Voedzaam Genieten Weekmenu #376

Jeetje, wat is het guur en nat deze week. Dan heb ik altijd zin in eten dat voedt, vult en waar ik blij van word. Comfort food dat je makkelijk kunt voorbereiden, zodat er ook ruimte overblijft om even niks te hoeven en op te laden. In dit weekmenu vind …

Jeetje, wat is het guur en nat deze week. Dan heb ik altijd zin in eten dat voedt, vult en waar ik blij van word. Comfort food dat je makkelijk kunt voorbereiden, zodat er ook ruimte overblijft om even niks te hoeven en op te laden. In dit weekmenu vind je precies dat soort gerechten. En bij een aantal kun je gelijk een dubbele portie maken om te bewaren of in te vriezen. Wat weer hartstikke handig is voor de gure weken die er zeker nog aan gaan komen.

Fijne week en eet smakelijk!
Liefs, Francesca

Maandag

Chili van geroosterde groenten met bruine bonen

De oven doet het meeste werk voor dit gerecht en daardoor begint je week lekker makkelijk. Door de groenten te roosteren krijgt de chili een volle, diepe smaak. De bruine bonen maken ‘m extra voedzaam en vullend.

Mealprep: extra portie invriezen.

Meer chili recepten vind je hier.

Dinsdag

Romige orzo met spruitjes, worst en tijm

Een bord vol comfort food vandaag. De orzo wordt heerlijk romig, de spruitjes krijgen een zachte bite en de worst geeft precies genoeg pit. Alles samen in één pan, zodat de afwas minimaal blijft.

Woensdag

Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans

De geur van specerijen vult je keuken terwijl je aan het koken bent en de warme curry geeft je precies de voedingsstoffen die je nodig hebt halverwege de week. De kikkererwten zorgen voor plantaardige eiwitten en de spinazie maakt het helemaal af. Serveer met zelfgemaakte naans of koop volkoren naans als je wat minder tijd hebt die dag. (Adv)

Mealprep: dubbele portie invriezen, de gebakken naans kunnen ook de vriezer in.

Meer vegetarische herfstrecepten vind je hier.

Donderdag

Zelfgemaakte erwtensoep met rundvlees

Zo’n kom erwtensoep maakt de dag meteen beter. Lekker dik, vol groenten en met malse stukjes rundvlees en krokant gebakken rookworst. Maak er gerust een grote pan van, want deze soep smaakt de volgende dag nóg beter.

Mealprep: kook voor 2 dagen of vries een portie in.

Vrijdag Visdag

Vis ovenschotel met schelvis, verse groenten en een dakje van aardappelpuree

Op vrijdag schuif ik graag iets in de oven. Deze schotel met schelvis, seizoensgroenten en aardappelpuree is romig en voedzaam tegelijk. Ideaal om het weekend mee in te luiden, zonder gedoe maar met veel smaak. (Adv)

Meer visrecepten voor de vrijdag vind je hier.

Zaterdag

Gezonde eiersalade in 4 verschillende smaken

Een recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Heerlijk op brood, in een wrap of bij de borrel met wat toast. Fris, eiwitrijk en makkelijk om op voorraad te hebben voor de dagen dat het snel moet.

Mealprep: tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Zondag

Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Een verwarmend en voedzaam ontbijt voor een luie zondagochtend. De geur van kruidnagel en sinaasappel is heerlijk in huis en de cranberry’s geven net dat zoetzure accent. Serveer met warme chai om het af te maken.

Meer herfstige ontbijtrecepten? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)