Francesca’s Familie Weekmenu #41

Wat een week heb ik achter de rug! Eerst 3 dagen doorgebracht in Duitsland tijdens mijn culinaire rondreis in Nedersaksen, gesproken op het eTravel congres over bloggen en de week eindigde met het tekenen van mijn allereerste boekcontract. Ja, ik ga een boek schrijven! Over de culinaire opvoeding van kinderen …

Wat een week heb ik achter de rug! Eerst 3 dagen doorgebracht in Duitsland tijdens mijn culinaire rondreis in Nedersaksen, gesproken op het eTravel congres over bloggen en de week eindigde met het tekenen van mijn allereerste boekcontract. Ja, ik ga een boek schrijven! Over de culinaire opvoeding van kinderen en genieten van eten met het hele gezin. Iets wat jullie al wekelijks kunnen teruglezen in mijn weekmenu. Want het weekmenu is echt bedoeld voor de hele familie.

Je kunt er ook van uitgaan dat onze kleuter al deze gerechten ooit een keer gegeten heeft, en minimaal geproefd. Want natuurlijk vindt hij ook niet alles lekker, maar dat mag. Proeven is verplicht en ik zie snel genoeg of het ‘aanstellerij’ is of dat hij iets werkelijk niet lust. Geniet van het menu van deze week en eet lekker!

Maandag

Ik ben dol op deze wortel gembersoep van co-blogger Bo. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Wil je er nog wat naast eten, maak dan eens gegratineerde broodjes met kaas en lente ui erbij.

Wortel-gembersoep_3-680x450

Dinsdag

Mijn mannen zijn dol op deze garnalen in masala. Dit gerecht bewijst dat liefde echt door de maag gaat.

Garnalen-in-masala_3-680x450

Woensdag

Koken met restjes leidt soms tot de lekkerste gerechten. Zo ontdekte ik deze gnocchi met postelein en knoflook-salie gehaktballetjes. Mijn kleine jongen vond het geweldig!

Gnocchi-met-postelein-tomatensaus-en-salie-knoflook-gehaktballetjes1-680x450

Donderdag

Maiskolven kun je goed in de oven roosteren en het is heel makkelijk. Maak bijvoorbeeld deze mais met koriander en feta en bak er een stukje vlees naar keuze bij. Filetlapje, karbonade of biefstuk bijvoorbeeld. Deze doperwten met venkel en citroen smaken daar ook heerlijk bij.

geroosterde-mais-met-feta-koriander-1-680x450

Vrijdag

Vitello tonnato maak je van dunne plakjes kalfsvlees met een dikke ‘mayonaise’ van onder andere tonijn en kappertjes. Geweldig als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht geserveerd met salade en brood (beetje rustiek of ciabatta). Voor mij is dit ultiem comfort food op warme dagen.

Francesca-Kookt_vitello-tonnato_1_uitgelicht-680x4501

Zaterdag

Hoe creatief ben jij met rijstwafels? Ik heb 3 leuke recepten voor jullie bedacht en als je jouw favoriete topping aan mij laat weten, maak je kans op een gigantisch rijstwafelpakket.

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-3-680x450

Zondag

Homemade limoncello ijs…in 1 woord: zalig! Gooi je vriezer vol en geniet ervan op warme zomeravonden. Natuurlijk niet geschikt voor kleintjes, maar die vinden het waarschijnlijk toch te zuur. Maak voor hen dan maar een bak chocolade ijs 🙂

limoncello-ijs-1

Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer