Francesca’s familie weekmenu #1

Afgelopen week vroeg ik aan jullie op Facebook of jullie gelukkig zouden worden van een wekelijks terugkerend familie weekmenu. Een ontplofte Facebookpagina met enthousiaste reacties en likes was het gevolg. Het blijft een uitdaging om iedere week weer nieuwe inspiratie te vinden voor de dagelijkse maaltijd. Zelfs ik heb daar last van (ja, echt waar!). Daarom krijgen jullie vanaf vandaag iedere week op vrijdag een nieuwe editie van Francesca’s familie weekmenu. Met in ieder geval inspiratie voor het avondeten. Lekker makkelijk voor doordeweeks en wat meer bijzonder voor in het weekend. Ook geef ik wekelijks inspiratie voor een dessert, hapje, voorgerecht en zondagochtend ontbijt. Trouwens niet alleen van mijn blog, maar ook van mijn favoriete Nederlandse collega bloggers. Zie het als inspiratie die ervoor zorgt dat je meer zelf gaat koken met pure ingredienten. Dat dat echt niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, hoop ik jullie met dit weekmenu te laten zien. Geniet ervan en eet lekker!

Makkelijk voor doordeweeks

Vegetarische maandag – Gevulde pastaschelpen met spinazie

Gevulde pastaschelpen met spinazie_1_uitgelicht

Gevulde pastaschelpen met spinazie die je in 30 minuten bereid. Daarna gaan ze nog 30 minuten in de oven. In die tijd ruim je de keuken vast op, doet een spelletje met de kids of ontspant even.

Vis dinsdag – Mosselen met prei en stokbrood

Mosselen met prei en stokbrood_1

We zitten middenin het mosselseizoen en die kun je ook goed doordeweeks eten. Dit recept voor mosselen met prei en stokbrood zet je binnen een half uur op tafel en is heel toegankelijk qua smaak.

Kids woensdag – Gegrilde kip met tomaat basilicum salsa

Francesca Kookt_gegrilde kip met tomaat basilicum salsa voor groot en klein_1_uitgelicht

Een heel toegankelijk recept waar kinderen van alle leeftijden van smullen. Deze gegrilde kip met tomaat basilicum salsa kun je met een paar aanpassingen geschikt maken voor zowel groot als klein.

Vlees donderdag – Pittige mini runderhamburgers met tzatziki en tortilla’s

Mini runder hamburgers met tzatziki en tortilla's_uitgelicht

Deze kleine runderhamburgers heb je zo gemaakt. Lekker met de zelfgemaakte tzatziki. Eten er kleintjes mee thuis, doe er dan wat minder chili in of maak eerst een paar hamburgers zonder chili en daarna een lading met. Wil je de tortilla’s liever zelf maken, kijk dan op de site van Pauline voor een goed recept.

Snack vrijdag – Fish & chips van kabeljauw met zelfgemaakte patat

Fish & chips_wilde kabeljauw uit Alaska_1

Dit is echt een van mijn favoriete snackrecepten en ook onze peuter smult er graag van! Deze fish & chips zijn heerlijk om lekker lui te eten na een harde week werken.

Bijzonder in het weekend

Zondagochtend ontbijt – Homemade scones met clotted cream

Francesca Kookt_scones met lemon curd en clotted cream_1_uitgelicht

Intens genieten op zondagochtend met deze zelfgemaakte scones. Serveer met clotted cream (kun je ook zelf maken), lemon curd en jam.

Voorgerecht – Ceviche van zalm met mango, kokos en gember

Ceviche van zalm met mango, kokos en gember kopie

Heb je een etentje dit weekend of wil je wat meer uitpakken? Maak dan eens deze ceviche van zalm met mango, kokos en gember. Niet eens zo ingewikkeld om te maken. Haal wel goede kwaliteit zalm bij je visboer!

Fijnproevers pasta – Pappardelle met truffel

Pappardelle met truffel_1a

Voor de echte truffelliefhebbers is dit gerecht echt een feest! Zorg dan wel dat je de juiste ingredienten in huis haalt voor deze pappardelle met truffel, anders proef je het gelijk.

Bijzonder vlees – In karnemelk gemarineerde lamsbout met boekweitsalade

Francesca Kookt_In karnemelk gemarineerd lam met boekweitsalade_Rachel Khoo_1_uitgelicht

Dit recept maakte ik afgelopen Pasen en werd letterlijk weggeblazen door de smaak, zo ontzettend lekker! Het originele recept van deze in karnemelk gemarineerd lam met boekweitsalade is van Rachel Khoo en een must try voor alle liefhebbers van lamsvlees.

Om je vingers bij af te likken – Citroenpudding

Citroenpudding1

Een fantastisch dessert voor de zondag. Deze citroenpudding is echt verslavend.

Francesca’s week favorieten

1. Ontbijt – Gezonde ontbijtrepen met pruimen

Ontbijtrepen met pruimen_1

2. Lunch – Broodje ei met avocado en tomaat

Broodje ei met avocado en tomaat_1

3. Kinderen – Zelf soepstengels maken

Zelf soepstengels maken_1

4. Bijgerecht – Gegrilde groenten

Gegrilde groenten_1

5. Salade – Kruidige bulgur salade met kikkererwten

Kruidige bulgur salade met kikkererwten_1

6. Bakken – Perziktaart met kaneel

Peziktaart met kaneel_1

7. Blog in de spotlight: Triple chocolate chip cookies van Laura’s Bakery

triple-chocolate-chip-cookies-2a

Geniet van het menu van deze week! Als je verzoeknummers hebt voor de komende weken, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescamenu. Vind het erg leuk om te zien wat jullie van deze 1e editie gaan maken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Koop 'm nu in de pre-sale zonder verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s familie weekmenu #1”

  1. Super leuk idee, maar dit hoef ik niet bij mijn kinderen te proberen is allemaal net een beetje anders wat mijn kinderen dus echt niet moeten…

    1. Hey Janine,

      Probeer het gewoon eens 🙂 Pak bijvoorbeeld de kipfilet met tomatensalsa, die is echt heel erg toegankelijk. En laat de kids meehelpen met koken. Ik heb gemerkt met al mijn kinderkookworkshops dat als je kinderen betrekt bij het eten ze er veel meer voor open staan. Soms moet je kids ook een beetje extra stimuleren en uit hun comfort zone halen om ze nieuwe dingen te laten proberen. Dan worden het later echt smulpapen. Uitzonderingen daargelaten, want ik weet natuurlijk niet waarom je kids bepaalde dingen niet lusten. Als je nog tips wilt, mag je me altijd mailen! Groetjes, Francesca

  2. Jeetje! Je maakt er echt een feest van voor ons, fantastische inspiratie! Ik kook vegetarisch dus maar een paar aanpassingen een heerlijke maaltijden. Dank je wel!