Voedzaam genieten weekmenu #375

Het is herfstvakantie bij ons! Dat betekent dat de dagen net wat langzamer mogen gaan, de keuken weer extra gezellig wordt en er tijd is om écht te koken. Maar ook in de vakantie wil ik voedzaam blijven eten. Dus of je nu een pan soep op het vuur zet, …

Het is herfstvakantie bij ons! Dat betekent dat de dagen net wat langzamer mogen gaan, de keuken weer extra gezellig wordt en er tijd is om écht te koken. Maar ook in de vakantie wil ik voedzaam blijven eten. Dus of je nu een pan soep op het vuur zet, samen nacho’s dipt in Tex Mex stoofvlees of vrijdag lekker uitpakt met mijn Parmezaanse kip (waarmee je ook nog Pink Ribbon steunt), dit weekmenu zorgt ervoor dat je zonder stress lekker én goed eet.

Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca

Maandag

Romige broccolisoep met pastinaak en oregano

Een dampende kom soep om de week rustig te beginnen. De pastinaak maakt ’m lekker romig zonder room, en oregano geeft net dat beetje warmte. Perfect met een sneetje volkorenbrood of wat geroosterde pitten of feta on top.

Meer gezonde soep recepten vind je hier.

Dinsdag

Mijn nacho stoof voor International Nacho Day

Voor International Nacho Day gaan we all-in met comfort food. Deze Tex Mex stoof, die ik samen met Santa Maria maakte, is kruidig, vol van smaak en perfect om te delen met familie of vrienden. Serveer met frisse toppings en een berg nacho’s om in te dippen, dat wordt een feestje!

Woensdag

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Makkelijk, snel en bomvol smaak. De oestersaus geeft die verrassende umami-kick die spruitjes goed kunnen gebruiken. Binnen 20 minuten heb je deze voedzame avondmaaltijd in de oven staan. Kun je snel nog even opruimen voordat je aan tafel gaat.

Meer recepten met spruitjes vind je hier.

Donderdag

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Deze gevulde zoete aardappels zijn zacht, kruidig en voedzaam tegelijk. De vulling van aubergine en kikkererwten smaakt een beetje Mediterraans, zeker met wat yoghurt, granaatappelpitjes  en verse kruiden erbovenop. Ideaal als je zin hebt in iets warms, maar niet te zwaars.

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Vrijdag – Samen aan tafel voor Pink Ribbon

Parmezaanse kip met Mediterraanse groentestoof

De vrijdagavond vraagt om iets bijzonders. Deze Parmezaanse kip is krokant van buiten, mals van binnen en krijgt een frisse tegenhanger van een stoof vol kleurrijke groenten. Ik maakte dit gerecht samen met BK ter ere van Pink Ribbon, want goed eten en iets goeds doen gaan heel goed samen. Van iedere verkochte onderzetterset doneert BK € 5 aan Pink Ribbon, en met de code PINK20 krijg je zelf ook nog 20% korting op het assortiment van BK.

Bekijk meer op de site van BK.`

Zaterdag

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Deze yoghurtdip met tahin is romig en vol van smaak, en vormt de perfecte basis als dip voor een schaal geroosterde groenten. Je kunt er flatbread of pitabrood bij serveren, of gewoon wat je nog in huis hebt. Zo simpel kan een lekkere snack zijn.

Zondag

Ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm

Zondagen zijn er om langzaam te beginnen. Deze ontbijttaco’s brengen je in één hap in de juiste stemming: romige scrambled eggs, zachte tortilla’s, wat gerookte zalm, avocado en een beetje dille of bieslook voor de frisheid. Het is een ontbijt dat er feestelijk uitziet, maar ook snel op tafel staat.

Meer ontbijt recepten met ei? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)