Francesca’s Familie Weekmenu #191

Nog even een rustig weekje om te balansen voordat het sinterklaasfeest (en alle andere feestjes in december) bij ons thuis losbarst… Ik weet nu al dat ik enorm ga genieten van al het lekkers wat me te wachten staat. Maar ik weet sinds twee jaar ook dat ik niet onbeperkt …

Nog even een rustig weekje om te balansen voordat het sinterklaasfeest (en alle andere feestjes in december) bij ons thuis losbarst… Ik weet nu al dat ik enorm ga genieten van al het lekkers wat me te wachten staat. Maar ik weet sinds twee jaar ook dat ik niet onbeperkt kan blijven eten. Dat er momenten zijn dat minder ook goed of zelfs meer dan genoeg is en ik me daar veel beter bij voel.

Daarom roep ik deze week uit tot balansweek zodat we met z’n allen goed voorbereid en met extra energie de sinterklaasweek ingaan. Oh, en dat we op zondag pancakes met kruidnoten eten, vertellen we gewoon aan niemand. Eet lekker!

Maandag

Kruidige gestoofde groenten met couscous om de week mee te beginnen. Ik koos voor aubergine, wortel en tomaat, maar je kunt ook voor een winterse uitvoering gaan door te kiezen voor ui, pompoen, knolselderij of pastinaak.

Dinsdag

Lang leve de voorraadkast, want vrijwel alle ingrediënten voor deze spaghetti met sardines, paprika en bonen heb ik altijd wel in huis. Maak je maaltijd nog wat voedzamer door te kiezen voor volkoren spaghetti.

Woensdag

Ik ben nog steeds zo gelukkig dat ik deze soep ooit heb bedacht. Liefde voor deze paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo en mijn mannen zijn het daar helemaal mee eens.

Donderdag

In de herfst en winter kun je ook heel goed een caesar salade eten, maar dan net even anders. Met boerenkool, spruitjes, kip, pijnboompitten en een zalige dressing.

Vrijdag

Wat kan ik nou nog zeggen over chili con carne wat al niet is gezegd? Dat het zalig is en perfect past op comfort food vrijdag dan maar. Deze uitvoering is makkelijk om te maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Eten er kleine kinderen mee? Voeg dan de chilipoeder pas op het laatst toe nadat je voor hen eerst een portie uit de pan hebt geschept.

Zaterdag

Ik vind naan heerlijk om te beleggen en dan even in de oven af te bakken. Een van mijn meest geliefde combinaties is naan met peer en gorgonzola. Heerlijk als weekendlunch.

Zondag

Als we nou afspreken dat je het vandaag tijdens de lunch en het avondeten wat rustiger aan doet met de calorieën dan kunnen deze kruidnoten pancakes met sinaasappelgelei prima als ontbijt. Die kruidnoten heb je waarschijnlijk toch wel in huis 😉

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer