Bon dia, lieve mensen! Ik typ dit eerste nieuwe weekmenu na de zomervakantie vanaf Curaçao waar we nog 1 nachtje slapen voordat we weer naar huis vliegen. Terug naar ons vertrouwde leven na een heerlijke zomer samen met het gezin. Ik ben helemaal opgeladen, heb veel minder gewerkt hier dan ik van tevoren had bedacht, maar dat is helemaal prima. Want blijkbaar had ik dat nodig en door de rust kwamen er ook weer nieuwe inzichten.
Belangrijkste inzicht: ik ben gewoon een beetje lui geworden door de perimenopauze shizzle waar ik in zat voordat ik mijn weg vond. En niet fysiek lui, maar mentaal. Ik ben blijven hangen in een veilige comfortzone waardoor ik geen mentale uitdagingen meer hoefde aan te gaan. Dat was goed voor de time being, maar dat is nu voorbij. Ik ga wat dingen outsourcen waardoor ik zelf weer meer tijd heb om mijn creativiteit uiting te geven de rest van dit jaar.
Het weekmenu gaat uiteindelijk ook een andere vorm krijgen, maar daar kom ik later nog op terug. Tot dat is uitontwikkeld, blijf ik nog even hangen in deze comfortzone versie ;-). Maar jullie kunnen we wel vast helpen met input! Hoe gebruiken jullie het weekmenu nu, wat vind je fijn, wat mis je, wat heb je nodig van mij om ervoor te zorgen dat jij je ideale weekmenu iedere week kunt maken. Laat je het me weten? Dan neem ik dat allemaal mee in mijn ontwikkeling. Je mag het via social laten weten (Insta of Facebook) of stuur me een berichtje via het contactformulier. Dankjewel!
En dan nu het weekmenu, we zouden bijna vergeten dat die er ook nog is ;-). Lekker gevuld met alleen maar lekkere & voedzame gerechten die ik graag wil eten als ik weer thuis ben.
Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca
Maandag
Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum
Een stevige soep vol smaak, gemaakt met oud brood, cannellini bonen en veel verse basilicum. Comfortfood op z’n Italiaans en ideaal voor een makkelijke start van de week.
Meer gezonde Italiaanse recepten vind je hier.
Dinsdag
Quinoa bowl met geroosterde groenten en makreel
Een voedzame bowl vol kleuren en smaken: quinoa, seizoensgroenten uit de oven en romige makreel. Licht, fris en bomvol goede voedingsstoffen.
Woensdag
Macaroni met tomaat en kipgehakt
Een klassieker voor doordeweeks die altijd goed valt bij groot en klein. Snelle macaroni met een rijke tomatensaus en kipgehakt. Die ik extra voedzaam maak door de hoeveelheid groenten en de volkoren macaroni.
Meer pastarecepten vind je hier.
Donderdag
Geroosterde bloemkool met paprika salsa en dukkah
Bloemkool krijgt een upgrade uit de oven met een frisse paprika salsa en crunchy dukkah. Makkelijk, voedzaam en verrassend lekker.
Happy Taco Friday!
Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille
Vandaag zet ik een heerlijk zomers Tex Mex gerecht op het menu. We maken zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. En als je de BBQ aan zet, kun je de zalm ook hierop grillen voor nog meer smaak! De taco zit vol met knapperige groenten en dat combineert heel goed met de malse, kruidige zalm.
Meer Tex Mex recepten vind je hier.

Zaterdag
Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille
Een lichte zaterdagmaaltijd met beetgare sperziebonen, stukjes wilde zalm en verse dille, perfect als lunch.
Zondag
Onze laatste vakantiedag en die sluiten we in stijl af met een lekkere borrel in de middag. Daar passen deze Spaanse gehaktballetjes perfect bij.
Meer zomerse hapjes recepten? Hier vind je ze allemaal.
Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.