Francesca’s Familie Weekmenu #185

Hallo allemaal vanuit de trein in Duitsland! Ik ben onderweg naar het Duitse eiland Rügen wat ik dit weekend in mijn uppie ga verkennen. Ontzettend veel zin in, omdat het volgens mij echt een prachtig eiland is. Zo zag het er op de foto’s in ieder geval wel uit! Alles …

Hallo allemaal vanuit de trein in Duitsland! Ik ben onderweg naar het Duitse eiland Rügen wat ik dit weekend in mijn uppie ga verkennen. Ontzettend veel zin in, omdat het volgens mij echt een prachtig eiland is. Zo zag het er op de foto’s in ieder geval wel uit! Alles wat ik meemaak ga ik uiteraard met jullie delen in een nieuwe blog bomvol tips.

Voor het weekmenu heb ik me deze keer laten inspireren door het begin van de herfst. Volgens mij hebben we nu echt de allerlaatste zomerse dagen gehad (alhoewel het weer ons blijft verrassen) en ik heb zin in al die lekkere herfstgroenten en -gerechten. Eet lekker!

Maandag

Zodra ik pompoenen begin te kopen is de herfst in mijn hoofd begonnen. Met pompoen en blokjes paneer, bonen en specerijen maak je trouwens deze heerlijke vegetarische enchiladas. Die ook nog eens snel klaar zijn.

Dinsdag

Dit is echt een verwenrecept. Zelfgemaakte aardappelpuree met broccoli, kabeljauw, garnalen en kaas uit de oven. Je likt je vingers erbij af.

Woensdag

Oké, ik gooi er toch nog een salade in. Maar dan wel eentje met een herfstig tintje. Een salade van parelcouscous, aubergine, paprika en stukjes lamsworst. Eet je ‘m liever vegetarisch? Laat dan de worstjes eruit en voeg meer groenten toe (misschien heb je nog pompoen over van maandag?) of vervang door vegetarische worstjes.

Donderdag

Een heerlijke pan romige soep die gemaakt is van bloemkool en (veel) knoflook staat vandaag op het menu. Je serveert ‘m met geroosterde kikkererwten en wat tijm.

Vrijdag

Jaaa, we kunnen weer stoven! Ik trap het stoofseizoen af met een van mijn grote favorieten: boeuf bourguignon.

Zaterdag

Bereid jezelf goed voor op de herfst en maak vast je eigen pumpkin spice specerijenmix. Heerlijk voor baksels, in je havermout of maak er pumpkin chai latte van op koude dagen.

Zondag

Inmiddels liggen er weer veel appels, peren en mandarijen bij ons op de fruitschaal. Peer smaakt ook zo lekker in baksels, zoals in deze peren galette met mascarpone en speculaas. Je kunt de speculaas trouwens ook vervangen door de pumpkin spice specerijen die je gisteren hebt gemaakt 🙂

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)