Francesca’s Familie Weekmenu #100 + Winactie!

Nummer honderd van het weekmenu alweer, wauw! Ik weet nog goed dat ik #1 publiceerde op 15 augustus 2014. Een uitgebreid menu met allerlei opties waarbij ik weer veel te veel informatie wilde geven. Typisch iets voor mij, de stop-knop is soms lastig te vinden. Na wat vallen en opstaan kwam het huidige weekmenu eruit gerold en daar zijn jullie tot op de dag van de dag nog steeds ontzettend blij mee.

Tenminste, daar ga ik vanuit en als dat niet zo is moet je het ook gewoon laten weten. Ik vind het in ieder geval nog steeds een plezier om het weekmenu voor jullie te maken en ga daar ook in de toekomst vrolijk mee door. Ook al sla ik soms stiekem een weekje over wat jullie me meestal wel vergeven. Alhoewel ik er ook weleens mailtjes over heb gehad, haha.

Het online weekmenu is ook de aanleiding geweest om vorig jaar voor het eerst de fysieke Eetkalender uit te geven. Met succes, want de Eetkalender 2017 ligt nu in de winkels en die gaat ook weer als een speer. Kortom, reden genoeg om een flink feestje te vieren op deze mooie dag en daarom heb ik naast het weekmenu ook nog een MEGA winactie voor jullie! Daar lees je helemaal onderaan meer over, maar eerst komen de gerechten. Deze keer zijn het stuk voor stuk persoonlijke favorieten van…moi! Dat wordt genieten, eet lekker.

Maandag

Ik begin de week net zo makkelijk met comfort food als dat ik ‘m eindig. Bijvoorbeeld met deze risotto met mosterd, paddenstoelen en chorizo.

risotto-met-mosterd-paddenstoelen-tijm-en-chorizo-11

Dinsdag

Salades eet ik ook in de herfst en winter graag. Vooral deze Thaise kipsalade met pindasaus.

thaise-kipsalade-2

Woensdag

Deze linzenstoof met garnalen is een typisch Francesca-gerecht voor doordeweeks. Met een aantal goede ingrediënten binnen 30 minuten iets op tafel zetten wat bomvol smaak zit.

linzenstoof-met-garnalen-1

Donderdag

Een van mijn recente, grote favorieten. Ik leerde deze bief in zwarte pepersaus maken van een Indonesische chef en was op slag verliefd. Op het eten dus, niet op de chef. En het mooie is, je bent in 20 minuten klaar!

spice-trail-bief-in-zwarte-peper-saus-2

Vrijdag

Voor deze pollo al marsala met geroosterde broccoli mag je me ’s nachts wakker maken. Sterker nog, als je me belooft dat je komt dan laat ik de deur zelfs voor je open staan.

pollo-al-marsala_1

Zaterdag

In het weekend lekker lang brunchen of lunchen met een tafel vol kleine hapjes, zoals bijvoorbeeld met deze antipasti, vind ik een feest. Ook uitermate geschikt om een etentje met vrienden of familie mee te starten.

zo-maak-je-antipasti-uitgelicht

Zondag

Kaiserschmarrn als ontbijt op zondagochtend graag! Sterker nog, ik ga het morgen gelijk maken. En dan deze keer met perencompote met speculaaskruiden, gok ik.

kaiserschmarrn-met-abrikozencompote-1

Tijd voor de MEGA winactie!

Als je een beetje opgelet hebt, heb je vast gezien dat ik een aantal mooie Eetkalender pakketten cadeau gaf de afgelopen weken. Speciaal voor deze 100ste weekmenu-editie had ik nog 1 pakket achtergehouden en daar voeg ik nog wat extra’s aan toe: namelijk een gesigneerd exemplaar van mijn boek Mag ik nog een hapje? en een geweldig kinderkookschort + koksmuts.

francesca-familie-weekmenu-100-winactie

In het boodschappenmandje vind je:

Van Foodelicious Food & Gifts:
– Betis bakolijfolie
– Siciliaanse olijfolie extra vergine
– Tomaatazijn
– Fattoria Italia bouillonblokjes kip
– Pesto giallo
– Balsamico 6 jaar
– Balsamico bianco

Van Verstegen Spices & Sauces:
– Witte peper molen
– Zwarte peper molen
– Gerookt paprikapoeder
– Gemalen kaneel
– Nootmuskaat heel
– Laurierblad heel
– Jamaican Jerk specerijenmengeling
– Ras el hanout specerijenmengeling
– Kumar’s Tandoori specerijenpasta

Van Riso Gallo:
– 2x Arborio risottorijst

Van La Baleine:
– Zeezout fijn
– Zeezout grof
– De nieuwe Essentiel met 50% minder natrium

Van Tante Fanny:
– Pizzadeeg met saus
– Flammkuchen deeg

Van Fish Tales:
– Blikje tonijn met MSC keurmerk

Van De Kleine Chef:
– Kinderkookschort
– Kinderkoksmuts

Van Francesca Kookt:
– Een exemplaar van de Eetkalender 2017
– Een gesigneerd exemplaar van mijn boek Mag ik nog een hapje?

Meedoen is makkelijk, laat onderaan deze blog een reactie achter (met een geldig e-mailadres) waarin je me vertelt waarom je het pakket graag wilt winnen. De winnaar wordt zaterdag 5 november 2016 bekend gemaakt in Weekmenu #101.

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden. Liefs, Francesca

Bewaren

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Weekmenu
Tags: ,

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #100 + Winactie!”

  1. Reuze inspirerend om een jaar lang vanaf Francesca’s eetkalender te koken en op die manier mijn eigen eetgewoonte te doorbreken en kennis te maken met nieuwe ingrediënten en andere smaken te proeven.
    Ook reuze handig dat je in Francesca’s eetkalender kan schrijven, daarom zou ik dit pakket graag winnen.

  2. Hoi! Oh ik zou het pakket heel graag willen winnen. Dan kan ik mijn ouders in het zonnetje zetten door heerlijke maaltijden voor ze te bereiden. Ik heb zelf weinig inspiratie qua koken dus dit pakket komt als geroepen! Duimen maar.

  3. Waarom? Te veel om op te noemen;-)! Omdat het water me in de mond loopt bij al dat lekkers; omdat ik graag m’n kleine chefkokse wil laten stralen met een mooie muts en schort; omdat ik voor onze nieuwe kleine graag gezond wil koken; omdat Francesca zulke heerlijke inspiratie biedt….

  4. Wat een leuk cadeau Francesca. Ben ik nog op tijd? Op 19 november zijn mijn partner en ik 25 jaar samen. Dit pakket zou de feestvreugde vast verhogen! Groetjes en fijn weekend, Vonne

Reacties zijn gesloten.