Francesca’s Familie Weekmenu #55

Afgelopen week heb ik 260 recepten geselecteerd en deels herschreven voor de Eetkalender van Francesca Kookt. Wat een bizarre gewaarwording dat je dus zoveel recepten gewoon al ‘in het archief’ hebt zitten. En dit zijn alleen nog maar de hoofdgerechten. Dan heb ik het nog niet over de ontbijtjes, lunch …

Afgelopen week heb ik 260 recepten geselecteerd en deels herschreven voor de Eetkalender van Francesca Kookt. Wat een bizarre gewaarwording dat je dus zoveel recepten gewoon al ‘in het archief’ hebt zitten. En dit zijn alleen nog maar de hoofdgerechten. Dan heb ik het nog niet over de ontbijtjes, lunch gerechten, taartjes en meer. Er wordt duidelijk wat afgekookt in huize Francesca. Het goede nieuws is wel dat de Eetkalender dus bomvol recepten komt, daar kunnen jullie wel een jaartje mee vooruit. We streven ernaar om de pre-order pagina op maandag 18 oktober live te zetten. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte! Maar nu eerst het weekmenu voor aankomende week. Eet lekker.

Maandag

Een stoofpotje maken van tempeh, ik zou het niet zo snel bedenken. Co-blogger Bo deed dat wel en maakte er een heerlijk vegetarisch recept van. Ideaal voor de maandag.

bo_goes_vegan_tempeh_stoofpotje_3-680x450

Dinsdag

Ok, ik noem dit gerecht risotto van quinoa. Maar dat is het natuurlijk niet, het is geen echte risotto. Ik gebruik wel de techniek van het het risotto maken voor de quinoa. En dat resulteert in een heerlijk, romig gerecht met Hollandse garnalen, appel en bleekselderij. Om je vingers bij af te likken. Maar het is nog steeds geen risotto.

Risotto-van-quinoa-met-Hollandse-garnalen_uitgelicht_1-680x450

Woensdag

Deze snelle stoof met worst, paddenstoelen, koriander en ei ontdekte ik afgelopen week. Zo gemaakt en bomvol smaak. Dit is een blijvertje, ook wat betreft de kleuter.

snelle-stoof-met-worst-1-680x450

Donderdag

Ik vind zoete bospeen en bittere spruitjes heerlijk met elkaar combineren. Vooral als je ze roostert en daarna serveert met kip, een vleugje citroen en munt.

Geroosterde-spruitjes-en-wortel-met-kip_1

Vrijdag

Comfort food alert! Deze Sloppy Joe’s met kip zijn zalig. Maak vooral heel veel extra zodat je er de volgende dag ook nog mee kunt lunchen.

Sloppy-Joe-met-kip_1

Zaterdag

Ik denk dat ik een echtscheiding krijg als ik niet heel snel weer een pan met saoto maak voor de Mr. Daarom maar gelijk in het weekmenu gezet, kan ik er aankomende week eentje gaan maken. Maak ‘m op zaterdagochtend en je hebt er het hele weekend plezier van.

surinaamse-saoto-soep-1-680x450

Zondag

Oh, wat heb ik alweer heerlijke vijgen gegeten dit seizoen. En wat doe je met heerlijke vijgen? Juist, een vijgentaart met frangipane maken.

Vijgen-frangipane_1-680x450

Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.

Geniet van je eten!
Liefs F.

NIEUW! De Eetkalender 2016 van Francesca Kookt

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer