Wat is het heerlijk dat de dagen steeds langer worden, de zon zich (meestal) laat zien en de eerste Hollandse aardbeien weer in de winkels liggen. In dit nieuwe Voedzaam Genieten Weekmenu vind je volop inspiratie om voedzaam én met het seizoen mee te koken. Denk aan geroosterde bloemkool met parelcouscous, een frisse orzo met kabeljauw, een verrassende kipstoof met rabarber en een feestelijk aardbeientoetje voor op zondag.
Ik wissel lichte gerechten af met comfort food, zodat je elke dag iets lekkers op tafel zet dat goed voelt voor je lijf én je humeur.
Tip van de week:
Maak een extra portie van de kipstoof met rabarber om in te vriezen. Dit kun je maanden bewaren en zo kun je het ook nog een keer eten als rabarber niet meer in het seizoen. Daar tover je dan toch mooi weer de lentezon mee op je bord!
Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca
Maandag
Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten
Een voedzame start van de week! De geroosterde bloemkool en kikkererwten zorgen voor een heerlijke bite en diepe smaak. Lekker met een yoghurtdressing en wat verse kruiden.
Meer recepten met bloemkool vind je hier.
Dinsdag
Orzo met pesto, cherrytomaten en kabeljauw
Een snel gerecht met veel smaak en kleur. Maak ‘m extra voedzaam door volkoren orzo te gebruiken en extra groenten toe te voegen, zoals courgette of spinazie.
Woensdag
Kipstoof met rabarber, tomaat en gochujang
Deze kipstoof is verrassend en verwarmend tegelijk. De rabarber zorgt voor een lichtfrisse touch, terwijl de gochujang diepte en pit geeft. Serveer met broccoli, rijst of volkoren flatbread.
Meer recepten met rabarber vind je hier.
Donderdag
Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum
Een robuuste en smaakvolle soep, ideaal voor een doordeweekse lentedag. Maak er een volwaardige maaltijd van door er volkorenbrood of een frisse salade naast te serveren. Of gewoon extra bonen toevoegen!
Vrijdag
Crispy potato salade met knapperige groenten en gegrilde kip
Deze maaltijdsalade is perfect voor een comfort food vrijdag. Knapperige aardappeltjes, frisse groenten en malse kip zorgen voor balans. Dit is wat mij betreft een perfecte salade voor de lente door alle heerlijke smaken!
Meer maaltijdsalade recepten vind je hier.
Zaterdag
Snelle tomatentaart met doperwten en feta
Een ideaal weekend hapje: snel klaar, vol smaak en prachtig op tafel. De combinatie van zoete tomaat, frisse doperwten en zoute feta is onweerstaanbaar. Serveer met een groene salade als je er een lichte maaltijd van wilt maken.
Zondag
Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt
We sluiten de week af met een feestelijk dessert. De aardbeien marineer je in sinaasappelsap en aardbeiensiroop en krijgen gezelschap van vanille-ijs, luchtige limoenroom en wat verse munt.
Meer recepten met aardbeien? Hier vind je ze allemaal.
Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.