Nog een weekje en dan is het alweer Kerst. Deze week hou ik het daarom maar een beetje rustig in het weekmenu. Met voedzame gerechten die niet te moeilijk zijn om te maken, want we hebben het al druk genoeg ;-).
Ben jij deze week ook nog je kerstmenu aan het finetunen? Ik heb ter inspiratie 10 verschillende kerstmenu’s samengesteld en die vind je hier.
Fijne week en eet smakelijk!
Liefs, Francesca
Maandag
Volkoren spaghetti met geroosterde groenten en walnoten
Deze volkoren spaghetti met geroosterde groenten heeft, al zeg ik het zelf, een onweerstaanbare saus die je wilt blijven eten. De truc zit ‘m in het roosteren van de groenten met heel veel smaakmakers. En daarna ga je ‘m ook nog eens een keer stoven met ui, knoflook en tomatensaus. Zo wordt het een umamibom die je combineert met volkoren spaghetti.
Meer volkoren recepten vind je hier.
Dinsdag
Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashew
Wij zijn dol op snelle curry’s thuis en daarom heb ik altijd pakjes currypasta in de voorraadkast staan. Zeker voor doordeweeks vind ik dat een uitkomst, omdat ik dan snel een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel kan toveren. Zoals bijvoorbeeld deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim. Een maaltijd boordevol groenten en malse kipballetjes. Die je trouwens ook achterwege kunt laten of je vervangt ze door kikkererwten of gemarineerde tofu en dan is je curry helemaal plantaardig.

Woensdag
Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum
Deze Italiaanse broodsoep is een kruising tussen pappa al pomodoro en ribollita. Twee Toscaanse klassiekers die draaien om eenvoud, smaak en het gebruik van restjes. De tomaten en basilicum uit de pappa al pomodoro en de voedzaamheid van ribollita komen samen in dit bord. Heerlijke voedzaam en je kunt het perfect maken met ingrediënten die je al in de voorraadkast hebt staan in combinatie met wat oud brood. Ik vind volkoren zuurdesem hiervoor het allerlekkerste en dat bewaar ik daarom speciaal ervoor in de vriezer.
Dol op maaltijdsoepen? Dan is deze pompoensoep met knoflookcroutons en spekjes ook een feestje om te maken!
Donderdag
Surinaams gehakt met broccoli en witte rijst
Surinaams gehakt is geen gehakt wat uit Suriname komt, maar is wel gestoofd gehakt met Surinaamse smaakmakers zoals ui, knoflook, maggiblok en piment. Het wordt gestoofd met onder andere tomaat, laurier en ketjap en heeft een heerlijk rijke saus die perfect combineert met rijst (wit of zilvervlies) en groene groenten. Ik serveer het graag met broccoli, maar je kunt het ook combineren met gebakken kool en/of roergebakken boerenkool in dit seizoen.
Vrijdag
Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans
Soms heb je van die gerechten die je tafel direct vullen met warmte, geur en gezelligheid. Deze vegetarische curry is er zo een! Rijk aan smaak, boordevol groenten en heerlijk kruidig dankzij de curry madras specerijen. Het deeg voor de volkoren spinazie naans is eenvoudig te maken en terwijl het rust, heb je alle tijd om de curry te laten pruttelen. Doordat je hiervoor 100% volkorenmeel gebruikt, zijn de naans compacter van structuur. Ze lijken daarom ook wel een beetje op paratha’s.
Ook een feest om te maken op comfort food vrijdag is deze pompoenrisotto met ossobuco en gremolata.
Zaterdag
Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten
Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt. Deze loaded yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten is heel makkelijk te maken, ziet er feestelijk uit, smaakt geweldig en is ook nog eens voedzaam!

Zondag
Volkoren bananenbrood met kaneel en noten
Het favoriete bananenbrood van mijn jongste zoon en mij wat ook nog eens heel voedzaam is. We bleven samen bakken tot we het meest perfect recept vonden en dat is deze geworden.
Meer bakrecepten voor de herfst? Hier vind je ze allemaal.
Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.