Voedzaam Genieten Weekmenu #371

Wat is het heerlijk dat de dagen steeds langer worden, de zon zich (meestal) laat zien en de eerste Hollandse aardbeien weer in de winkels liggen. In dit nieuwe Voedzaam Genieten Weekmenu vind je volop inspiratie om voedzaam én met het seizoen mee te koken. Denk aan geroosterde bloemkool met …

Wat is het heerlijk dat de dagen steeds langer worden, de zon zich (meestal) laat zien en de eerste Hollandse aardbeien weer in de winkels liggen. In dit nieuwe Voedzaam Genieten Weekmenu vind je volop inspiratie om voedzaam én met het seizoen mee te koken. Denk aan geroosterde bloemkool met parelcouscous, een frisse orzo met kabeljauw, een verrassende kipstoof met rabarber en een feestelijk aardbeientoetje voor op zondag.

Ik wissel lichte gerechten af met comfort food, zodat je elke dag iets lekkers op tafel zet dat goed voelt voor je lijf én je humeur.

Tip van de week:
Maak een extra portie van de kipstoof met rabarber om in te vriezen. Dit kun je maanden bewaren en zo kun je het ook nog een keer eten als rabarber niet meer in het seizoen. Daar tover je dan toch mooi weer de lentezon mee op je bord!

Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca

Maandag

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Een voedzame start van de week! De geroosterde bloemkool en kikkererwten zorgen voor een heerlijke bite en diepe smaak. Lekker met een yoghurtdressing en wat verse kruiden.

Meer recepten met bloemkool vind je hier.

Dinsdag

Orzo met pesto, cherrytomaten en kabeljauw

Een snel gerecht met veel smaak en kleur. Maak ‘m extra voedzaam door volkoren orzo te gebruiken en extra groenten toe te voegen, zoals courgette of spinazie.

Woensdag

Kipstoof met rabarber, tomaat en gochujang

Deze kipstoof is verrassend en verwarmend tegelijk. De rabarber zorgt voor een lichtfrisse touch, terwijl de gochujang diepte en pit geeft. Serveer met broccoli, rijst of volkoren flatbread.

Meer recepten met rabarber vind je hier.

Donderdag

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Een robuuste en smaakvolle soep, ideaal voor een doordeweekse lentedag. Maak er een volwaardige maaltijd van door er volkorenbrood of een frisse salade naast te serveren. Of gewoon extra bonen toevoegen!

Vrijdag

Crispy potato salade met knapperige groenten en gegrilde kip

Deze maaltijdsalade is perfect voor een comfort food vrijdag. Knapperige aardappeltjes, frisse groenten en malse kip zorgen voor balans. Dit is wat mij betreft een perfecte salade voor de lente door alle heerlijke smaken!

Meer maaltijdsalade recepten vind je hier.

Zaterdag

Snelle tomatentaart met doperwten en feta

Een ideaal weekend hapje: snel klaar, vol smaak en prachtig op tafel. De combinatie van zoete tomaat, frisse doperwten en zoute feta is onweerstaanbaar. Serveer met een groene salade als je er een lichte maaltijd van wilt maken.

Zondag

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

We sluiten de week af met een feestelijk dessert. De aardbeien marineer je in sinaasappelsap en aardbeiensiroop en krijgen gezelschap van vanille-ijs, luchtige limoenroom en wat verse munt.

Meer recepten met aardbeien? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca