Francesca’s Familie Weekmenu #176

Nog maar 2 weken en dan begint de zomervakantie al bij ons! De afgelopen maanden zijn echt voorbijgevlogen en ik merk aan mezelf dat ik best wel even wat rust kan gebruiken. En quality time met mijn leuke mannen! Deze laatste weken werk ik nog even keihard door zodat we …

Nog maar 2 weken en dan begint de zomervakantie al bij ons! De afgelopen maanden zijn echt voorbijgevlogen en ik merk aan mezelf dat ik best wel even wat rust kan gebruiken. En quality time met mijn leuke mannen! Deze laatste weken werk ik nog even keihard door zodat we daarna 4 weken met z’n vieren kunnen doorbrengen. Dat harde doorwerken zorgt er ook voor dat ik weinig tijd heb om te koken. Daarom staat dit weekmenu in het teken van (super)snelle recepten! Die ook niet te zwaar zijn, want het wordt wederom heel mooi weer. Eet lekker!

Maandag

Deze gnocchi met verse pesto, cherrytomaten en buffelmozzarella heeft weinig toelichting nodig. Dat wordt gewoon smullen!

Dinsdag

Deze kabeljauwcurry met kerrie, raapstelen en bloemkoolrijst bedacht ik tijdens het opnemen van een filmpje, zonder al te veel voorbereiding. Het was echt een succesnummer en heel makkelijk om te maken.

Woensdag

Een traditionele caesar salade is altijd lekker, maar voor mij persoonlijk nooit vullend genoeg als avondmaaltijd. Daarom voegde ik geroosterde kikkererwten en gerookte kip toe aan deze caesar salade. Dat was niet alleen heel lekker, maar ook nog eens extra voedzaam.

Donderdag

Oud brood is perfect om te verwerken in een panzanella salade. Normaal week je dan het brood, maar deze keer bakte ik de stukjes op en combineerde ze met cherrytomaten en groene asperges. Je kunt enorm variëren met groentesoorten en het is ook een heerlijk bijgerecht voor tijdens de barbecue.

Vrijdag

Tagliata is niets meer dan een goed stuk vlees dat rosé gebakken of geroosterd is en daarna in plakjes wordt geserveerd met rucola, balsamico en Parmezaanse kaas. En deze staat vandaag op het menu! Daar kun je deze aardappels met groene asperges bij serveren.

Zaterdag

Met de kinderen pizza’s bakken in de pizzarette is hartstikke leuk om te doen in het weekend. In dit artikel vind je heel veel receptinspiratie. En als je nou geen pizzarette hebt, dan bak je ze gewoon in de oven. Werkt ook prima!

Zondag

Zondag is bij mij altijd een zoete verwendag. Dan maak ik bijvoorbeeld graag deze mango cheesecake toetjes. Zeker als het mooi weer is, want je kunt het goed voorbereiden en smaakt, zo uit de koelkast, heerlijk fris.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)