Francesca’s Weekmenu #214 – Lekker in het seizoen

Nu de maand augustus is aangebroken heb ik weer eens goed gekeken welke groenten (en fruit) deze maand het meest lekker en duurzaam zijn. En daarmee heb ik uiteraard het weekmenu gemaakt, wat resulteerde in een heerlijke combinatie van gerechten. Zo vind je er bijvoorbeeld courgette spaghetti al ragù, linzenstoof …

Nu de maand augustus is aangebroken heb ik weer eens goed gekeken welke groenten (en fruit) deze maand het meest lekker en duurzaam zijn. En daarmee heb ik uiteraard het weekmenu gemaakt, wat resulteerde in een heerlijke combinatie van gerechten.

Zo vind je er bijvoorbeeld courgette spaghetti al ragù, linzenstoof met raapstelen, salade met garnalen en maïs, doperwtenspread en kersen cheesecake als toetje in. Dat wordt genieten, eet lekker!

Maandag

Gnocchi kun je koken, maar ook bereiden in de oven als ovenschotel. In deze variant voegde ik veel venkel en wortel toe. In de herfst zou ik er nog gebakken paddenstoelen bij serveren (zie tip in het recept), maar voor nu zou ik lekker kiezen voor een salade.

Dinsdag

Maïs, ook zo’n heerlijke seizoensgroente. In deze salade roosterde ik de kolven met kruidenboter en combineerde de korrels daarna onder andere met garnalen.

Woensdag

“Francesca, combineer jij nou een authentieke ragù-saus die 5 uur heeft geprutteld met courgette spaghetti?” Ja hoor, doe ik gewoon! Want het was zalig 🙂

Donderdag

Ik ben dol op linzen in snelle stoofgerechten. Voor de zomer combineerde ik linzen met raapstelen en gerookte kip. Top gerecht voor jong en oud en ook nog voedzaam en eiwitrijk.

Vrijdag

Comfort food alert! Ik maakte voor het eerst in mijn leven een vegan broodje gyros en dat was bizar lekker. Bomvol paprika en bonen en met een knoflooksaus van zwarte knoflook. Een van mijn meest recente ontdekking en tegenwoordig heb ik altijd wel een bol ervan in mijn koelkast liggen.

Zaterdag

Vandaag staat er een heerlijke spread van doperwten, munt en basilicum op het menu. Lekker voor op brood of als hapje bij de borrel. In het recept geef ik diepvries doperwten aan, maar nu kun je natuurlijk gewoon verse doperwten gebruiken. Deze moet je wel wat langer blancheren, circa 5 minuten afhankelijk van de grootte van de doperwten.

Zondag

Ik sluit af met kersen, die heerlijke zoete traktaties van eigen bodem. Ik maakte er kersen cheesecakes mee in een glaasje. Geloof me, dit wil je als toetje.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer