Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen. Nog lekkerder wordt de salade als je wat granaatappelmelasse (van Souq) of -azijn (van Foodelicious) toevoegt aan de dressing. Maar kijk maar even wat je in huis hebt, iedere rode fruitazijn of zelfs rode wijnazijn werkt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 600 gr bospeen, geschild en in repen
  • 1 venkel, in 8 parten
  • bakolijfolie
  • zout
  • 300 gr (volkoren) quinoa
  • 200 gr boerenkool, gesneden
  • 10 gr dille, fijngehakt
  • olijfolie extra vergine
  • granaatappelmelasse of fruitazijn (naar keuze)
  • zwarte peper
  • 100 gr granaatappelpitjes

Wat je gaat doen voor de quinoasalade

Bereiding: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng de peen en venkel met een scheutje bakolijfolie en een snuf zout op het bakpapier en verdeel gelijkmatig. Rooster 25 minuten in de oven en schep halverwege om.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bak de boerenkool krokant in een koekenpan of hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie en een snufje zout. In 5 minuten ben je hiermee klaar.
  5. Meng de quinoa met de geroosterde groenten, dille, scheut olijfolie extra vergine en 1 eetlepel granaatappelmelasse of 2 eetlepels fruitazijn, snuf zout en peper in een kom.
  6. Schep de quinoasalade op een schaal of 4 bordjes en verdeel hier de boerenkool en granaatappelpitjes over. Serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Deze winterse salade zit vol met groenten en smaakt echt heerlijk. Ik gebruikte o.a. boerenkool, quinoa en granaatappel. Veel vitamines in één gerecht dus! Eet de salade als lunchgerecht of als recept voor het avondeten. Makkelijk en snel te maken. Lees het recept op mijn website Francesca Kookt. | makkelijke recepten | gezonde recepten | winter recepten | salade recepten | vegetarische recepten | vega recepten | Francesca Kookt

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Quinoasalade met boerenkool en granaatappel”

  1. Het recept sprak me meteen aan, toen je het had gedeeld. Tijdens het koken was ik even bang dat het misschien “te gezond” zo smaken, maar het was echt overheerlijk!

Reacties zijn gesloten.