Review Philips keukenmachine en we geven ‘m ook cadeau!

Jarenlang heb ik overleefd zonder keukenmachine. Mijn staafmixer en hakmolentje waren in die tijd mijn grote vrienden en deeg kneedde ik gewoon met het handje. Nou ben ik zo’n type die niet veel nodig heeft in de keuken qua apparatuur. Tenminste, dat dacht ik altijd. Met een pan en een bot mes kwam ik al een heel eind. Maar naarmate je steeds meer gewend raakt aan goede kwaliteit apparatuur raak je verwend en merk je dat ook je kookkunsten erop vooruit gaan. Zo schafte ik een paar jaar geleden een kleine, betaalbare keukenmachine aan waarmee ik kon hakken, snijden, mengen, kloppen en blenderen. Dat was al een hele verbetering, maar het echte werk kon deze welwillende, maar toch niet geheel volwassen uitvoering niet aan.

Tijd voor een volwassen keukenmachine

Eind vorig jaar kwam Philips uit met een nieuwe serie aan keukenmachines. Van die keukenmachines waar je als foodie blij van wordt. Waarmee je je compleet kunt uitleven door de krachtige motor en alle accessoires waardoor je nog meer uit je kookkunsten kunt halen en aan de andere kant veel tijd bespaart. Meer lekkers maken en minder tijd besteden door een keukenmachine die er ook nog eens heel mooi uitziet. Mijn interesse was gewekt en met veel enthousiasme ging ik aan de slag. Tijd om deze ‘grote mensen’ keukenmachine aan een grondige test te onderwerpen!

Philips_keukenmachine_review_2

De Philips keukenmachine in detail

De keukenmachine van Philips heeft een mooi design met een ‘opendraaiende top’ waardoor je makkelijk al je ingrediënten in de mengkom kunt doen en accessoires plaatst. Er zit een knop aan de zijkant van de machine waarmee je de top omhoog kunt zetten. Wil je de top weer naar beneden plaatsen dan hoef je ‘m alleen maar naar beneden te duwen. Het apparaat is voorzien van een krachtige motor en geavanceerde technologie voor de beste kneedresultaten en is zeer gebruiksvriendelijk. Na een aantal maanden ermee gewerkt te hebben, kan ik dat met zekerheid zeggen.

Philips_keukenmachine_review_3

Door de planetaire mixbeweging, waarbij een voor- en achterwaartse beweging plaatsvindt in plaats van een cirkelvormige, bereiken de kneedhaak, garde en mengaccessoires alle delen van de mengkom, zodat de ingrediënten altijd gelijkmatig worden vermengd. Daarnaast kan in de ruime metalen kom met 4 liter inhoud tot wel 1300 gram deeg gekneed worden, genoeg voor bijvoorbeeld vier grote pizza’s of twee broden.

Philips_keukenmachine_review_4

Een van de grootste voordelen vind ik dat de onderdelen makkelijk bevestigd en schoongemaakt kunnen worden. Zo kunnen alle accessoires in de vaatwasser en neem je de buitenkant af met een vochtig doekje. Het apparaat staat ook goed stevig op je aanrecht door de zuignappen aan de onderzijde. De kom kun je met de handgreep in het apparaat klikken. Met dat laatste heb ik alleen af en toe wat moeite gehad, omdat de kom niet altijd gelijk eruit of erin klikte. Maar dat kan ook liggen aan mijn eigen ongeduldigheid of snelheid, ik sta niet bekend om mijn geduld met apparaten.

Standaard wordt de Philips keukenmachine geleverd in kunststof wit met metalen accenten. Naast de kom, een deeghaak, garde en klopper worden ook een blender, foodprocessor en citruspers standaard meegeleverd.

Je kunt kiezen uit de volgende kleuren en uitvoeringen:
– Philips keukenmachine met kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor en citruspers in de kleuren wit/geel (HR7954) met een adviesprijs van € 319,99. Nu in de aanbieding bij bol.com voor € 249,-.
– Philips keukenmachine met kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor, citruspers, vleesmolen en hakmolen in de kleuren wit/grijs (HR7958) met een adviesprijs van € 359,99.
– Philips keukenmachine premium heeft een luxe afwerking in antraciet metallic en is uitgerust met een 1000W motor, kneedhaak, garde, klopper, blender, foodprocessor, citruspers, vleesmolen en hakmolen (HR7978) met een adviesprijs van € 379,99.

