Francesca’s Weekmenu #227 – Tijd om te stoven

Met het koude weer buiten krijg ik gelijk zin in pruttelende stoofpotjes. En daarom staat het weekmenu voor deze week in het teken van stoven. Van een snelle stoof voor doordeweeks tot een uitgebreid stoofgerecht in het weekend: Vlaams stoofvlees met friet! Maar wees gerust, ik zet echt niet iedere dag een stoofgerecht op het menu, het moet wel leuk blijven ;-). Dus daarom vind je ook pasta alla norma met aubergine en ricotta, mosselen in een zalige rode curry-kokossaus en balsamico kip op het menu. En omdat het bijna Sinterklaas is maken we op zondag mijn speculaas tiramisu, en die is zelfs kidsproof. Geniet van alle recepten en eet lekker!

Tip: Wil jij ook samen met mij en PLUS proefkoken voor Kerst? Meld je dan deze week nog aan via deze link. Als je geselecteerd wordt krijg je een waardebon, boodschappenlijstje en kerstmenu thuisgestuurd waarmee je samen met mij en de TV-koks op 14 december live kunt proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd! (Dit is een samenwerking met PLUS)

Maandag

Een echte klassieker is deze pasta alla Norma met ricotta en rucola. Blokjes aubergine worden eerst gebakken en daarna zacht gegaard met onder andere balsamico- of rode wijnazijn en passata. Heerlijk in combinatie met de ricotta en rucola.

Dinsdag

Vandaag een lekker Aziatisch getint recept met mosselen! Ik maakte ze met een saus van rode currypasta en kokossaus. Je kunt zelf kiezen hoe pittig je het maakt, door meer of minder currypasta toe te voegen.

Woensdag

Het eerste stoofgerecht van het week en dat is deze snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander. In 25 minuten ben je klaar.

Donderdag

Vandaag stoven we weer, maar deze keer vegetarisch. Korma is een stoofgerecht uit India met heel veel smaak. Ik voegde er onder andere aardappel, wortel, spruitjes en cashewnoten aan toe.

Vrijdag

Vandaag eten we een van de toppers van mijn blog: de balsamico kip met aardappeltjes en broccoli. Ik krijg alleen maar positieve verhalen van jullie terug na het eten van dit gerecht, zo leuk!

Cadeautip voor de feestdagen: de Eetkalender 2020

Wil je in 2020 iedere week zo’n heerlijk weekmenu in je keuken hebben hangen? Bestel dan de Eetkalender 2020 in mijn shop!

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (dit jaar ook met weekendrecepten), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenkalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor een inkijkexemplaar en meer informatie.

Zaterdag

In het weekend heb je uitgebreid de tijd om te stoven. Mooi moment om zelf Vlaams stoofvlees te maken en die eet je natuurlijk met frieten.

Zondag

Sinterklaas is in het land en dat zullen we weten ook. Bij ons thuis in ieder geval wel, want onze jongste is helemaal idolaat van Sint en zijn pieten. Waarom wachten tot pakjesavond met het maken van sinterklaasrecepten? Maak dit weekend vast deze heerlijke speculaas tiramisu waar ook de kids van kunnen smullen, want er is geen alcohol en koffie aan toegevoegd.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Stoofrecepten, Weekmenu
Tags:

Reacties over “Francesca’s Weekmenu #227 – Tijd om te stoven”

Reacties zijn gesloten.