Francesca’s Weekmenu #209 – Hele week buiten eten

Wat een geweldig weer wordt het deze week, dat betekent in ons geval dat we iedere dag buiten gaan eten! En daar horen natuurlijk heerlijke zomerse gerechten bij. Laat het weekmenu daar nou vol mee zitten, komt dat even goed uit :-). Ik heb voor mezelf het tropenrooster ingesteld deze …

Wat een geweldig weer wordt het deze week, dat betekent in ons geval dat we iedere dag buiten gaan eten! En daar horen natuurlijk heerlijke zomerse gerechten bij. Laat het weekmenu daar nou vol mee zitten, komt dat even goed uit :-).

Ik heb voor mezelf het tropenrooster ingesteld deze week, dat betekent vroeg opstaan en veel in de vroege uren en late uren werken. En als de kinderen thuis zijn gaan we naar het park of zwembad, want als het 35 graden is in huis krijg ik toch weinig gedaan. Deze week begin ik ook aan de allerlaatste correctieronde van de Eetkalender 2020, spannend! Ik heb zo’n zin om de kalender af te maken en nog meer zin om ‘m straks te tonen aan jullie, deze vijfde editie zit echt bomvol met de allerlekkerste recepten. Al zeg ik het zelf. Vanaf vrijdag begint er trouwens een toffe prijsvraag driedaagse op Facebook en Instagram. Hou ‘m in de gaten, want daarmee kun jij als trouwe volger misschien wel een gesigneerd exemplaar winnen!

Maar nu eerst het zomerse weekmenu, eet lekker!

Maandag

Lekker rustig aan de week beginnen met een makkelijke couscoussalade die je in 20 minuten hebt gemaakt. Ik heb er kikkererwten, paprika, abrikozen en lente-ui aan toegevoegd wat heel goed combineert met elkaar.

Duurzame tip: Heb jij ook altijd moeite met het juist afmeten van onder andere porties couscous, rijst en pasta? Koop dan eens een Eetmaatje, wat een handige maatbeker is hiervoor. Zo zit je altijd goed, hou je niets over en verspil je dus minder.

Dinsdag

Deze kabeljauwburgers maak je van hele stukken kabeljauw die gepaneerd en daarna gebakken worden in de pan of oven. Serveer ze op een afgebakken broodje met plakjes tomaat en de frisse basilicum aïoli.

Duurzame tip: Koop je kabeljauw, let dan op het ASC of MSC keurmerk. Zo weet je dat je de meest duurzame versie te pakken hebt. Kweek kabeljauw kun je trouwens het hele jaar eten.

Woensdag

Vandaag staat een van de toppers van de blog op het menu, de zomerse pasta met honingkip. Deze mag van mij iedere week wel op tafel komen met dit mooie weer!

Duurzame tip: Kliekje over? Deze is de volgende dag heerlijk als lunch, ook koud!

Donderdag

Vandaag eten we weer een salade, deze keer een recept van onze huisdiëtist Jonathan. Hij maakte een hele lekkere salade met aubergine, falafel, zongedroogde tomaten en een frisse yoghurt-knoflookdressing.

Vrijdag

Risotto valt voor mij absoluut in de categorie ‘comfort food’ en deze versie met citroen en groene asperges is perfect voor dit seizoen.

Duurzame tip: Heb je een kliekje over? Bewaar deze dan in de koelkast en maak er de volgende risottoballetjes (kijk hier voor een basisrecept) van die je bakt in de olie. Lekker als zaterdagmiddagsnack.

Zaterdag

Een heerlijk hapje voor het weekend zijn zelfgemaakte flammkuchen. Super makkelijk om te maken, zeker als je het deeg voor de bodems kookt. Ik maakte een klassieke flammkuchen met spek en ui en een seizoensversie met witte asperges, wilde gerookte zalm en dille. De recepten vind je hier.

In het artikel vind je trouwens ook nog alle info over mijn receptenwedstrijd die ik samen met Alsace Wijnen en het pannenmerk STAUB organiseer. Met jouw favoriete Elzasser recept en wijntip maak je kans op een gigantische prijzenpakket t.w.v. € 350,- met Alsace Wijnen, pannen van STAUB en nog veel meer. Jij doet toch ook mee? 🙂

Zondag

Als laatste nog iets zoets om de week mee af te sluiten. Van deze nectarines galette wil je toch gelijk een hap nemen?

Duurzame tip: Een galette kun je vullen met veel soorten fruit. Denk aan appel, perzik, pruim, kers, bessen, abrikozen en aardbeien. Kijk eerst eens wat je in huis hebt en kies eventueel voor een andere fruitsoort om je rijpe vruchten mee op te maken. Gebruik gewoon het basisrecept van deze nectarines galette en varieer met het type fruit.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)