Mijn eerste keer

Op de ochtend dat ik voor het eerst in mijn leven een kerststol ging bakken ging de bel. De postbode stond met een gigantisch pakket voor de deur, het leek de kerstman wel. Je begrijpt dat ik de doos gelijk heb uitgepakt en mijn keukenvloer stond stampvol met accessoires en een stralende keukenmachine in antraciet metallic. Ik mocht van Philips de luxe uitvoering (HR7978) testen, ik was zo blij als een kind. Niet in de laatste plaats omdat ik nu niet zelf eindeloos mijn deeg hoefde te kneden met de hand. Alle ingrediënten gingen in de kom en nadat ik de garde na 30 seconden toch maar heb omgewisseld voor de deeghaak (oeps, beginnersfoutje) was ik blij. Mijn deeg was perfect na 8 minuten kneden en het eindresultaat van de kerststol was helemaal geweldig. Dat kneden, dat kan ‘ie wel! Ik merkte trouwens wel dat de motor er na 8 minuten een beetje klaar mee was, dit is geen echte heavy duty kneder. Maar de broodbakker die daarnaar op zoek is, zal ook niet bij deze keukenmachine uitkomen.

Philips_keukenmachine_review_9

Uiteraard heb ik er nog veel meer mee uitgeprobeerd. Zo gebruik ik de keukenmachine regelmatig om te hakken en snijden. De foodprocessor gaat daarvoor op de bovenkant van de machine. Gaat supersnel en maakt bijna geen herrie.

Philips_keukenmachine_review_6

Philips_keukenmachine_review_7

Blenderen gaat ook heel goed. Daarvoor verwijder ik het achterste plaatje op de bovenkant van de machine en daar bevestig ik de blender op. Even erin klikken en klaar.

Philips_keukenmachine_review_5

Eiwitten kloppen, ook zo’n dingetje waar je je als thuiskok nog weleens in vergist. Met de hand is echt een gedoe, maar als je ze in de kom klopt, heb je binnen no time stevige, glanzende pieken.

Het allergrootste plezier heb ik misschien wel beleefd aan de vleesmolen. Zelf je eigen gehakt maken, daar kan geen slager tegenop. Zo maakte ik kipgehakt en dat was zo gedaan. Snijd de kip in een paar stukken en duw ze door de vleesmolen heen. Binnen 5 minuten had ik gehakt en 30 minuten later was mijn risotto met kipgehaktballetjes en dragon klaar.

Philips_keukenmachine_review_8

Wat vind ik er na een paar maanden van?

Philips heeft een hele mooie serie aan keukenmachines op de markt gebracht. Niet alleen qua design, maar zeker ook qua gebruiksgemak en prestaties. Hij doet wat ‘ie moet doen en goed ook. Je krijgt waar voor je geld, ik zou ‘m iedereen aanraden.

We geven een Philips keukenmachine HR7954 cadeau!

Jullie weten inmiddels wel hoe het werkt. Als ik ergens heel enthousiast over ben dan geef ik het ook graag cadeau. Jawel, ik mag van Philips een keukenmachine, type HR7954, weggeven en zo kun je meedoen.

Philips_keukenmachine_winactie

– Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je mij vertelt waarom je zo graag deze keukenmachine wilt winnen en wat het eerste is wat je met behulp van deze krachtpatser gaat bereiden.
– Alleen reacties met een geldig e-mailadres dingen mee naar de prijs.
– Uit alle reacties selecteer ik 1 winnaar die deze beauty thuis ontvangt.
– De winactie loopt van zaterdag 21 maart t/m vrijdag 27 maart 2015 en op zaterdag 28 maart 2015 maak ik de gelukkige winnaar bekend.

Heel veel succes!

Voor deze review heb ik een gratis product ontvangen van Philips. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categoriën: Reviews, Winacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Review Philips keukenmachine en we geven ‘m ook cadeau!”

 1. Een apparaat dat klopt en kneedt,
  snijdt en maalt
  blendert en shaket

  Wijs mij de persoon aan die zo’n apparaat níet wilt!

  En dan ook nog zo’n beauty.

  Wat een heerlijkheid om het roerdeeg voor mijn zwitserse appeltaart in een handomdraai te kunnen maken en mijn korstdeeg voor mijn bloemkooltaart. Snel even kaas rapsen, en naturlijk elke ochtend verse sinasappels persen.

  Ik geloof dat ik nu maar moet stoppen met fantseren…

 2. Uren, zelfs dagen besteed ik aan het dwalen op pinterest en verschillende food blogs om de lekkerste recepten te verzamelen. Maar ze daadwerkelijk maken komt er vaak niet van. Ik heb namelijk het idee dat je de meest aanlokkelijke recepten alleen maar kan maken als je ook de meest uitgebreide keuken hebt met daarin de meest high tech apparaten en keukengerei. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Het hoeft allemaal niet het nieuwste van het nieuwste te zijn en vooral ook helemaal niet duur. Vooral in de Surinaamse en Ghanese keuken geld: less is more. Toch laat ik dit idee maar niet los, kookwinkels zijn mijn favoriete winkels om te window shoppen. Met deze keukenmachine heb ik genoeg reden om achter mijn laptop vandaan te gaan en te experimenteren. Mijn droom is om alle lege potjes die ik heb verzameld (ja, dat komt ook door de blogosphere wackpotten hype) te vullen met zelfgemaakte marinades en sauzen. Mijn eigen jerk chicken marinade om de jamaicaanse flavors naar mijn grauwe keukentje te brengen. Yes!!! I’d be more than happy!!

 3. Ik zou deze machine graag winnen voor mijn dochter die deze maand jarig is.
  Ze maakt de lekkerste en mooiste taarten met haar kleine handmixertje en ik zou haar van harte een zo een mooie keukenmachine gunnen.

 4. Winnen van zo’n mooie keukenmachine zou geweldig zijn.
  Dan de keuken in ermee en de heerlijkste gerechten en baksel ermee gaan maken, wie wil dat niet!!

  En dus voor de winnaar, heel veel keuken bak en kookplezier. 🙂

  Groetjes Jolanda

 5. Wat een prachtig apparaat. Een apparaat met heel veel mogelijkheden, die zou zelf in mijn keukentje passen. Ik zou er meteen het beslag voor een Indische Spekkoek meemaken of deeg kneden voor brood of zelf gehakt maken of of….. zoveel ideeen. Tja, wie zou hem nou niet graag willen hebben?

 6. Wat een gaaf ding zeg, en wat een mogelijkheden.. Echt te gek!

  Ik zou deze keukenmachine heel graag willen winnen, en niet voor mezelf… Maar voor mijn moeder. Ze past 2x in de week op mijn zoontje van bijna 2 en het is tijd om lekkere dingen samen met hem te gaan maken. Hij is dol op eten dus dat word natuurlijk reuze leuk om zelf lekkere dingen te gaan maken met deze keukenmachine samen met Oma! Koekjes is vast een mooi begin, maar een gehaktbal van Oma’s hand zou kleine Nim helemaal gelukkig van worden!
  Duimen maarrrrr!

 7. Het is een pracht machine zou hem graag willen winnen om samen met mijn schoondochters en straks kleinkinderen als ze groot genoeg zijn heerlijke gerechten te bereiden bijvoorbeeld die heerlijke brunch geregtegerechten van Francesca of wat wij als bases eten koolhydraatarme gerechten

 8. Late reactie, maar ik zou ontzettend graag deze keukenmachine willen winnen..
  kan ik eindelijk aan mijn uitzet beginnen!
  met een keukenmachine als deze heb je verder niets meer nodig..
  de rest is dan overbodig!
  per 1 mei krijgen we de sleutel van ons huis..
  zonder keukenmachine is dat natuurlijk niet pluis!
  Dit is een ware Must wat betreft mijn uitzet..
  want het is toch wel het-juh-van-het!
  Nooit meer klungelen met halve gare apparatuur..
  maar nee nu ben je zo klaar…en dat binnen het uur!

  Duimen maar!!!!

 9. Leef nog zo ongeveer in het stenen tijdperk met weinig apparaten. Maak zelf broodsmeerseltjes omdat ik niet tegen veel dingen kan, zoals kaas bijvoorbeeld. Kikkererwten pureren in de blender lukte dus niet maar met een mooie keukenmachine kan ik wel uit de voeten.