Zorgeloze én zalige kerst met Francesca Kookt

Jullie hebben er al van mogen proeven op social media, maar nu is het dan echt zover. Ons gloednieuwe kerst e-book ‘Kerstklassiekers in een nieuw jasje’ staat klaar in de shop! Maanden hebben we eraan gewerkt en ik ben razend trots op het eindresultaat. Ik wilde graag een eigen online kerstmagazine maken en dat is meer dan gelukt. Met 50 spiksplinternieuwe recepten, stressvrije kookplanning- en tips, mix & match kerstmenu’s met wijnadviezen, de mooiste foodcadeaus voor onder de kerstboom, decoratietips en een aantal waanzinnige winacties.

Wat mogen jullie verwachten in het e-book

Zoals gezegd hebben we 50 kerstrecepten bedacht en getest in onze keuken. Veelal kerstklassiekers die net even anders, net even sneller te maken, soms net even plantaardiger (ja, er zitten ook een aantal prachtige vegetarische gerechten in), maar bovenal net even lekkerder zijn dan je gewend bent.

We hebben de traditionele indeling losgelaten en de recepten gebundeld in de hoofdstukken ‘Samen delen’, ‘Zorgeloze kerst’, ‘Groen, groener, groenst’, ‘De ster op tafel’ en ‘Zalige zoetigheden’. Binnen ieder hoofdstuk vind je verschillende gerechten die je naar hartenlust met elkaar kunt combineren of kunt delen aan tafel.

Geen moeilijk gedoe dit jaar, dit zijn kerstgerechten die iedereen kan maken! Bij ieder recept hebben we ook duidelijk aangegeven wat je kunt voorbereiden zodat je stressvrij je kerstmenu kunt voorbereiden. Aangevuld met onze kerstplanning en kooktips komt het helemaal goed.

Ook vind je decoratietips voor de eettafel en delen we ter inspiratie de kerst decoratietrends van dit jaar. En welke foodcadeaus of kookboeken kun je allemaal onder de kerstboom leggen? Daar hebben we een prachtige selectie van gemaakt.

Dat is nog niet alles. Want speciaal voor de kleintjes is er ook een kerstmenu gemaakt en daarnaast geven we tips hoe je het met kinderen gezellig kunt maken aan tafel.

Proosten doen we deze kerstdagen ook. Met een van de wijnadviezen voor bij de gerechten, tafelwater, cocktails en mocktails. Zo ontdekten we in de Allerhande Kerst dat kerstcocktails een van de kersttrends van dit jaar zijn en daar hebben we een aantal mooie recepten van opgenomen. Met én zonder alcohol.

Het e-book wordt afgesloten met een aantal waanzinnige kerstcadeaus die we aan jullie gaan weggeven. Ik verklap nog niet te veel, maar het kroonjuweel van KitchenAid zit er in ieder geval bij!

Bestel het e-book in onze shop

Via de webshop kun je het e-book bestellen voor € 7,95 en daarna ontvang je direct een downloadlink. Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Per besteld e-book doneren we € 0,50 aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Want helaas kan niet iedereen Kerstmis vieren zoals wij dat hier thuis gewend zijn en alle beetjes helpen om deze kinderen toch te laten genieten van de kerstdagen.

Nog meer kerstinspiratie

Uiteraard gaan we op de blog ook aandacht besteden aan Kerstmis dit jaar. Dus daar gaan jullie nog veel van terugzien. Maar alle nieuwe kerstrecepten zijn alleen te vinden in het e-book, dat dan weer wel 😉

Ook wil ik jullie wat meer vertellen over de Kerst Allerhande van dit jaar. Vorige week was ik namelijk uitgenodigd voor de onthulling van de cover én om te proeven van hun nieuwe kerstgerechten en daar werd ik blij van. Daarom wil ik er aandacht aan schenken en zijn we met elkaar gaan samenwerken voor Kerst. De nieuwe Allerhande ligt vanaf vandaag in alle winkels, dus neem daar zeker ook een exemplaar van mee naar huis.

Ze hebben zich bij Allerhande dit jaar laten inspireren door 5 kersttrends. Met als eerste de c(m)ocktail als feestelijke start. “Wat drinken we deze kerst?” wordt dit jaar bijna net zo belangrijk als “Wat eten we deze kerst?”. Daarnaast zullen groenten veel meer een hoofdrol gaan spelen op het kerstmenu. Een trend die ik alleen maar toejuich. En laten we eerlijk wezen, je kunt echt fantastische gerechten maken met groenten.

Verder hebben ze dit jaar in het assortiment veel producten waar ze het je alleen maar makkelijker mee gaan maken (als je daar behoefte aan hebt natuurlijk). Van verspakketten voor soepen, bijgerechten die zo in de oven kunnen tot reeds bereidde marinades en sauzen. Maar de overige componenten, zoals groenten, vlees en vis kook je uiteindelijk zelf. Ook vind je speciaal voor de kerstdagen vlees pronkstukken van slagerskwaliteit in het assortiment, die zijn nu al te bestellen.

En dan de laatste trend die ik zelf persoonlijk heel leuk vind: dit jaar worden we veel actiever aan tafel. In plaats van dat gerechten volledig bereid op tafel komen kun je nu ook aan tafel zelf je gerecht samenstellen (denk bijvoorbeeld aan een garnalencocktail) en gaan we nog meer gerechten delen aan tafel.

Dat waren ze, de trends van Allerhande. Aangezien jaarlijks 1,5 miljoen mensen een gerecht koken uit de Allerhande (en daar eten dan 6 miljoen mensen van), zal er dit jaar best wat van terug te zien bij iedereen thuis 😉

Mocht je nog meer inspiratie willen, bezoek dan ook zeker even het Allerhande Kerstfestival op 8, 9 en 10 december in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het kerst e-book is een eigen productie van Francesca Kookt. Voor de Allerhande Kerst werken we samen met Albert Heijn. Lees hier onze disclaimer.

Categoriën: Food inspiratie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zorgeloze én zalige kerst met Francesca Kookt”

  1. Dat is echt wat voor mij: hoef enkel nog naar de hoogvliet voor het boodschappenmagazine en dan heb ik ze allemaal binnen 🙂 Deze is natuurlijk ook een topper: ik wil hem gewoon uitgeprint op me stapeltje magazine’s zien. En wat een lief kerstengeltje tussen al dat lekkers, we gaan weer voor mooie warme en gezellige dagen.