Francesca’s Familie Weekmenu #100

Nummer honderd van het weekmenu alweer, wauw! Ik weet nog goed dat ik #1 publiceerde op 15 augustus 2014. Een uitgebreid menu met allerlei opties waarbij ik weer veel te veel informatie wilde geven. Typisch iets voor mij, de stop-knop is soms lastig te vinden. Na wat vallen en opstaan …

Nummer honderd van het weekmenu alweer, wauw! Ik weet nog goed dat ik #1 publiceerde op 15 augustus 2014. Een uitgebreid menu met allerlei opties waarbij ik weer veel te veel informatie wilde geven. Typisch iets voor mij, de stop-knop is soms lastig te vinden. Na wat vallen en opstaan kwam het huidige weekmenu eruit gerold en daar zijn jullie tot op de dag van de dag nog steeds ontzettend blij mee.

Tenminste, daar ga ik vanuit en als dat niet zo is moet je het ook gewoon laten weten. Ik vind het in ieder geval nog steeds een plezier om het weekmenu voor jullie te maken en ga daar ook in de toekomst vrolijk mee door. Ook al sla ik soms stiekem een weekje over wat jullie me meestal wel vergeven. Alhoewel ik er ook weleens mailtjes over heb gehad, haha.

Maandag

Ik begin de week net zo makkelijk met comfort food als dat ik ‘m eindig. Bijvoorbeeld met deze risotto met mosterd, paddenstoelen en chorizo.

risotto-met-mosterd-paddenstoelen-tijm-en-chorizo-11

Dinsdag

Salades eet ik ook in de herfst en winter graag. Vooral deze Thaise kipsalade met pindasaus.

thaise-kipsalade-2

Woensdag

Deze linzenstoof met garnalen is een typisch Francesca-gerecht voor doordeweeks. Met een aantal goede ingrediënten binnen 30 minuten iets op tafel zetten wat bomvol smaak zit.

linzenstoof-met-garnalen-1

Donderdag

Een van mijn recente, grote favorieten. Ik leerde deze bief in zwarte pepersaus maken van een Indonesische chef en was op slag verliefd. Op het eten dus, niet op de chef. En het mooie is, je bent in 20 minuten klaar!

spice-trail-bief-in-zwarte-peper-saus-2

Vrijdag

Voor deze pollo al marsala met geroosterde broccoli mag je me ’s nachts wakker maken. Sterker nog, als je me belooft dat je komt dan laat ik de deur zelfs voor je open staan.

pollo-al-marsala_1

Zaterdag

In het weekend lekker lang brunchen of lunchen met een tafel vol kleine hapjes, zoals bijvoorbeeld met deze antipasti, vind ik een feest. Ook uitermate geschikt om een etentje met vrienden of familie mee te starten.

zo-maak-je-antipasti-uitgelicht

Zondag

Kaiserschmarrn als ontbijt op zondagochtend graag! Sterker nog, ik ga het morgen gelijk maken. En dan deze keer met perencompote met speculaaskruiden, gok ik.

kaiserschmarrn-met-abrikozencompote-1

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)