Francesca’s Weekmenu #228 – Dag Sinterklaasje!

Misschien komt het ‘Dag Sinterklaasje’ iets te enthousiast uit mijn mond, maar met een bijna 3-jarige in huis die al sinds augustus vol verwachting is, heb ik inmiddels genoeg sinterklaasliedjes gezongen ;-). Maar aan de andere kant geniet ik ook met volle teugen van zijn plezier in deze periode. En …

Misschien komt het ‘Dag Sinterklaasje’ iets te enthousiast uit mijn mond, maar met een bijna 3-jarige in huis die al sinds augustus vol verwachting is, heb ik inmiddels genoeg sinterklaasliedjes gezongen ;-). Maar aan de andere kant geniet ik ook met volle teugen van zijn plezier in deze periode. En voordat we Sinterklaas dit jaar echt gaan uitzwaaien, vieren we het nog uitgebreid met vrienden op deze prachtige plek in Drenthe. Puur Exloo is een nieuw familieresort met vakantievilla’s in de bossen. De villa’s zijn geweldig mooi ingericht en we hebben een flinke keuken tot onze beschikking. We gaan deze voor jullie testen en daar ga ik uiteraard alles nog over delen, ontzettend veel zin in! Op zaterdag is ons grote sinterklaasfeest en we gaan daarvoor de hele dag in de keuken staan met z’n allen. Met een groot sinterklaasbuffet, cadeautjes, gedichten, surprise, spelletjes (en misschien zelfs een Sint) komen wij het grote feest wel door.

Voor deze week heb ik een lekker en gevarieerd weekmenu gemaakt, met uiteraard veel inspiratie voor 5 december. Eet lekker!

Maandag

Deze vegetarische kikkererwtencurry komt regelmatig terug op het weekmenu doordat ‘ie zo lekker is en makkelijk om te maken. Je eet de curry met (zilvervlies)rijst, stokbrood of naan. Als je nog extra groenten wilt toevoegen zijn pompoen en broccoli goede opties.

Duurzame tip: Dit gerecht is uitermate geschikt om kliekjes groenten in te verwerken. En als je wat over hebt, kun je het goed als eten als lunch de volgende. Of vries een portie in.

Dinsdag

Een quiche lorraine is altijd een goed idee. En als je een keer wilt variëren, is deze versie met zalm een nog beter idee. Heel makkelijk om te maken ook, binnen 20 minuten staat de quiche in de oven.

Duurzame tip: Heb je puntjes over? Verpak deze dan per stuk en vries ze in. Of neem het de volgende dag mee naar je werk als lunch.

Woensdag

Onlangs bedacht ik deze winterse maaltijdsoep die boordevol groenten zit. De basis is een romige knolselderijsoep en daar wordt boerenkool en tortellini’s aan toegevoegd. De topping van pecannoten maakt de soep helemaal af.

Duurzame tip: Ga je hier meerdere dagen van eten? Houd de tortellini’s dan apart en roer ze nog niet door de soep. Anders worden ze heel zacht en dat is niet lekker.

Donderdag

Vandaag is het pakjesavond! Wil je het makkelijk houden qua koken, maar wel iets heel lekkers serveren: maak dan deze Spaans getinte stamppot met aardappel, spinazie en een topping van gehaktballetjes, tomaat, paprika en saffraan. Als toetje is deze speculaastiramisu echt zalig.

Wil je helemaal losgaan in de keuken vandaag, lees dan mijn uitgebreide artikel met maar liefst 8 recepten waarmee je een sinterklaasbuffet kunt maken.

Of neem eens een kijkje tussen alle sinterklaasrecepten op mijn blog!

Duurzame tip: Heb je kliekjes over aan het einde van het sinterklaasfeest? Geef je gasten dan bakjes mee met eten voor thuis. Zo kan iedereen er de volgende dag ook nog van genieten en je gooit niets weg.

Vrijdag

Back to normal vandaag! Behalve als je vandaag Sinterklaas gaat vieren, dat kan natuurlijk ook ;-). Ik had weer eens zin in een gepaneerde schnitzel en laat ik daar nou een heerlijk recept voor hebben. Lekker met ovengroenten erbij.

Zaterdag

Ik vind een Turkse pizza op z’n tijd echt ontzettend lekker. Die haalden we altijd, totdat ik mijn eerste zelfgemaakte Turkse pizza ontdekte… Dan wil je echt nooit meer anders! Een mooi recept om in het weekend te maken, want het is wel even een klusje. Maar het goede nieuws is dat je ze perfect kunt invriezen (gelijk de duurzame tip!). Dus maak een flinke stapel zodat je een tijdje vooruit kunt.

Zondag

Nu Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken vind ik het tijd geworden om vast te gaan proefkoken voor Kerst (t/m 2 december kun je je trouwens nog gratis aanmelden om samen met mij en PLUS te gaan proefkoken op 14 december tijdens een live kerstuitzending van Koffietijd). Zoals deze mini apfelstrudels met zelfgemaakte vanillesaus. Die wil je echt een keer proefkoken, of eigenlijk proefbakken. Niet alleen omdat je het dan helemaal onder de knie hebt voor Kerst, maar ook omdat ze veel te lekker zijn.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)