Francesca’s Weekmenu #233 – Terug van blogvakantie!

[Hallo lieve allemaal, daar ben ik weer! Terug van mijn blogvakantie die ik in januari heb gehouden, en wat was het fijn en nuttig. Ik wilde vorig weekend al een nieuw weekmenu voor jullie online zetten. Maar na mijn eerste werkdag stopte mijn MacBook er al mee. Helaas pindakaas, dat …

[Hallo lieve allemaal, daar ben ik weer! Terug van mijn blogvakantie die ik in januari heb gehouden, en wat was het fijn en nuttig. Ik wilde vorig weekend al een nieuw weekmenu voor jullie online zetten. Maar na mijn eerste werkdag stopte mijn MacBook er al mee. Helaas pindakaas, dat betekende nog een paar dagen extra geen nieuwe blogs online. Maar daar vergaat de wereld niet van, en ik gok dat jullie dat ene weekmenu niet eens gemist hebben ;-).

Benieuwd naar wat ik in januari allemaal heb gedaan? Kort samengevat: vooral niet geblogd ;-). Verder wel aan mijn nieuwe podcast gewerkt (eind deze maand komt de eerste aflevering online!), aan mijn nieuwe boek uiteraard, maar ook aan de achterkant van de site. Want ik ben ernstig ontevreden over de zoekstructuur en dat staat denk ik al 2 jaar op mijn lijst om aan te pakken. Wat enorm veel werk is en daarom schoof ik het steeds voor me uit. Maar de eerste stap is nu gezet en het wordt heerlijk overzichtelijk als het straks klaar is, hopelijk werkt het over 3 maanden helemaal naar mijn (en jullie) wens! Verder heb ik ook een aantal nieuwe toffe samenwerkingen gewerkt (onder andere mijn duurzame videoserie met PLUS) én ik heb besloten dat ik het dit jaar een tandje rustiger ga doen. Na 5 jaar Eetkalenders maken, merk ik dat ik een beetje moe ben geworden van de enorme hoeveelheden receptontwikkelingen die ik heb gedaan. Dus dit jaar ga ik geen mega grote projecten meer voor mij. Wel gaan de nieuwe recepten op de blog gewoon door, de podcast natuurlijk en werk ik achter de schermen aan mijn boek. Maar mijn boek komt pas in voorjaar 2021 uit en verder ga ik geen enorme uitdagingen aan dit jaar. Ik vind een relaxt jaar ook weleens fijn en ik wil vaker middagen met mijn jongens voetballen in het park of leuke dingen doen met vrienden, in plaats van altijd maar aan het werk zijn.

Zo, dat was de update! Gaan we nu door met het nieuwe weekmenu. Eet lekker!

Maandag

Een lekker rustig begin van de week met deze vegetarische nasi met witte kool en gebakken ei. Waar de kindjes vaak ook heel blij van worden.

Duurzame tip: Nasi is een perfect gerecht voor kliekjes groenten. Kijk eerst even in de groentenla voordat je gaat koken en verwerk wat kan in de nasi.

Dinsdag

Als ik iemand blij kan maken met een surf & turf gerecht is het mijn Mr. wel. Dol is hij erop. Deze surf & turf is makkelijk voor doordeweeks en combineert biefstuk met garnalen, boontjes en bulgur.

Duurzame tip: Dit recept is al een oudje van de blog en stamt uit de tijd dat wij nog veel meer vlees thuis aten. Nu zou ik kiezen voor circa 75 gr biefstuk per persoon (in plaats van een hele biefstuk) en nog circa 50 gr garnalen. Daarnaast zou ik extra groenten toevoegen, zoals broccoli of paprika.  En dat is dan ook gelijk mijn tip. Op de dagen dat je wel vlees eet: probeer de portiegrootte dan naar beneden te krijgen zodat je er duurzamer mee omgaat.

Woensdag

Oeh, wat is deze laksa soep toch lekker! De basis van de soep bestaat uit currypasta en kokosmelk en is aangevuld met groenten en kippendijen. Een heerlijke maaltijdsoep, waar je trouwens altijd nog wat noedels aan kunt toevoegen.

Duurzame tip: Een kliekje soep over? Deze kun je perfect invriezen!

Donderdag

Mijn jongens thuis zijn echt dol op deze vegan broodjes gyros met paprika en kidneybonen. Ik ook trouwens, je hebt absoluut niet door dat het een vleesvervanger is.

Vrijdag

Vandaag staat er heerlijk comfort food op het menu: pasta met zelfgemaakt stoofvlees en balsamico. De pastasoort die ik omschrijf in het artikel bestaat volgens mij niet meer (dat zal ik nog eens aanpassen), maar dan kies je gewoon voor penne of orecchiette. Tagliatelle bij deze saus vind ik ook zalig!

Zaterdag

Quesadilla’s vind ik heerlijk om te maken als lunch in het weekend. Je kunt er ongeveer alles opdoen als beleg, maar deze met avocado, gerookte zalm en rode ui  of deze met geitenkaas en spinazie zijn echt heel lekker.

Duurzame tip: Wist je dat je tortilla wraps die over zijn heel goed kunt invriezen? Ideaal om te ontdooien als je zin hebt in een quesadilla in het weekend bijvoorbeeld. Waarvoor je dan ook weer andere kliekjes gebruikt.

 

Zondag

Omdat het toch een beetje feest is dat ik weer terug ben, eindig ik deze week met een knaller van een taart: de crème brûlée taart!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer