Francesca’s familie weekmenu #150 + eetdagboek

Het is de 150ste editie van het weekmenu vandaag en ik vond het tijd worden voor iets nieuws. Nou speelde ik de laatste tijd al met de gedachte om mijn eetdagboek weer nieuw leven in te blazen en waarom zou ik die niet combineren met het weekmenu! Zo krijgen jullie …

Het is de 150ste editie van het weekmenu vandaag en ik vond het tijd worden voor iets nieuws. Nou speelde ik de laatste tijd al met de gedachte om mijn eetdagboek weer nieuw leven in te blazen en waarom zou ik die niet combineren met het weekmenu! Zo krijgen jullie niet alleen receptsuggesties, maar tevens een kijkje in ons gezin en wat wij ’s avonds eten. Inclusief de maaltijden van baby Zayne, want die weet ook al precies wat hij wil aan de eettafel.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat het me weten in een reactie! Oh, en de week begint dus nu op zaterdag, anders klopt het chronologisch allemaal niet meer met mijn afgelopen week 😉

Zaterdag

Yes, the Mr. en ik hebben eindelijk weer eens een date night gehad. We aten een 15-gangen proeverijmenu bij Wolf Atelier en dat was ontzettend goed. Binnenkort komt er een verslag hiervan online. Thuis aten de kinderen met de oppas, eentje ging aan de pizza en de ander at een maaltje uit de vriezer. Voor Zayne heb ik altijd wat bakjes in de vriezer staan voor als we zelf niet koken.

Voor jullie heb ik de boeuf bourguignon op het menu gezet, perfect gerecht om op een zaterdag te maken!

Zondag

Na al dat kerstkoken van afgelopen week (5 dagen lang!) ben ik een beetje uitgekookt, zelfs bij mij komt dat voor. ’s Middags ga ik met Jessey naar zwemles en besluit daarna Indonesisch af te halen bij Papaya op de Oranjelaan in Zoetermeer. Was onze eerste en zeker niet laatste keer, het smaakte heel goed. Zayne at weer een maaltje uit de vriezer.

Zondag is ook de enige dag in de week dat wij uitgebreid ontbijten, bijvoorbeeld met deze zalige kaiserschmarrn.

Maandag

Het was een gekke dag vandaag in huize Kookt, want onze 6e en laatste kookdag voor het online kerstmagazine stond op de planning. Er waren nog 11 gerechten aan de beurt om te koken en fotograferen en dat was hard doorwerken! Er stond onder andere een vegetarische christmas bowl en boeuf bourguignon (ook vega, want naast vlees, vis en gevogelte hebben we dit jaar ook een aantal spectaculaire vegetarische kerstgerechten gemaakt) op de planning en daar hebben we ’s avonds goed van gegeten. Ik laat jullie een sneak peek zien van de laatste, is het geen plaatje? Omdat ik heel veel groenten had geroosterd voor de christmas bowl was ik ook gelijk klaar voor Zayne. Ik prakte de geroosterde pompoen, pastinaak, wortel en aubergine grof met een vork, roerde daar nog een scheutje olijfolie door en klaar was zijn maaltijd. We maakten trouwens ook nog een hele lekkere Mediterraanse ovenschotel met kip, chorizo en krieltjes. Die komt snel online!

Om een beetje in de pompoensfeer te blijven heb ik voor jullie vandaag deze dahl met pompoen op het menu gezet.

Dinsdag

De koelkast lag vol met kliekjes groenten van al het kerstkoken dus die moesten eerst op. Ik mengde ze met gerookte olijfolie, zeezout en verschillende kruiden op een bakplaat en roosterde ze ongeveer 45 minuten in de oven. In de tussentijd kookte ik wat verse ravioli beetgaar en roerde alles door elkaar. Nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover en klaar was onze kliekjesmaaltijd! Alleen…blijkbaar had mijn Mr. zin in iets anders want die kwam met een tas roti masala kip thuis en opeens stond de eettafel heel vol 😉 Nou ja, genoeg kliekjes dus weer voor de volgende dag! Voor baby Zayne had ik wat groenten geroosterd zonder zout en die maalde ik samen met de ravioli grof in de keukenmachine. Was genoeg voor 2 dagen. Hij at trouwens ook vrolijk roti mee, zit blijkbaar in de genen.

Wist je trouwens dat je ook heel goed kikkererwten in de oven kunt roosteren? Die smaken zalig bij deze kip kerrie met rijst.

Woensdag

Jammer joh, geen restjes roti vandaag want The Mr. nam alles mee naar kantoor. Dat werd echter gelijk opgelost, want er kwamen verse maaltijden van KOOC binnen die we konden testen! Zij maken 100% biologische maaltijden zonder ongewenste toevoegingen op basis van het gedachtegoed van Ralph Moorman. Ze worden met gekoeld transport bij je thuis afgeleverd en daarna hoef je ze alleen nog op te warmen in de pan of stoom(-oven). Ik miste even de optie van de magnetron, maar ik denk dat dat niet gezond genoeg is bevonden 😉 We hebben de lamscurry met bataat en groenten en de zwarte rijstnoedels met groenten, noten en kip getest. De eerste was ontzettend lekker en kwam heel goed uit de oven. De lamcurry was mals en de groenten hadden nog een bite, het geheel was goed op smaak. Het tweede gerecht vonden we tegenvallen. De rijstnoedels waren aan elkaar gaan plakken tijdens het opwarmen en ik vond de verhouding noedels/overige ingrediënten uit balans. De kabeljauw met spinaziepesto en fusilli staat nog in de koelkast, daar kom ik op terug. Baby Zayne at nog een portie van de ravioli met groenten van gisteren.

Over pasta gesproken, wat denken jullie van deze met kip en boerenkoolpesto? Als je het gerecht maakt met volkorenpasta en eventueel nog wat extra groenten toevoegt ben je ook heel bewust bezig. In de winter ben ik trouwens erg fan van de boerenkoolpesto, het recept vind je hier.

Donderdag

Vandaag stond er een borrel in Amsterdam op de planning en daarna ging ik nog wat eten met mijn foodvriendinnetjes Sabine en Brenda. We gingen naar de Vegan Junkfood Bar op het Heinekenplein, omdat we razend benieuwd waren naar deze nieuwe zaak! Ik eet heel weinig vegan (of het moet een gelukje zijn dat ik toevallig zo kook op een avond), maar ben wel nieuwsgierig ernaar. Vooral naar de junkfood! Na een uur wachten op een tafel (het is hip, en paars van binnen) komt ons eten en ik was echt blij verrast. De vegan kapsalon met krokante zoete aardappelfriet is waanzinnig lekker en dit is misschien wel de lekkerste kapsalon die ik ooit heb gegeten. Ook de vegan bitterballen gaan erin als koek. Over de blauwe maistortilla was ik iets minder enthousiast, de combinatie van vega kip met de saus vind ik niet lekker. Maar Sabine werd daar wel weer blij van, dus het zal aan mijn smaak liggen. Voor het thuisfront had ik een zelfgemaakte viscuisine met krieltjes uit de Airfryer klaar staan (krijgen jullie het recept van!) en daar smullen alle mannen van, ook de baby.

Vrijdag

Het is 17.30 uur ’s middags en Zayne is in mijn armen in slaap gevallen op de bank. De andere mannen zijn bij judoles en ik app met mijn vrije hand naar The Mr. dat ik zin heb in frietjes. Even later komt hij thuis met de lekkere friet van Pomms, pindasaus, mayo en een truffelkroket. Wat een wereldvent. Geen foto van trouwens, want mijn handen waren overduidelijk vol. Zayne kreeg vanavond de runderstoof van Ella’s Kitchen te eten, nadat hij eindelijk wakker werd. Maar ach, stiekem vond ik het heerlijk dat hij zo lekker bij me lag te tukken.

Mocht je vandaag nou wel zin hebben om te koken, wat denk je dan van deze Vietnamese biefstukpuntjes? Daar smaken frietjes heel lekker bij 😉

Nou, dat was ‘m dan. Het weekmenu ‘nieuwe stijl’, volgende week doen we een normaal weekmenu en over 2 weken komt er weer een persoonlijke van mij online! Ga je iets eten uit het weekmenu, deel dit dan op social met #francescakookt zodat ik het weer terug kan vinden. Eet lekker!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)