Voedzaam Genieten Weekmenu #373

We beginnen rustig aan deze week, maar uiteindelijk wordt het weer tropisch warm, dus we houden het licht, fris en makkelijk. In dit weekmenu vind je vooral salades, zomerse klassiekers en gerechten die je snel op tafel zet of handig vooraf kunt preppen. Denk aan couscoussalade, kipshoarma in saladevorm, crispy …

We beginnen rustig aan deze week, maar uiteindelijk wordt het weer tropisch warm, dus we houden het licht, fris en makkelijk. In dit weekmenu vind je vooral salades, zomerse klassiekers en gerechten die je snel op tafel zet of handig vooraf kunt preppen. Denk aan couscoussalade, kipshoarma in saladevorm, crispy rice en wraps met zalm.

Tip van de week:
Een salade preppen? Maak de dressing apart en bewaar alles in losse componenten in de koelkast. Zo blijft alles knapperig en fris tot je gaat eten. Nog een extraatje: gegrilde groenten of vlees van de vorige dag doen het perfect als topping!

Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca

Maandag

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Een kruidige salade die je volledig kunt voorbereiden en dat is precies wat we willen met dat warme weer. Baharat geeft diepgang, citroen zorgt voor frisheid, en de nootjes maken het helemaal af. Serveer met wat hummus, volkoren flatbread of falafel voor een volwaardige maaltijd.

(In samenwerking met Euroma)

Meer maaltijdsalade recepten vind je hier.

Dinsdag

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Een klassieker met pit en power! Maak ‘m voedzamer door volkoren spaghetti (wel beetgaar koken) te gebruiken en extra groenten toe te voegen, zoals courgettelinten of spinazie. Lekker snel klaar en perfect voor een warme avond.

Woensdag

Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips

Voor die dagen dat je zin hebt in shoarma, maar dat het eigenlijk wel wat gezonder mag is deze kipshoarma salade het antwoord! Met malse kip, frisse dressing en knapperige pitachips. Serveer lauwwarm of koud, beide heerlijk. Ook een ideale salade om voor te bereiden.

Meer salade recepten met kip vind je hier.

Donderdag

Geroosterde aubergine met yoghurt en pijnboompitten

Zacht geroosterde aubergine met frisse yoghurt en knapperige pijnboompitten: dat is een heerlijk zomers gerechtje. Maak er een volwaardige maaltijd van met bulgur, couscous of een stuk platbrood erbij. Ook lekker met wat walnoten en granaatappelpitjes, laat de pijnboompitten er dan uit.

Vrijdag

Crispy rice salade met kipsaté en gegrilde paksoi

Een topcombi van crispy, kruidig en fris. Je kunt de kip en paksoi perfect op de barbecue grillen voor extra smaak.

(In samenwerking met Megachef)

Meer BBQ recepten vind je hier.

Zaterdag

Wraps met zalm en tzatziki

Een heerlijke lunch voor op je balkon, in de tuin, in het park of op de camping! De zalm is heerlijk van smaak en de tzatziki maakt het helemaal af.

Zondag

Gemarineerde aardbeien met vanille ijs en limoenroom

Zomerser dan dit wordt het niet. De aardbeien marineer je met sinaasappelsap en aardbeiensiroop, en dat combineert fantastisch met vanille-ijs en de luchtige limoenroom. Dit toetje wil je (bijna) elke dag zolang er zomerkoninkjes zijn.

Meer recepten met aardbeien? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)