5 van 1 stem

Krokante visburger met paddenstoelen en appel-tijmchutney

30 minuten
Lunch
Makkelijk

Samenwerking – Of ik een heerlijke voedzame & krokante visburger in 30 minuten kan maken? Nou, dacht het wel! En daarvoor gebruik ik de lekkerbekjes van Iglo die je mooi goudbruin en krokant bakt in de Airfryer of oven waardoor je geen extra vet hoeft te gebruiken. Ik serveer de …

Samenwerking – Of ik een heerlijke voedzame & krokante visburger in 30 minuten kan maken? Nou, dacht het wel! En daarvoor gebruik ik de lekkerbekjes van Iglo die je mooi goudbruin en krokant bakt in de Airfryer of oven waardoor je geen extra vet hoeft te gebruiken.

Ik serveer de krokante lekkerbekjes op een volkoren bol met een plakje gesmolten kaas, een plukje rucola, gebakken paddenstoelen en een snelle chutney van rode ui, appel, tijm, chili en balsamico. Een geweldige combi die heel snel werd goedgekeurd in huize Kookt, deze krokante visburger gaan we zeker vaker maken!

Fan van visssticks? Maak dan ook eens deze geurige tomatenrijst met vissticks!

Ingrediënten

  • 2 Iglo Viskraam Lekkerbekjes
  • 1 rode ui, in dunne maantjes
  • olijfolie
  • zout
  • 1 zoetzure appel, bijvoorbeeld Elstar, in kleine blokjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • chili flakes of pul biber naar smaak
  • 200 gr paddenstoelen, grof gehakt
  • 2 volkoren bollen, reeds afgebakken
  • 2 plakken jong belegen kaas
  • handje rucola

Aan de slag!

  • Bak de lekkerbekjes 20 minuten in de Airfryer (of 25 minuten in een voorverwarmde oven) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de snelle chutney door de rode ui te fruiten in een scheutje olijfolie op laag vuur voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg de appel, gedroogde tijm en chili flakes naar smaak toe en bak nog een paar minuten. Blus af met een royale scheut balsamicoazijn en laat kort inkoken. Schep over in een bakje en laat afkoelen.
  • Bak de paddenstoelen in hete pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie en een snuf zout tot ze hun vocht kwijt zijn en goudbruin worden. Breng op het laatst verder op smaak met zwarte peper.
  • Halveer de volkoren bollen en leg op de onderkanten een plak jong belegen kaas. Laat dit smelten in de Airfryer of in een voorverwarmde oven.
  • Tip: Heb je volkoren bollen die nog afgebakken moeten worden? Doe dit dan eerst en halveer ze daarna.
  • Beleg de onderkanten daarna met een pluk rucola, een royale schep van de gebakken paddenstoelen en een krokante lekkerbek. Top af met een eetlepel van de chutney. Zet het kapje op de burger en geniet!

Notities

  • Met dit recept maak je 2 visburgers.
  • Bereiding: 30 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze krokante visburger! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.


 Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)