Francesca’s Weekmenu #226 – Lekkers voor iedereen

Deze week heb ik een gevarieerd weekmenu voor je waar iedereen in het gezin van kan smullen. Met toegankelijke en kidsproof gerechten die ook nog eens makkelijk zijn om te maken. Heel veel comfort food ook trouwens, want in deze drukke tijden heb ik daar echt behoefte aan. Achter de …

Deze week heb ik een gevarieerd weekmenu voor je waar iedereen in het gezin van kan smullen. Met toegankelijke en kidsproof gerechten die ook nog eens makkelijk zijn om te maken.

Heel veel comfort food ook trouwens, want in deze drukke tijden heb ik daar echt behoefte aan. Achter de schermen gebeurt er op dit moment een hoop bij Francesca Kookt en we zijn druk bezig met alle recepten voor de feestdagen en nieuwe, mooie projecten. Binnenkort zal ik daar meer over vertellen! Maar voor nu buffel ik even hard door. En in de tussentijd kun je deze week genieten van gerechten zoals zalm met teriyakisaus en noedels, snelle kip cashew, ovenschotel met gehakt, prei en puree en een vegan broodje gyros. Voor het weekend heb ik de abrikozen crostata op het menu gezet. Maar die kun je met iedere soort jam maken, waar je zin in hebt. Eet lekker!

Maandag

Pompoen kun je op tal van manieren bereiden. Denk aan bakken, roosteren en koken. Voor deze spaghetti rooster je de helft van de pompoen in de oven en de andere helft wordt gebruikt voor een romige saus. Heerlijk in combinatie met de spekjes. En dat kunnen echt of vegetarische zijn.

Dinsdag

Dit mooie stukje zalm is gemarineerd in zelfgemaakte teriyakisaus en die is heel makkelijk om te maken. Ik serveer het met noedels en groenten. In het recept wordt gebruik gemaakt van sugar snaps, die kun je in dit seizoen ook uit de diepvries halen. Of maak gebruik van andere groenten zoals broccoli of spinazie.

Duurzame tip: In mijn vriezer liggen het hele jaar door groenten die ook buiten het seizoen vallen. Deze worden vers van het land ingevroren en kun je zo altijd gebruiken. Kies hiervoor buiten het seizoen.

Woensdag

Een van mijn meest recente recepten is deze ovenschotel met prei, gehakt en puree. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin!

Duurzame tip: Heb je wat over na het eten? Vries dit dan in porties in voor drukke dagen. Laat overdag rustig ontdooien in de koelkast en warm weer even op in de oven.

Donderdag

Een van mijn favoriete gerechten is kip cashew. Deze kun je op tal van manieren maken, waaronder de manier waarbij je de kip eerst krokant bakt in de oven en daarna verwerkt in de saus. Maar voor doordeweeks wilde ik ook eens een snelle versie maken en dat is gelukt! In 20 minuten ben je klaar met dit gerecht.

Duurzame tip: Eet je dit gerecht liever vegetarisch? Vervang de kip dan door vegetarische kipstukjes.

Vrijdag

Lekker snacken op de comfort food vrijdag doen we vandaag met deze vegan broodjes gyros waar ook kidneybonen aan zijn toegevoegd. Zelfs de knoflooksaus is vegan en die maak je heel makkelijk zelf.

Zaterdag

Mijn kinderen (en mijn Mr.) maak ik enorm blij met een grote pan saoto soep in het weekend. En laat die nou vandaag op het menu staan!

Duurzame tip: Deze saoto soep kun je heel goed meerdere dagen eten. Zorg er dan wel voor dat je de bouillon (na afkoelen) en de garnituren in de koelkast bewaard. Ik gebruik altijd aparte afgesloten bakjes voor de verschillende onderdelen.

Zondag

Ik vertelde het al in de inleiding, in het weekend bakken we deze keer een abrikozen crostata! Maar die kun je dus maken met iedere soort jam die je lekker vindt.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om deze te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)