Francesca’s Weekmenu #356 – Lekker bewust eten

Samenwerking – Thuis probeer ik altijd bewuste keuzes te maken voor ons weekmenu. Dat betekent lekker, gevarieerd en gezond eten met respect voor dier en milieu. Er zijn een paar vaste criteria waar ik mijn menu wekelijks aan toets. Zo wil ik er minimaal 3 dagen in de week een

Seizoensgroenten september: fruit en groente uit Nederland

In september genieten we volop van de oogst van lokale seizoensgroenten en -fruit in Nederland. Een aantal typische groenten die nu in het seizoen zijn, zijn pompoenen, courgettes, spinazie, snijbonen, bloemkool en broccoli. Pompoenen lenen zich perfect voor beginnende herfstgerechten als de temperatuur wat afneemt. Denk aan soepen, ovenschotels en

Simpel koken zonder planning en stress: het begin

Ik was er een beetje klaar mee, met dat constante geplan. Kinderen, school, sporten, mijn agenda, onze gezamenlijke agenda, het huishouden en dan ook nog het eten. Misschien heeft de hele corona-situatie er ook wel iets mee te maken, maar een paar maanden geleden was ik er dus echt klaar

Slim koken uit je voorraadkast en met kliekjes

Vandaag ga ik jullie helpen met mijn tips om slim te koken uit je voorraadkast en met kliekjes! Een artikel wat ik geschreven heb vanuit mijn eigen jarenlange ervaring. Meestal kook ik namelijk niet vanaf een recept, maar gebaseerd op wat ik nog in huis heb (en daar komt dan

Minder voedsel verspillen? Dit zijn al mijn tips!

Wil jij ook minder voedsel verspillen? Daar ga ik je vandaag mee helpen met mijn 5 beste tips. Lees ze door, pas ze toe op je eigen gezinssituatie en ga het gewoon eens een maand proberen om te kijken hoe het werkt. Bedenk dat minder voedsel verspillen tijd nodig heeft,

Francesca’s Weekmenu #221 – Koken met kliekjes

Deze keer heb ik een heel bijzonder weekmenu voor jullie samengesteld. Want alle gerechten zijn namelijk gebaseerd op kliekjes! Ieder jaar merk ik dat ik slimmer word in het verwerken van kliekjes, naast dat ik standaard minder boodschappen in huis haal. Waardoor onze voedselverspilling drastisch omlaag is gegaan. Naast dat

Francesca’s Weekmenu #214 – Lekker in het seizoen

Nu de maand augustus is aangebroken heb ik weer eens goed gekeken welke groenten (en fruit) deze maand het meest lekker en duurzaam zijn. En daarmee heb ik uiteraard het weekmenu gemaakt, wat resulteerde in een heerlijke combinatie van gerechten. Zo vind je er bijvoorbeeld courgette spaghetti al ragù, linzenstoof

Mijn Week Zonder Vlees inclusief weekmenu #199

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn dat het deze week de Nationale Week Zonder Vlees is. Overal waar je kijkt is er aandacht voor en dat heeft Isabel Boerdam (de initiatiefneemster en oprichtster van de Hippe Vegetariër) echt weergaloos goed gedaan met haar team. Vorig jaar organiseerde ze de

Bewaartips voor je koelkast en vriezer

Hoe kun je nou het beste je eten bewaren in de koelkast en vriezer? In dit artikel geef ik je bewaartips voor het optimaal bewaren van producten waardoor je én voedselveilig én bewust bezig bent. Want voedsel weggooien is natuurlijk zonde, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Ken

Overstappen van gas naar elektrisch koken

Gas als bron van energie gaat verdwijnen. Dat zal niet morgen, volgende week of volgend jaar zijn, maar het komt sneller dichterbij dan je denkt. Dat we in de toekomst geen aardgas meer zullen gebruiken is een heel goede ontwikkeling en dat gebeurt niet om ons te pesten. Gasreserves raken

Met Boer Bart en zijn dieren in de bus

Ik was een dag op culinaire tour in Friesland met collega-foodbloggers. Zo’n dag dat je van hort naar her sjeest om zoveel mogelijk te zien, proeven en beleven van de culinaire schatten van Friesland. Na de lunch wandelen we naar onze schoolbus (ja, het leek ook echt een schoolreisje) en

Eet jij al minder vlees?

“Minder, maar wel goed vlees”, het blijft een hot topic. Nog steeds puilen onze supermarkten uit met vlees waarvan we niet weten waar het vandaan komt en onder welke omstandigheden deze dieren hebben geleefd. We kunnen het vaak wel raden, maar hoeveel procent steekt zijn kop in het zand als

Op bezoek bij koopeenkoe.nl

Koopeenkoe.nl, jullie hebben er vast al eens van gehoord. Hier bestel je een deel van een koe en weet je precies waar je vlees vandaan komt. “Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees” is hun devies en daar ben ik het volledig mee eens. Ik was wel benieuwd

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca