Francesca’s Weekmenu #211 – Groen op het menu

De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn aangebroken, nog 2,5 week en dan begint mijn zomerreces. Nu alweer het derde jaar waarbij ik ervoor kies om in de zomervakantie echt even goed mijn rust te pakken en dat bevalt erg goed! Dat betekent wel dat ik flink vooruit gewerkt heb …

De laatste loodjes voor de zomervakantie zijn aangebroken, nog 2,5 week en dan begint mijn zomerreces. Nu alweer het derde jaar waarbij ik ervoor kies om in de zomervakantie echt even goed mijn rust te pakken en dat bevalt erg goed! Dat betekent wel dat ik flink vooruit gewerkt heb voor jullie zodat de blogs ook in de vakantie kunnen doorgaan. Er staat veel lekkers voor jullie in de planning, kan ik al verklappen :-).

Deze week heb ik in het weekmenu veel groene gerechten op het menu gezet. Zoals een caprese pastasalade, salade met kikkererwten, een broccolisoep en Chinese kip met honing, gember en paksoi. Vanaf vrijdag wordt het helemaal genieten met een Surinaamse getinte burger en een Tex Mex barbecuefeestje voor het weekend. Eet lekker!

Maandag

Een pastasalade in de zomer is altijd goed. Vooral als het deze caprese pastasalade is met buffelmozzarella. De balsamicosiroop maakt ‘m helemaal af.

Duurzame tip: Niet alleen als avondmaaltijd, maar ook als lunch smaakt deze pastasalade heel goed. Ideaal om je kliekjes op te maken. En wil je extra groenten toevoegen, kies dan voor gegrilde groene asperges of courgette.

Dinsdag

Deze salade met kikkererwten, knoflook en tonijn maakte ik onlangs voor een zomerse lunch in de tuin en ik was verrast door de ontzettend lekkere smaak. Heel makkelijk om te maken en als avondeten voor 4 personen verdubbel je gewoon de hoeveelheden.

Duurzame tip: Kijk bij aanschaf van je blikjes tonijn naar het label en kies voor MSC tonijn.

Woensdag

Dit recept voor Chinese kip met gember, honing en paksoi staat al een tijdje op de blog en blijft een topper. Zeker voor het zomerseizoen.

Donderdag

Soep in de zomer? Jazeker! Vooral als het deze goedgevulde broccolisoep met avocado en cashewnoten is. Zo krijg je je portie groenten op een dag wel binnen.

Duurzame tip: Gooi nooit de stronk van de broccoli weg, maar schil deze dun en vries daarna in. Je kunt ze namelijk perfect voor een pan soep gebruiken. Of je maalt ze fijn in de keukenmachine voor broccolirijst.

Vrijdag

Speciaal voor mijn Mr. bedacht ik een keer deze Surinaams getinte burger. Het vlees is gekruid met masala specerijen en ik serveerde ‘m met zoetzure komkommer en peper. Ideale burger voor de comfort food vrijdag. Voor kleine kinderen laat je de peper achterwege en gebruik je ketchup als comfort food.

Zaterdag

Nog niet zo lang geleden organiseerde ik een Tex Mex barbecue voor mijn vrienden in de tuin. Met onder andere loaded nachos, barbecue kip, limoen-koriander garnalen, fajita steak, gevulde zoete aardappels en vega taco’s. Wat een feest was dat! Alle recepten waarmee je je eigen Tex Mex tuinfeest kunt organiseren vind je hier.

Duurzame tip: Met kliekjes van de gerechten en toppings kun je de volgende dag nog een keer taco’s, burrito’s of enchiladas maken.

Zondag

Ik wilde zo graag een keer een perfecte crostata maken, en dat is gelukt! Deze abrikozen crostata met abrikozenjam, verse abrikozen en amandelen is om te zoenen.

Duurzame tip: Na het bakken en afkoelen kun je de crostata zeker 3 dagen in de koelkast bewaren. Pak ‘m wel goed in of dek goed af.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer