24Kitchen&Cottages: een weekend lang culinair genieten!


Worden jullie ook zo blij van  24Kitchen? Een TV-kanaal met de hele dag door alleen maar eten, het walhalla voor iedere foodie! In plaats van kijken kun je het binnenkort ook beleven, want van 17 t/m 20 april wordt 24Kitchen&Cottages bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde georganiseerd. Een weekend lang alleen maar genieten van eten met een rijkgevuld programma’s en natuurlijk zijn ook Rudolph en de andere bekende chefs van 24Kitchen aanwezig. Samen met mijn foodfriends Pauline, Sabine, Brenda, Philippine en Monique ben ik ook van de partij, mijn smaakpapillen hebben er nu al zin in.

24Kitchen&Cottages: wat is het precies?

Een weekend volledig in het teken van lekker eten en drinken waarbij je met je kookvrienden overnacht in één van de cottages, nieuwe gerechten ontdekt, geïnspireerd raakt tijdens interessante seminars, meedoet aan een van de interactieve workshops, een drankje drinkt tijdens de VrijMiBo of een dansje met ons doet tijdens de feestavond op zaterdag. Kortom; het ultieme culinaire vakantieweekend!

24Kitchen&Cottages_Key Visual_DEF

Voor het kookweekend betaal je een vaste prijs waarin heel veel zit inbegrepen. Natuurlijk je overnachtingen in een cottage van vrijdag t/m maandagochtend en vrij gebruik van de faciliteiten van De Eemhof (denk aan de de Aqua Mundo, watersporten, bowling, boogschieten en de zip wire). Vrijwel alle activiteiten uit het programma zijn gratis toegankelijk en dat programma zit bommetje vol. Hieronder heb ik alles voor jullie op een rijtje gezet.

Het unieke aan dit weekend is dat je bijna op de set van 24Kitchen rondloopt, want de chefs zijn natuurlijk aanwezig.

110918-24kitchenrudolph-6732-small-600x400

Naast Rudolph zijn Andy McDonald, Angélique Schmeinck, Corria Houthuizen, Danny Jansen, Estée Strooker, Giovanni Caminita, John Gerdsen, Mounir Toub en Roberta Pagnier ook van de partij.

110913-24kitchen-9176-small-600x400

Zoveel culinair geweld bij elkaar, dat kan niet anders als genieten worden.

Danny-Jansen-1-small-600x720

24Kitchen&Cottages: wat kun je er allemaal doen?

Het culinaire weekend begint gelijk goed met de VRIMIBO. Bijkletsen met je vrienden en kennismaken met de chefs onder het genot van een hapje en drankje.

VRIMIBO-XL-600x392

Even uitbuiken of chillen in een luie stoel? Bekijk dan een van de foodfilms in de 24Kitchen&Cottages Cinema op vrijdag, zaterdag en zondag.

Cinema-24KitchenCottages-600x509

Alle restaurants van De Eemhof worden overgenomen door de 24Kitchen chefs. Zij stellen speciaal voor dit weekend een menu samen en zijn dit weekend even Chef de Cuisine.

buitenaanzicht-600x399

Heb je altijd al een brandende vraag willen stellen aan een van de 24Kitchen chefs? Dat kan tijdens de 24Kitchen&Cottages Q&A’s op zaterdag en zondag.

QA-24KitchenCottages-600x509

Danny Jansen geeft een geweldig kookcollege op zaterdag en zondag over zijn ervaringen tijdens een culinaire reis naar Japan. Tijdens dit college neemt hij je mee op reis naar Azië.

Dannys-Azië-24KitchenCottages-600x509

Maar dit is niet het enige kookcollege. Zo zal Angélique Schmeinck tijdens haar college ‘Smaakvrienden’ alles vertellen over de hechte band die ingredienten onderling met elkaar hebben. Zoals bijvoorbeeld de vriendschap tussen aardbei, rabarber en crème fraîche.

Of wat te denken van het kookcollege Fish & Tips van de Engelse chef Andy? Hij vertelt hoe je een verse vis herkent en waar je op moet letten in de bereiding.

Fish-Tips-24KitchenCottages-600x509

John Gerdsen maakt je tijdens zijn collega wegwijs in de terminologie en technieken van de Franse keuken en Giovanni vertelt je alles over de do’s en dont’s in de Italiaanse keuken. Op Giovanni’s geheel eigen wijze natuurlijk! Roberta vertelt je tijdens haar college over de romantiek van de Italiaanse keuken. Alle kookcolleges zijn zowel op zaterdag als zondag.

Sharing-900x800-600x533

We zijn er nog niet met het programma, want op zaterdag en zondag kun je struinen over de heerlijke delicatessenmarkt met ambachtelijke producten.

Delicatessenmarkt-24KitchenCottages-600x530

Ook is er een Foodtruck Festival op het pleintje voor de Willem Ruis Tent. Met kruidige curry’s, een vers visje of pizza uit de houtoven.

Foodtruck-940x800-600x467

Zijn we er al? Nee, nog steeds niet. Want je kunt ook nog een workshop Okonomiyaki volgen bij Danny waarin hij je leert om de beroemde Japanse pannenkoek te maken. Chef Mounir leert je in zijn workshop hoe je zelf Warka kunt maken, het onmisbare filodeeg uit de Arabische keuken. In de Cut the Crab workshop leer je precies wat je allemaal met een krab kunt. John laat je zien in de workshop Dressing to Impress hoe je zelf heel gemakkelijk je dressings maakt. Als dat nog niet genoeg is kun je ook nog de workshops Andy’s Asperges, It’s Wine By Me, Pasta di Giovanni, Pesto Pagnier, Hemelse Harissa of Hartige Macarons volgen op zowel de zaterdag als zondag.

Last but not least…het kookcollege Rudolph’s Chocolaterie wil je zeker niet missen!

Chocolade-900x800-600x533

Het volledige programma op een rijtje vind je hier.

24Kitchen&Cottages: ik wil nu een reservering maken!

Ik kan me voorstellen dat je laaiend enthousiast wordt na het lezen van dit programma. Wij in ieder geval wel en we kunnen niet wachten om dit kookspektakel mee te maken. Je kunt al een ticket kopen vanaf € 57,- p.p.p.n. en hierin zit inbegrepen (consumpties zijn exclusief):

– Accommodaties voor 3 nachten
– Kookcolleges
– VRIMIBO borrel
– Foodtruck festival
– Grote feestavond op zaterdag
– Ontmoet de 24Kitchen-chefs
– Center parcs faciliteiten
– En nog veel meer…

Tickets reserveren doe je HIER! Wie ga ik allemaal zien tijdens dit weekend?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Food evenementen

Reacties over “24Kitchen&Cottages: een weekend lang culinair genieten!”

Reacties zijn gesloten.