Francesca’s Familie Weekmenu #186 – Bijna jarig!

Ja hoor, het is bijna zover. Aanstaande maandag word ik 40 en dat vind ik te gek. Klinkt misschien vreemd, maar ik vind het dus heerlijk om ouder te worden. Ik geniet van de veranderingen die zich langzaam openbaren, de rust die er steeds meer lijkt te komen en hoe …

Ja hoor, het is bijna zover. Aanstaande maandag word ik 40 en dat vind ik te gek. Klinkt misschien vreemd, maar ik vind het dus heerlijk om ouder te worden. Ik geniet van de veranderingen die zich langzaam openbaren, de rust die er steeds meer lijkt te komen en hoe ik me diep van binnen voel. Sterker nog, misschien voel ik nu pas echt wat ik wil. Maar laat ik niet te zweverig gaan worden hier, het gaat natuurlijk nog wel om het eten. Voor die andere kant van mij wordt eind oktober/begin november de nieuwe blog Francesca Leeft gelanceerd, wat ook al te gek is!

Naar het weekmenu dan maar, wat feestelijk is opgetuigd deze keer. Dat zal jullie vast niet verbazen. Al mijn favorieten zitten in het menu met op zaterdag het hoogtepunt, ik geloof dat de Portugese rijstschotel toch echt mijn favoriet is (schatje, jij mag zelf bepalen of dit een hint is). En die brownies! Daar lik je echt je vingers bij af, ik zou willen dat ik jullie daar allemaal op kon trakteren. Geniet van dit speciale weekmenu en eet lekker!

Maandag

Ik zou iedere week curry kunnen eten en vooral vegetarische curries vind ik zalig. Deze recent gemaakte butter paneer curry met witte rijst is mijn nieuwe favoriet.

Dinsdag

Tja, wat kan ik nou nog zeggen over saoto soep…beter dan dit gaat het gewoon niet worden binnen de soepcategorie.

Woensdag

Risotto, nog zo’n grote liefde van me. Als ik terugzoek in mijn smaakbibliotheek is deze bietenrisotto met feta, walnoten en muntolie erg blijven hangen. En dat is een heel goed teken!

Donderdag

Valt het je op dat ik vooral voor de comfort food gerechten ga deze week? Niet zo gek, want daar word ik echt warm van. Van koolhydraten ook, valt me op 😉

Deze pad thai met kip is een knaller, mag je me gewoon voor wakker maken ’s nachts.

Vrijdag

Penne alla vodka vond ik al fantastisch en toen goot ik opeens een kwart fles gin in de pan. Geen wodka meer voor mij hierna, gin is de echte winnaar in deze memorabele pastasaus.

Zaterdag

Mijn liefde voor eten is sterk verbonden met mijn zintuigen. Geuren, kleuren en herinneringen sla ik op in combinatie met smaak. En de mooiste smaakherinneringen worden mijn favoriete gerechten. Zoals deze Portugese rijstschotel met gamba’s en schelpen. Ik geloof er heilig in dat ik na de eerste hap ervan in Portugal verliefd ben geworden op het land en die liefde is daarna altijd bij me gebleven. Met mijn recept breng ik je even (terug) naar de Algarve.

Zondag

In de afgelopen 40 jaar heb ik me meer ontwikkeld tot koker dan bakker. Ik ben gewoon niet zo’n bakker en ik heb er vaak het geduld niet voor. Afwegen en -meten zijn niet aan mij besteed en meestal gooi ik maar wat in de beslagkom (wat ik gelukkig dan wel opschrijf). En dan ontstaan er opeens wel briljantjes, zoals deze brownies met pecannoten.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)