Francesca’s Familie Weekmenu #54

De laatste paar weken heb ik wat moeite met consequent plaatsen van nieuwe blogs. Met het schrijven van een boek en het maken van de nieuwe Eetkalender is het gewoon te druk. En als ik dan een momentje voor mezelf heb, vind ik het ook wel fijn om even niets te doen. Ik heb wel besloten om de komende tijd verder geen afspraken of reizen in te plannen, dan kan ik wat meer thuis werken en de dingen doen die nog op mijn to do lijstje staan. Gelukkig staat de blog wel boordevol lekkere hoofdgerecht recepten zodat ik voldoende inspiratie heb om voor jullie het weekmenu te maken. Eet lekker!

Maandag

Lekker rustig de week beginnen met deze spaghetti met tomaat en ricotta. Makkelijk recept en bijna iedereen vindt dit heerlijk.

spaghetti-met-tomaat-en-ricotta-1-681

Dinsdag

Ik had al een recept voor kabeljauw met een krokant korstje op de blog staan en ik maakte daar een variant van met een heerlijk stamppotje van knolselderij en doperwten. De doperwten haal je nu gewoon uit de diepvries.

krokante-kabeljauw-met-knolselderij-doperwten-puree-1-680x450

Woensdag

Zelf kipnuggets maken is heerlijk en echt niet moeilijk. Ik deed de kipnuggets test waarbij ik zelfgemaakte heb vergeleken met een zakje van Knorr. Natuurlijk zit daar ook het recept bij voor de zelfgemaakte. Serveer deze bijvoorbeeld met zelfgemaakte ovenfriet van zoete aardappel en een salade.

Gepaneerde-zelfgemaakte-nuggets-versus-Knorr-680x450

Donderdag

Voor vandaag heb ik een herfstige salade met pompoen, champignons en linzen op het menu staan. Van de andere helft pompoen kun je een pompoensoepje maken. Uitje fruiten, stukjes pompoen erbij met wat bouillon en laten pruttelen totdat de pompoen gaar is. Daarna fijnmalen met de staafmixer en klaar is je pompoensoep.

Salade-met-pompoen-linzen-en-champignons_1_uitgelicht-680x450

Vrijdag

Heerlijk comfort food voor de vrijdag: kip ketjap met garnalen en witte rijst. Bepaal zelf hoeveel peper je toevoegt, afhankelijk van wie er allemaal mee eten.

kip-ketjap-met-garnalen-1-681

Zaterdag

Jullie werden helemaal wild toen ik deze citroen tiramisu had gepubliceerd. En dat snap ik wel, deze is namelijk echt veel te lekker!

citroen-tiramisu-2-680x450

Zondag

Met naan kun je heerlijke lunchcombinaties maken, wat vind je bijvoorbeeld van deze naan met peer en gorgonzola? Ook heerlijk is een naan belegd met een gebakken eitje, kaas en piccalilly.

Francesca-Kookt_naan-met-peer-en-gorgonzola_1_uitgelicht

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

NIEUW! De Eetkalender 2016 van Francesca Kookt

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Francesca’s Familie Weekmenu #54”

  1. Wij eten vandaag de kabeljauw met korst en knolselderij stamppot. De stamppot is al klaar….de vis gaat straks de oven in (eten in shifts ivm sport, spelen ophalen/thuisbrengen vriendjes/vriendinnetjes), maar die knolselderij stamp met doperwten is LEKKER!!!! Ik had eerlijk gezegd nog nooit zo knolselderij gegeten (alleen in de erwtensoep). Morgen zijn de kipnuggets aan de beurt en vrijdag eten we de Surinaamse bami op verzoek van oudste dochter…met Surinaamse kip…