Francesca’s Familie Weekmenu #152 + eetdagboek

Ik kan me nog een tijd herinneren dat ik 2, misschien 3 dagen van de leg was door een griepje. Tegenwoordig is dat wel anders. Mijn bloedjes van kinderen begonnen te snotteren en ik was daarna gelijk weer aan de beurt. Zij waren er na 2 dagen wel klaar mee, …

Ik kan me nog een tijd herinneren dat ik 2, misschien 3 dagen van de leg was door een griepje. Tegenwoordig is dat wel anders. Mijn bloedjes van kinderen begonnen te snotteren en ik was daarna gelijk weer aan de beurt. Zij waren er na 2 dagen wel klaar mee, en ik? Je raadt het vast al, ik loop al 1,5 week rond met een hoofd vol snot. Dat in combinatie met gebroken nachten door een onrustige baby is niet het meest ideale scenario. Maar ach, het hoort erbij met kleine kinderen en het gaat ook weer over.

Zoveel als mogelijk probeer ik mijn rust te pakken (daarom krijgen jullie het weekmenu deze week op maandag) en sta daarom even wat minder uitgebreid in de keuken. Is maar beter ook, want door die snotneus ruik en proef ik de helft minder dan normaal en dat kan ik niet gebruiken bij het testen van recepten, jullie ook niet trouwens 😉 Vandaag geef ik weer een kijkje in het eetdagboek van ons gezin. Maar eerst start ik met jullie weekmenu!

Maandag

Makkelijk om te maken en bomvol groenten. We starten de week met deze heerlijke Marokkaanse couscous met groenten.

Dinsdag

De Italiaanse viscuisine uit de diepvries, wie kent ‘m niet. Die kun je ook heel makkelijk zelf maken en lekker dat dat smaakt! Ik bereidde ‘m deze keer in de Airfryer en voegde daar ook nog wat krieltjes aan toe voor een complete maaltijd.

Woensdag

Vandaag een toegankelijke pasta voor het hele gezin: met spinazie, chipolataworstjes en paprika-roomsaus.

Donderdag

Uit mijn serie ‘maar dan in een soepkom’ staat vandaag de Jambalayasoep op het menu. Ik hoop dat je restjes hebt, want die smaken de volgende dag nog lekkerder.

Vrijdag

Tja, wat moet ik nou nog toelichten aan dit broodje Indische bal met sambalmayo…die wil je toch gewoon eten?

Zaterdag

Ik heb wel weer eens zin in een risotto. Deze risotto alla Milanese met paddenstoelen en krokante bacon bijvoorbeeld. En van de restjes maak je de volgende dag deze arancini.

Zondag

Zondag, bakdag! En aangezien Sint weer in het land is wordt het hoog tijd om deze gevulde speculaas weer eens zelf te bakken.

Ons eetdagboek

Ik gaf het aan het begin van dit artikel al aan. Het was een rare week waarin we het makkelijk deden met eten.

Op maandag stond de Airfryer weer eens op het aanrecht en daar gingen frietjes, gemarineerde kippenpoten én groenten in om te roosteren. Heerlijk maaltje! We hebben daar zelfs een filmpje van gemaakt en die komt binnenkort online. Voor baby Zayne roosterde ik de groenten (pompoen, knolselderij en pastinaak) wat langer zodat ze goed zacht werden en dat kon hij prima eten. Het was ook zijn eerste ervaring met een paar frietjes en die gingen er goed in.

Voor mij is soep een van de makkelijkste gerechten om snel op tafel te zetten en waarin je ook nog eens al je restjes kunt verwerken. Op dinsdag maakte ik er een tomatensoep van met paprika, gehaktballetjes, tijm, rozemarijn en volkoren figuurtjespasta. Ik vond nog een half pak daarvan in de voorraadkast en had echt geen flauw benul waar ik die ooit voor had gebruikt. Ik ben namelijk niet zo van de figuurtjes in mijn eten. Maar Jessey was er blij mee! Baby Zayne at lekker mee van de soep nadat ik ‘m grof gepureerd had.

Woensdag aten we restjes van de kookdag die op dinsdag stond ingepland. Het koken werd door Dominique gedaan en daarom aten we haar chili sin carne met witte rijst en de Indische gehaktballen met sambalmayo die ik al een hele tijd wilde maken. Het laatste recept heb ik voor jullie al in het weekmenu gezet! Voor de baby was er nog een restje soep van dinsdag die hij met witte rijst at.

Op donderdag was ik (mentaal) klaar met het ziek zijn en ging ’s middags lekker lunchen met the Mr. bij Little V in Den Haag. ’s Avonds aten we een simpele lauwwarme salade van zilvervliesrijst met paprika, spinazie, komkommer, tonijn, ansjovis en een dressing van olijfolie extra vergine met citroenazijn. Jessey bleef ervan eten, zo lekker vond hij het. En baby Zayne at het ook mee nadat ik het even grof gepureerd had.

Tijd voor roti op vrijdag! The Mr. haalde roti met doks en kip bij Rams in Zoetermeer en het was weer zalig. Alhoewel Zayne zelfs roti al lekker vindt, is het voor een baby toch echt nog iets te enthousiast. Hij at daarom vanavond een avondmaaltijd van Ella’s Kitchen.

Normaal zou ik mijn hachee zelf maken (kijk hier maar voor het recept), maar ik ben nog steeds ziek en heb geen zin en puf om te koken. Ik haal daarom hachee bij mijn slager Meat & Daily’s in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Lekker met hutspot erbij en voor Jessey heb ik ook nog kip en rauwkost. Baby Zayne eet hutspot mee, heerlijk vind hij dat.

Op zondag eten we nasi! Ik marineer de kippenpoten op dezelfde manier als ik maandag deed in de Airfryer, want dat was heel goed bevallen. Nog wat zoetzure komkommer erbij en daarna duik ik snel onder de wol.

Het was niet zo’n spannende kookweek, maar als je ziek bent gaat dat nou eenmaal zo. Niks mis mee, dat koken komt vanzelf wel weer als ik me beter ga voelen 🙂

Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)