Francesca’s Familie Weekmenu #183

Aankomende week is het razend druk bij mij en in mijn team met de afronding van de Eetkalender 2019. De laatste correcties worden doorgevoerd en dat is altijd nog best een klus. Niet zo gek natuurlijk met 210 recepten, dan wil je wel zeker weten dat alles klopt! Maar dat …

Aankomende week is het razend druk bij mij en in mijn team met de afronding van de Eetkalender 2019. De laatste correcties worden doorgevoerd en dat is altijd nog best een klus. Niet zo gek natuurlijk met 210 recepten, dan wil je wel zeker weten dat alles klopt! Maar dat gaat helemaal goedkomen en ik ben razend trots op deze vierde editie.

Omdat het zo druk is, heb ik weinig tijd om te koken. Daarom heb ik het weekmenu deze keer gevuld met allemaal lekkere en voedzame gerechten die snel klaar zijn. Omdat je maar kort in de keuken hoeft te staan of omdat de oven verder het werk doet. Eet lekker!

Maandag

Het kost je 25 minuten van je tijd en dan is deze heerlijke gnocchi met spinazie en zongedroodgde tomaten al klaar. Heerlijk voor het hele gezin. En ben je nou geen fan van gnocchi, vervang deze dan door korte pasta.

Dinsdag

Voor deze linzenstoof met garnalen sta je effectief 20 minuten in de keuken, daarna nog 10 minuten stoven en in die tijd kun je mooi de keuken opruimen.

Woensdag

Oh wat hou ik toch van deze nasi goreng! En velen met mij 🙂 Kook de rijst de avond ervoor alvast (in die tijd dat de linzen aan het stoven zijn bijvoorbeeld) en laat afkoelen. Dan heb je effectief nog maar 20 minuten nodig om de nasi af te maken. Wil je er nog iets aan toevoegen of bij serveren? Dan zou ik voor stukjes kip of garnalen gaan die je mee bakt en roergebakken spinazie is lekker als bijgerecht.

Donderdag

Dit recept voor geroosterde curry met warmgerookte zalm haal ik uit mijn trukendoos als ik geen tijd heb om echte curry te maken. De voorbereiding kost je 15 minuten en daarna doet de oven de rest van het werk. En de zalm koop ik gewoon bij mijn visboer en die hoeft alleen nog even opgewarmd te worden.

Vrijdag

Heerlijk comfort food voor de vrijdag, deze pasta pesto met kip en cherrytomaten! Je staat er maar 25 minuten voor in de keuken en je zou nog extra tijd kunnen besparen door gebruik te maken van je favoriete kant-en-klare pesto. Liever vegetarisch? Laat dan de kip uit het recept.

Zaterdag

Dit vinden wij zo lekker in het weekend! Deze broodjes sardines eten we als lichte avondmaaltijd, al lunch, maar ook als ontbijt. De sardines worden gebakken met ui, knoflook en specerijen en daarna nog even gestoofd met tomaat en ketchup. Heerlijk op een broodje en met een salade erbij als het een lunch of ook met soep als het een avondmaaltijd is.

Zondag

Nou, als ik deze week heb overleefd mag ik wel iets lekkers als zondagochtendontbijt! Deze Dutch baby met gekarameliseerde peer van Debbie is mijn meest recente nieuwe verslaving.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)