10 Surinaamse gerechten om thuis te maken

Surinaams eten wordt vaak besteld of afgehaald, terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken. De meeste Surinaamse gerechten ook nog zelfs best snel. Zoals bijvoorbeeld bami of nasi. Voor andere gerechten moet je wat meer de tijd nemen, denk aan zelfgemaakte roti of saoto soep. Maar dan heb …

Surinaams eten wordt vaak besteld of afgehaald, terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken. De meeste Surinaamse gerechten ook nog zelfs best snel. Zoals bijvoorbeeld bami of nasi. Voor andere gerechten moet je wat meer de tijd nemen, denk aan zelfgemaakte roti of saoto soep. Maar dan heb je ook echt wat!

Ik heb Surinaams leren koken van mijn schoonmoeder, -zussen en schoonfamilie. Waar de tijd nemen om te koken én lekker eten de rode draad is in het leven. Menig maal heb ik mijn schoonmoeder in de keuken gestaan om haar geheimen te ontfutselen. Ik ben er nog lang niet, zo moeten we nog pom en bravoe maken en ben ik nog een leek in het bakken van bara’s (waar zij een koningin in is). Maar dat betekent dat er nog genoeg te ontdekken valt én te delen met jullie in de toekomst!

Vandaag heb ik voor jullie mijn 10 favoriete Surinaamse gerechten op een rij gezet zodat je die vanaf nu ook gewoon thuis kunt maken. Tip vooraf: maak wat meer en vries je dubbele portie in. Denk aan de roti platen (kun je perfect invriezen!), gevulde sopropo, gestoofde bruine bonen, kerrie kip en bakkeljauw. Zo heb je altijd iets in huis voor als je zin hebt in Surinaams eten, maar minder tijd hebt.

1. Surinaamse nasi met kip en zuur

En hier vind je de recepten voor de kip en het zuur.

2. Broodje bakkeljauw

3. Roti met lam, aardappel en kousenband

4. Garnalen in masala

5. Broodje kerrie kip

6. Surinaamse bami

7. Gevulde sopropo met kipgehakt

8. Saoto soep

9. Bruine bonen met rijst

10. Snelle sambal

Bewaar deze recepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Surinaams eten wordt vaak besteld of afgehaald, terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken. De meeste Surinaamse recepten zijn te maken. Zoals bijvoorbeeld bami of nasi met kip. Voor andere recepten moet je wat meer de tijd nemen, denk aan zelfgemaakte roti of saoto soep. Maak ook eens surinaamse sambal, broodje bakkeljauw, Gevulde sopropo met kipgehakt of bruine bonen met rijst. Deze en meer recepten op de blog

Geniet van al deze Surinaamse gerechten!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer