Francesca’s Weekmenu #208 – Ben ik weer met lekkers

Na een paar weken rust op de blog, maar wel veel positief rumoer achter de schermen, ben ik er weer met het weekmenu. Soms heb ik dat even nodig, om een paar stappen terug te doen zodat ik daarna weer met volle kracht vooruit kan. Is ook menselijk, nietwaar? 😉 …

Na een paar weken rust op de blog, maar wel veel positief rumoer achter de schermen, ben ik er weer met het weekmenu. Soms heb ik dat even nodig, om een paar stappen terug te doen zodat ik daarna weer met volle kracht vooruit kan. Is ook menselijk, nietwaar? 😉

Ik heb voor jullie een weekmenu gemaakt met allemaal lekkers waar ik nu zin in heb, leek me een prima rode draad voor dit eerste weekmenu na mijn afwezigheid, eet lekker!

Maandag

Deze vegetarische foe yong hai is echt waanzinnig lekker, en super makkelijk om te maken. Heb je het eenmaal zelf een keer gemaakt, dan wil je nooit meer anders.

Duurzame tip: Heb je een beetje rijst en foe yong hai over? Bak de rijst dan de volgende dag op met een beetje zonnebloemolie en schep daarna de foe yong hai erdoor die je even mee bakt. Strooi er wat lente-ui in ringetjes over en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dinsdag

Asperges in alle soorten en maten, ik kan er geen genoeg van krijgen in dit seizoen. Ik combineerde witte en groene asperges in deze frisse salade met tuinerwten en wortel. Met de velderwtendressing, verse kruiden en Parmezaanse kaas maak je deze salade helemaal af! Serveer er crostini bij voor een lichte maaltijd of combineer met een stukje witvis en gekookte aardappels.

Duurzame tip: Heb je schillen en kontjes van witte asperges? Trek daar dan een bouillon van en maak bijvoorbeeld deze romige aspergesoep.

Woensdag

Oh wat een feest, deze kip met citroen-botersaus! Heerlijk in combinatie met spinazie en aardappeltjes uit de oven.

Donderdag

Een klassieker van de blog staat vandaag op het menu. Simpel, maar bomvol smaak. Zijn jullie ook zo dol op deze gnocchi met pesto, tomaat en mozzarella?

Duurzame tip: Bewaar je zelfgemaakte pesto afgedekt in de koelkast met een klein laagje olie erop. Zo kun je het weken bewaren.

Vrijdag

Deze steak taco’s met snelle zoetzure ui maakte ik onlangs nog, een heerlijk comfort food gerecht voor de vrijdag.

Zaterdag

Zelf pizza maken in het weekend is een van de leukste dingen om te doen samen met de kinderen, of gewoon samen natuurlijk. In deze blog vind je 2 heerlijke recepten voor een lente pizza met Bimi en courgette. Lekker met een eitje in het midden! Houd ‘m helemaal vegetarisch of voeg heerlijke prosciutto toe na het bakken. Dat wordt smullen!

Duurzame tip: Heb je courgette en Bimi over? Die kun je even grillen terwijl de pizza’s in de oven staan en daarna bij de pizza serveren met een beetje goede olijfolie extra vergine, peper en zout. Balsamicoazijn smaakt hier ook heerlijk bij.

Zondag

Ja, we barsten weer van het rood fruit in het land! Een van mijn favoriete ontbijtjes voor het weekend in dit seizoen zijn dan ook deze brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit.

Duurzame tip: Heb je nog wat van het ontbijt over? Daar kun je ook prima mee op maandag ontbijten! Gewoon even kort opwarmen voordat je gaat eten.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer