Francesca’s Familie Weekmenu #185

Hallo allemaal vanuit de trein in Duitsland! Ik ben onderweg naar het Duitse eiland Rügen wat ik dit weekend in mijn uppie ga verkennen. Ontzettend veel zin in, omdat het volgens mij echt een prachtig eiland is. Zo zag het er op de foto’s in ieder geval wel uit! Alles wat ik meemaak ga ik uiteraard met jullie delen in een nieuwe blog bomvol tips.

Ik zit ook echt heel ontspannen in de trein, omdat we afgelopen week de Eetkalender hebben afgerond. Hij is nu helemaal klaar en aangeleverd bij de drukwerk zodat die aan de slag kunnen met het drukwerk! Hij is zo mooi geworden, ik ben echt rete trots. Je kunt ‘m trouwens nog een week bestellen in de pre-sale zonder verzendkosten, hier in de shop.

Voor het weekmenu heb ik me deze keer laten inspireren door het begin van de herfst. Volgens mij hebben we nu echt de allerlaatste zomerse dagen gehad (alhoewel het weer ons blijft verrassen) en ik heb zin in al die lekkere herfstgroenten en -gerechten. Eet lekker!

Maandag

Zodra ik pompoenen begin te kopen is de herfst in mijn hoofd begonnen. Met pompoen en blokjes paneer, bonen en specerijen maak je trouwens deze heerlijke vegetarische enchiladas. Die ook nog eens snel klaar zijn.

Dinsdag

Dit is echt een verwenrecept. Zelfgemaakte aardappelpuree met broccoli, kabeljauw, garnalen en kaas uit de oven. Je likt je vingers erbij af.

Woensdag

Oké, ik gooi er toch nog een salade in. Maar dan wel eentje met een herfstig tintje. Een salade van parelcouscous, aubergine, paprika en stukjes lamsworst. Eet je ‘m liever vegetarisch? Laat dan de worstjes eruit en voeg meer groenten toe (misschien heb je nog pompoen over van maandag?) of vervang door vegetarische worstjes.

Donderdag

Een heerlijke pan romige soep die gemaakt is van bloemkool en (veel) knoflook staat vandaag op het menu. Je serveert ‘m met geroosterde kikkererwten en wat tijm.

Vrijdag

Jaaa, we kunnen weer stoven! Ik trap het stoofseizoen af met een van mijn grote favorieten: boeuf bourguignon.

Wil jij in 2019 niet meer iedere dag nadenken over wat je gaat eten ’s avonds? Bestel dan nu de Eetkalender 2019 in de pre-sale! Hierin vind je 210 makkelijke recepten voor doordeweeks, handige familieplanners met voldoende schrijfruimte, boodschappenlijstjes, kooktips, seizoenskalender en tips om gezonder te eten en duurzamer te leven.

francesca-kookt-eetkalender-2019

Zaterdag

Bereid jezelf goed voor op de herfst en maak vast je eigen pumpkin spice specerijenmix. Heerlijk voor baksels, in je havermout of maak er pumpkin chai latte van op koude dagen.

Zondag

Inmiddels liggen er weer veel appels, peren en mandarijen bij ons op de fruitschaal. Peer smaakt ook zo lekker in baksels, zoals in deze peren galette met mascarpone en speculaas. Je kunt de speculaas trouwens ook vervangen door de pumpkin spice specerijen die je gisteren hebt gemaakt 🙂

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categoriën: Weekmenu
Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #185”

  1. Rügen is fantastisch! Afgelopen zomer geweest en wil nog een keer terug! Jasmund national park is prachtig! en het museum bij prora mag je eigenlijk niet overslaan. (prora zelf is zeer gemoderniseerd….)
    Ik kijk uit naar al je culinaire tips!