Nationale_Restaurantweek_HanTing_Cuisine

Dit restaurant is de trotse bezitter van een Michelin Ster. Restaurants met een Michelin Ster vragen een supplement van € 12,50 pp. Reserveer hier.

Stolwijk – De Nieuwe Polderkeuken

Nog zo’n pareltje die we ontdekt hebben door de Nationale Restaurantweek. Heel West-Nederland, met uitzondering van de duinen, bestaat uit polderland. Stolwijk ligt midden in dit mooie polderlandschap en bij Restaurant De Nieuwe Polderkeuken werken ze samen met leveranciers uit deze omgeving, zodat je de smaakvolle producten vanuit de polder zelf kunt ervaren.

Nationale_Restaurantweek_De_Nieuwe_Polderkeuken

Dit restaurant is de trotse bezitter van een DiningCity Ster. Restaurants met een DiningCity Ster vragen een supplement van € 10,00 pp. Reserveer hier.

Houten – Kasteel Heemstede

Restaurant Kasteel Heemstede bevindt zich op een van de mooiste plekjes van Utrecht en is een prachtig decor voor een romantische lunch of diner. Het is voor mij al jaren geleden dat ik hier heb gegeten, maar heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt.

Nationale_Restaurantweek_Restaurant_Kasteel_Heemstede

Dit restaurant is de trotse bezitter van een Michelin Ster. Restaurants met een Michelin Ster vragen een supplement van € 12,50 pp. Reserveer hier.

Oosterhout – Zout & Citroen

Restaurant Zout & Citroen bevindt zich midden in Oosterhout, in een monumentaal pand met een grote tuin. De inrichting van Zout & Citroen is warm en modern en wordt qua kookstijl beïnvloed door de Franse keuken. Alle zintuigen worden aangesproken met de bijzondere creaties en ze maken zoveel als mogelijk gebruik van biologische producten.

Nationale_Restaurantweek_Zout_Citroen

Dit restaurant behoort tot de Top 250. Restaurants die tot de Top 250 behoren vragen een supplement van € 2,00 pp. Reserveer hier.

Schinnen – Boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd

In het sfeervolle boerderijrestaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen maak je kennis met de bijzondere keuken van chef-kok Jean Thoma. Hij heeft een voorkeur voor Limburgse streekgerechten in combinatie met de Franse en Italiaanse keuken. Er wordt ambachtelijk gekookt, met het ritme van de seizoenen en met dagverse (streek)producten. Reserveer hier.

Nationale_Restaurantweek_Boerderijrestaurant_Aan_Sjuuteeanjd

Harderwijk – Ratatouille

Restaurant Ratatouille in Harderwijk staat bekend als een gezellig en huiselijk restaurant. Borrelen, een shared dinner, wine & dine of een van de samengestelde menu’s; het kan hier allemaal. Elke twee weken wordt het menu gewisseld en ze maken gebruik van groenten van de Biologische zorgboerderij de Grote Wiede. De eieren en het zuivel komen van lokale boeren, het vlees uit de omgeving, wijnen zijn biologisch-dynamisch en ook de koffie, thee en het water is waar het kan ecologisch.

Nationale_Restaurantweek_ratatouille

Dit restaurant behoort tot de Top 250. Restaurants die tot de Top 250 behoren vragen een supplement van € 2,00 pp. Reserveer hier.

Monnickendam – Posthoorn

Restaurant Posthoorn, (onder de rook van Amsterdam) is onderdeel van Suitehotel Posthoorn en bevindt zich in twee schitterende gerestaureerde panden uit de 17e eeuw. Sinds 2008 is Restaurant Posthoorn onderscheiden met een ster van Guide Michelin. Chef de Cuisine Jeroen Bavelaar voert de klassieke Franse keuken met de toevoeging van innovatieve elementen en ingrediënten uit de wereldkeuken. Sommelier-Maître Edwin van Egmond zorgt daarbij voor de mooiste wijnen. Ook bij de Posthoorn hebben wij een keer mogen dineren waarbij de avond hebben afgesloten met een heerlijke overnachting in het suitehotel. De kamers zijn prachtig, een echte aanrader.

Nationale_Restaurantweek_Posthoorn

Dit restaurant is de trotse bezitter van een Michelin Ster. Restaurants met een Michelin Ster vragen een supplement van € 12,50 pp. Reserveer hier.

Lelystad – ’t Dijkhuysje

Restaurant ‘t Dijkhuysje is gevestigd in een karakteristiek en authentiek pand, een ‘dijkhuysje’, op de kade van Lelystad-Haven. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de voormalige Zuiderzee. Chefkok Nicky Quarz heeft een grote passie voor het werken met vis, schaal- en schelpdieren. De ligging van ’t Dijkhuysje direct aan het water kan daarbij alleen maar voor extra inspiratie zorgen.

Nationale_Restaurantweek_Dijkhuysje

Dit restaurant behoort tot de Top 250. Restaurants die tot de Top 250 behoren vragen een supplement van € 2,00 pp. Reserveer hier.

Joure – De Jouster Toer

Restaurant ‘De Jouster Toer’ is sfeervol en eigentijds, met een unieke ligging tegenover het meest markante bouwwerk van Joure ‘ De Jouster Toer’. Patron cuisinier Johan Schotanus bereidt samen met zijn team gerechten geïnspireerd op de Franse en Friese keuken. Verse en veelal regionale producten zijn daarbij het uitgangspunt. Alles wordt bereid in eigen keuken van jus, tot ijs en bonbons aan toe. Bij de Jouster Toer heb ik niet alleen gegeten, maar ook een kookworkshop gevolgd. De keuken heb ik van binnen mogen ervaren en dat was een groot plezier.

Nationale_Restaurantweek_De_Jouster_Toer

Dit restaurant behoort tot de Top 250. Restaurants die tot de Top 250 behoren vragen een supplement van € 2,00 pp. Reserveer hier.

Ouwerkerk – Brasserie de Vierbannen

De Vierbannen is gehuisvest in een ultramodern gebouw vol prachtige materialen en fijne details dat opmerkelijk goed past in de omgeving. Het pand biedt spectaculair uitzicht op de wijdse omgeving: het krekengebied, de Oosterschelde, de prachtige polders. Op de kaart vind je prachtige dagverse vis en schaaldieren, zilte groenten en verrassend zonnige wijnen. Chef Kok Wouter Kik volgt nauwgezet wat er van het land en aan land komt. Oosterscheldekreeft, asperges, lam, eetbare bloemen, mosselen. Ze hebben allemaal hun ideale moment hier op je bord te schitteren.

Nationale_Restaurantweek_Brasserie_De_Vierbannen

Dit restaurant behoort tot de Top 250. Restaurants die tot de Top 250 behoren vragen een supplement van € 2,00 pp. Reserveer hier.

Welk restaurant ga jij deze keer ontdekken?

Word je al enthousiast van een van mijn restaurant suggesties of wil je toch zelf nog even snuffelen in het aanbod? Ga dan naar de site van de Nationale Restaurantweek. Hier kun je per regio heel makkelijk zoeken op basis van datum, lunch of diner en aantal personen.

Nationale Restaurantweek_3

Ik ben benieuwd waar jullie gaan eten deze keer! Laten jullie het me weten? Zeker als je een mooie nieuwe ontdekking hebt gedaan, die gaat dan bij mij ook weer op het lijstje.

Dit is een samenwerking met DiningCity Nederland. Lees hier mijn disclaimer.
Alle foto’s zijn eigendom van DiningCity of van de deelnemende restaurants.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “12 restaurants van de Nationale Restaurantweek die je niet wilt missen”